Įkraunama...
Įkraunama...

Neapolis

QUOTE(Jolete @ 2018 02 13, 11:42)
Aš ko gero galėčiau sakyti kaip gali patikti tiek šiukšlių, netvarkos ir pan. smile.gif kiek žmonių tiek nuomonių. Kadangi buvau Italijoje penktą kartą, tai  iš Neapolio patys prasčiausi įspūdžiai. Miestas pilkas, tamsus, architektūra lyginant su kitais Italijos turtais man tikrai nepadarė įspūdžio. Geriausios emocijos iš Capri salos. Maistas pas italus visur geras, neapolietiško neišskirčiau kaip kažkuo ypatingo.
pritariu, mano ispudziai visiskai tokie patys. Graziausia buvo uzkopus i Castel Sant'Elmo, nes nebesimate gatviu biggrin.gif Nors Neapolio picos tikrai pigios ir labai skanios, buvom ir garsiojoje "Sorbillo" smile.gif
Tuo tarpu Kapris nesuzavejo, galbut todel kad buvom liepa - kai zmoniu daugiau nei pliazo (kurio kaip ir nera) akmeneliu, viskas labai brangu... na bet aisku, tikrai graziau, nei Neapolis. Gal nesezono metu butu buve kitokie ispudziai smile.gif
Atsakyti
Busim tik pora dienu Neapoly. Gal galit parekomenduoti ka per tiek laiko nuveikti, aplankyti? O gal galit ir vietas kas aprekomenduoti, kur pavalgyti ?
Atsakyti

Sveikos, kovo 18 dieną keliaujame į Neapolį. Ten suprantu, kad 1-2 dienas galima apžiūrėti viską, pavalgyti ir reikia judėti kitur. Važiuosime į Sorrento, ir norisi dar Amalfi pasiekti su vaiku. Jei spėsime susigaudyti, nes reikės persėsti.

Norime nuplaukti į Procidą, ar bet kurią kitą salą arčiausiai esančią. Skaičiavau sau ir vaikui bilietus, abi pusės 73,60 eur. Ypač jei oras bus pusėtinas, man atrodo didoka suma.

Gal turit ką rekomenduoti, patarti per kur ir iš kur pirkti bilietus. Ar verta iš anksto internetu, ar nuvykus vietoje ieškoti? Iš Neapolio ar iš Sorrrento plaukti geriau? Nebūtinai į Procida sala, galime plaukti ir į kitą pasivaikščioti. Bet aktualu ir kaina.
Atsakyti

Sveikikeliuninkai gal as buvo apsistoje Napoli Boulevard B&B  kokie atsiliepimai. Ačiū

Atsakyti
Stai ir praejo savaitgalis Neapoly smile.gif
Gyvenome cia https://www.booking....vailability_msg

Patys geriausi atsiliepimai. Apartamentai paciame centre, gauni italiskus pusrycius (kaip pas juos iprasta nuostabioji kava ir bandele). Beje aisku yra vaisiu, pieno, sulciu, sausu pusryciu, toste ir dzemu ivairiu.

Mes buvome tik paciame mieste, nelankeme aplinkiniu vietoviu. Ir to mums pakako, nes norejom paragauti italisko maisto.

Nuostabi pica yra Sorbillo picerijoje. Mes ja ragavome pakaranteje esancioje picerijoje. Tai dienos metu visai lengvai patekome, kai tuo tarpu centrineje istorineje gatveje ta pati picerija visa laika turi didele eile zmoniu ir reikia nemazai laukti.

Sviezios zuvies valgem Pescheria Azzurra. Ten tiesiog gatveje pardavineja zuvi ir ja gamina. Mums rekomendavo seimininkai, pas kuriuos gyvenome. Bet tikrai ten visada pilna zmoniu, nors viskas labai paprasta, bet labai sviezia.

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

Is esmes turbut Neapolis ir stebino ir zavejo tuo savo paprastumu smile.gif Ten niekas nesistengia tau listi i akis ar itikti. Ten viskas labai natraliai ir papratsai. Bet tame ir nera jokios arogancijos.

