Įkraunama...
Įkraunama...

Neapolis

Jei vėl tektų vykti į Neapolį, tikrai vengčiau (ir kitiems rekomenduoju) šventinių dienų, kurios niekaip ypatingai nešvenčiamos, o tik vaikštoma gatvėmis pirmyn atgal. Žmonių tikrai labai daug ir tai vargina. Be to, daug įstaigų nedirba. Taip gali nutikti, pavyzdžiui, gegužės 1 d. (jei susiviliotumėt ilguoju savaitgaliu).
Bet šiaip miestas turi savo žavesio, gana išsiskiria iš kitų Italijos miestų. Plačiau atverti akis į Neapolį padeda nemokami turai. Jų galite rasti internete.

Rūmų ir prabangos mėgėjams galima rekomenduoti 1 d. išvyką į Kazertos karališkuosius rūmus, suprojektuotus pagal Versalio rūmų pavyzdį. Didelis parkas ir šimtai kambarių neleis kojoms ir akims nuobodžiauti. Iki Kazertos iš Neapolio galima vykti traukiniu, autobusu ar automobiliu.

Santa Maria Capua Vetere miestelyje tebestovi Romėnų amfiteatro griuvėsiai.

Mano įspūdžiai iš Neapolio ir Kazertos aprašyti čia: https://daivosklajon...ngos-kazertoje/

Atsakyti

Dar papildau rekomedacijas pora aprašymų. Neapolio apylinkės labai turiningos ir čia tikrai yra ką veikti. Vien tik Amalfio krantas ir Kaprio sala verti gražiausių pagyrų žodžių. Bet... Amalfio krante išeiginėmis dienomis yra didelė rizika patekti į kamščius, todėl gerai pagalvokite prieš leisdamiesi į kelionę automobiliu ar autobusu. Išeitis - motociklai (bet su labai didele vairavimo patirtim) ir laivukai. Kaprio saloje primygtinai rekomenduoju praleisti bent porą dienų. Čia turistai dažniausiai atvyksta tik vienai dienai (ryte atplaukia, vakare išplaukia), sudarydami grūstis ir turistišką chaosą. Vakare sala tarsi atsikvėpia ir gyvenimas verda čiabuvių vaga. O ko verti saulėlydžiai ir San Mikelės vila Anakapryje. Be to, nepabijokite leistis senokai mindytais ir nepopuliariais takais - nuotykiai garantuoti :)

https://daivosklajon...amalfio-krante/

https://daivosklajon...-kaprio-saloje/

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toosevichiute: 05 kovo 2020 - 16:57