Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Sveikos, norėčiau pradėti naują temą apie tirpoiditą. Lyg šiol nieko apie šia ligą nebuvau girdėjusi. Dabar, susidurus su ją, nelabai randu informacijos internete, tad gal kuri ką papasakos plačiau.

Mano mama staiga susirgo juo. Keturi mėnesiai niekaip nenumuša temperatūros. Visa nelaiminga, o aš jai taip noriu PADĖTI...

Jei kuri sergate tiroiditu, prašau, papasakokite kaip gyvenate su šią liga 4u.gif
Atsakyti
O kas tai per liga? Kaip ją nustatė?
Atsakyti
Na tai skydliaukėje esanti liga. O kol nustatė, praėjo labai daug laiko, kad net jos kraujas žiauriai nusilpo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovesa: 17 balandžio 2005 - 17:36
man yra nustatytas autoimuninis tiroiditas. Antikūnų ATPO pas mane kraujyje apie 350-400, o norma iki 34. Tokio kaip ir gydymo nelabai yra, tik gerti tiroxiną,bet aš jį gėriau ir prieš diagnozavimą tiroidito, jis pas mane nemažėja.
O negert vaistukų ir negerai, nes juk čia organizmas kovoja prieš skydliaukę, kad ji nefunkcionuotų gerai
Atsakyti
Man dar nenustate, bet jau beveik be tyrimu diagniozavo. As jau pusantru metu kankinuosi unsure.gif

Siek tiek info:
Lėtinio autoimuninio tiroidito komplikacijos tos pačios kaip ir hipotireozės (gali prisidėti gerklų, širdies kraujagyslių, kvėpavimo raumenų spazmas).
Lėtinis autoimuninis tiroiditas gydomas pakaitine hormonų terapija – skydliaukės hormonais. Skiriamas tiroksinas, dozė nustatoma pagal skydliaukės hormono kiekį kraujyje.



Atsakyti
Dar siulyciau taskini masaza, tai labai pagerina viso organizmo bukle.
Atsakyti
Sveikutės,

Stengiausi perskaityti visas skydliaukės temos žinutes, tačiau ten daugiausiai rašote apie skydliaukės hiperfunkciją. Man jau 4metai rado hiopfunkciją (lėtinis autoimuninis tiroiditas). Pati skydliaukė baigia save suvalgyti g.gif
Kadangi su vyru ketiname turėti leliuką, nuėjau šeštadienį pas jūsų visų išgirtą Kazanavičių. Tikrai geras ir rūpestingas gydytojas. thumbup.gif Jis man išrašė l -thyroxiną ir reductil, bei vokiečių vaistinėje esantį thybon. Grįžus internete perskaičiau, kad reductil negalima vartoti ketinančiom pastoti. Suglumau. g.gif
Gal kas jį vartojote?
O kaip ten su tuo thybon? Ar tikrai jis toks geras? Beje, kiek jis kainuoja?
Atsakyti
Thybono 50 tabl. kainuoja šiek tiek daugiau nei 60 Lt. Man nepatinka, kad jis neregistruotas Lietuvoje. Kad jis geras, sako G. Kazanavičius. Kiti gyd. jo neskiria, anot jo, nes dar nežino, koks jis geras, kad tai jo atradimas ir pan. Aš irgi jį geriu, bet visąlaik mąstau, kad geriu neregistruotą hormoną verysad.gif
Bet šiaip, jei pradėjai lankytis, siūlyčiau pasitikėti, nes kitaip galima visai sutrikti, kai informacijos ir nuomonių tokia gausybė.
Atsakyti
[quote=Varpelis,2006 07 31, 08:48]
Thybono 50 tabl. kainuoja šiek tiek daugiau nei 60 Lt. ... Aš irgi jį geriu, bet visąlaik mąstau, kad geriu neregistruotą hormoną verysad.gif


Varpeli, o kiek laiko tu jau jį vartoji? Ar yra kokių nors pokyčių? Beje, ar šis vaistas turi kokį nors aprašymą? Jį galima vartoti ketinančiom pastoti?
Atsakyti
O kodel tau israse Reducil? Leliukas ir tie vaistai tai du nesuderinami dalykai.Jei dar nezinai tai jo ir kaina didele.Ir sitas vaistas gydyti nutukima o ne skydliauke.As ir cia prisiskaiciau ,kad superinis gydytojas,bet labai labai juo nusivyliau.Pas mane ir ta pati liga.Ir po Kazanaviciaus vaistu skyrimo tai savijauta dar pablogejo.Tai spjoviau as i ji .O tau patarciau dar ir pas kita gydytoja pasirodyti.
Atsakyti
QUOTE(Diana& @ 2006 07 31, 11:50)
O kodel tau israse Reducil? Leliukas ir tie vaistai tai du nesuderinami dalykai.Jei dar nezinai tai jo ir kaina didele.Ir sitas vaistas gydyti nutukima o ne skydliauke.As ir cia prisiskaiciau ,kad superinis gydytojas,bet labai labai juo nusivyliau.Pas mane ir ta pati liga.Ir po Kazanaviciaus vaistu skyrimo tai savijauta dar pablogejo.Tai spjoviau as i ji .O tau patarciau dar ir pas kita gydytoja pasirodyti.



Prieš 4 metus, kai buvau nuėjusi pas Grigonį, man atrado hipofunkciją (prieš tai jau daug metų buvau sirgusi hiperfunkciją. Net 2 laipsnio strumą turėjau...), mat ėmė labai stipriai svoris augti, nors valgiau tikrai tiek pat, o ir aktyviai gyvenu verysad.gif Kai pagaliau 5 metus niekaip su svoriu nesusitvarkiau (183 cm, o svorios 99kg), nuėjau pas kitą gydytoją. Tai ir buvo Kazanavičius. Jis man prie to l-thyroxino paskyrė thyboną. Tipo tada svoris neturėtų augti. O reductilį liepė gerti, kad esamas svoris koreguotųsi. Tipo sakė, kad jis stebuklų nedaro, tik atima apetitą (nors pas mane jo tikrai didelio nėra). O štai grįžusi namo sužinojau, kad jo kaina 125lt... ir, kad jis neskiriamas galvojančiom pastoti... verysad.gif
Atsakyti
Thybon'ą geriu apie pusantrų metų. Jį skyrė iškart, kai tik nuėjau pas G. Kazanavičių. Gėriau ir per visą nėštumą. Jis vis sakydavo, kad būtinai išgerčiau, nepamirščiau, pritrūkus atlėkčiau recepto ir pan., nes tai turi didžiulės įtakos vaikelio išnešiojimui. Jis sako, kad apskritai vaisingumui Thybon'as labai padeda ir moterims, negalinčioms pastot jis kaip stebuklas: g.gif.
Savijautos pokyčių labai nepastebėjau, tik kad apmažėjo plaukų slinkimas smile.gif . geriant tik L-thyroxin'ą, jie klaikiai slinko.

O dėl Reductil'io patarčiau darkart pas jį nueit ir užakcentuot, kad radai tokios info, kad ketinančioms pastot jo gerti nereikėtų.
Atsakyti