Pvz ten kur valgem zuvi, padave stai toki angliska Meniu ir jokio streso tame namte , tik nusisypsojo mums, kai pamate musu reakcija. Bet kadangi buvome jau ten ne pirma karta tai mums tiko ir toks , nes zinojom ko norim.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigitano: 19 kovo 2018 - 10:46
Keliavome į Neapolį kovo mėn, papuolėm į labai labai lietingas dienas, jei tokios būtų Lietuvoje, norėtųsi susisukus į pledą gerti arbatą, o Neapolyje suvaikščiota daug dešimčių kilometrų. smile.gif

Apvaikščiojus visą senamiestį, nes gyvenome praktiškai jame, sukame link artimiausios pilies Castel Dell Ovo, pakeliui suvalgius nuostabių ledų Galleria Umberto ir praėjus Castel Nuovo pilį. Vaizdas nuo Castel dell Ovo pilies nuostabus. Tačiau toks atrodė tol, kol neužlipome ant kitos pilies Castel sant Elmo! 😍 Einant iki jos, būtinai reikia pereiti ilgą ilgą Spaccanapoli gatvę, kuri dalina Neapolį į dvi dalis ir susirasti funikulierių, kuriuo galima užsikelti iki pat pilies. Na ir poilsiui skirtas pasivaikščiojimas Margellina krantine šiek tiek atitraukia nuo Neapolio šurmulio, o atsidūrus ant Posillipo kalvos, galima pasigrožėti Nisida sala iš viršaus.

kelios foto, o daugiau kelionių nuorodoje:
https://www.facebook...ywheretogether/

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paslydau: 11 gegužės 2018 - 08:26
QUOTE(++-- @ 2018 05 11, 14:00)
10 proc. nuolaida per cia.


Kiek galit į visas temas kišt šitą savo "nuolaidą"?
Atsakyti
o kaip rekomenduotumėt vykti iš Neapolio į Pompėją/Vezuvijų? Per kokias vietines agentūras? autobusu? dar kažkaip?
Atsakyti
Traukiniu. Atveža iki Pompėjos miestelio (Circumvesuviana Napoli - Sorrento). Mes važiavom iš Napoli Garibaldi stoties, kryptis Sorrento, stotelė išlipti Pompei Scavi (Villa Misteri), o ten jau viskas vietoje.

vartotojo įkelta nuotrauka

https://upload.wikim...uviana_maps.png


Pasiskaitinėkit čia, daug naudingos informacijos: apie Circumvesuviana traukinius, Pompėją ir pan.

https://kurdabar.lt/...kytinos-vietos/

http://trepsimpopasa...i-sorrento.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Betina: 12 gegužės 2018 - 10:40
Sveikos,
Skrisiu į Neapolį, dar tik renku informaciją kelionei. Planuoju pailsėti Iskijoje. Sakykite ką galėčiau pamatyti netoli Neapolio.
Ar Neapolyje yra apžvalginiai autobusai, kurie apveža visą miestą?
Ar toli Kaprio sala? Kaip nusigauti.
Atsakyti
sveiki,

jei norite į Neapolį aplankyti dienai, keliaujant sava ar nuomota mašina, galiu rekomenduoti puiku parkingą netoli pagrindinės Garibaldi stoties. Parkingo kaina - 50 cnt./h.
Parcheggio Brin, esanti Via Alessandro Volta, 80142 Napoli NA, Italija (www.anm.it)
Tikrai rekomenduoju, įvažiavimas į ją gana sklandus, nereikia per miesto vidurį važiuoti.
Jei pateksite į piką, pastovėti reikės, bet gana greitai išvažiuojama į aplinkelį, tad mieste važiavimo minimaliai.

Taip pat rekomeduoju picas suvalgyti via dei Tribunali picerijoje Di Matteo (93 numeriu pažymėtas namas) arba Sorbillo (37 numeriu pažymėtas namas).
Atsakyti

Jei vėl tektų vykti į Neapolį, tikrai vengčiau (ir kitiems rekomenduoju) šventinių dienų, kurios niekaip ypatingai nešvenčiamos, o tik vaikštoma gatvėmis pirmyn atgal. Žmonių tikrai labai daug ir tai vargina. Be to, daug įstaigų nedirba. Taip gali nutikti, pavyzdžiui, gegužės 1 d. (jei susiviliotumėt ilguoju savaitgaliu).
Bet šiaip miestas turi savo žavesio, gana išsiskiria iš kitų Italijos miestų. Plačiau atverti akis į Neapolį padeda nemokami turai. Jų galite rasti internete.

Rūmų ir prabangos mėgėjams galima rekomenduoti 1 d. išvyką į Kazertos karališkuosius rūmus, suprojektuotus pagal Versalio rūmų pavyzdį. Didelis parkas ir šimtai kambarių neleis kojoms ir akims nuobodžiauti. Iki Kazertos iš Neapolio galima vykti traukiniu, autobusu ar automobiliu.

Santa Maria Capua Vetere miestelyje tebestovi Romėnų amfiteatro griuvėsiai.

Mano įspūdžiai iš Neapolio ir Kazertos aprašyti čia: https://daivosklajon...ngos-kazertoje/

Atsakyti