QUOTE(pašnekutė @ 2017 08 22, 11:53)
Čia visi su rimtais projektais, o mes... Na, gal neužjuoksit ir pažiūrėsit rimtai. O svarbiausia - gal pasakysit, kiek gali kainuoti projektas priestatukui 6kv/m. Apytikriai, suprantu, kad tiksliai tik architektas pasakys. Norim kaimo sodyboj pasidaryt priestatuką voniai/tualetui. Vieno aukšto ir pigesnėm medžiagom (proto ribose). Medžiagų kainą mums primetė 3-4 tūkst. apytikriai (be darbo kainos).
Dabartinis namuko planas - standartinis tarybinių laikų medinukas su dviem išsikišusiom verandom priekyje ir gale. Kažkas panašaus, kaip čia
https://www.skelbima...o-namas-6021738
Tai va, ten tarp sienos ir verandos susidarančiame kampe galvojam suręst priestatuką mažytį. Reik tą įteisint, bet... Kai kas nugąsdino, kad kainuos antrą tiek, kiek medžiagos... O nelegalių statybų irgi nesinori... Arba tada visai atsisakysim tos idėjos...
Na pasakykit, bent į kokias sumas orientuotis už tokį projekta +/-? Dešimtys? Šimtai? Tūkstančiai?
kaimo sodyboje priestatukas gali užkliūti tik jūsų sąžinei arba pardavimo atveju. Kad kažkas prisikabintų prie nelegalios statybos - turite gerokai išsireklamuoti arba susipykti su tam tikrais žmonėmis. Sakykim man jūsų noras darytis projektą tokioje vietoje mažai suprantamas. Kas link tokio projekto kainos - imkit ir pasiskambinkite architektams, viską sužinosit iš pirmų lupų. Nes jeigu aš pasakysiu 500 sumą, o jūs rasite pigiau, tai būsiu melagė? o jeigu nesugebėsite rasti už 1000, tai ko vertas mano parašymas? Čia individualu ir klauskite ten, kur žadate projektuotis, nors pasikartosiu, pats noras mažu mažiausiai keistas. Nebent samdysitės statybininkus, Tada su projektu lengviau sprendžiasi visi ginčai. Padaryta kaip suprojektuota arba ne. per vidurį vietos lieka labai mažai. Mano negausioje aplinkoje visi panašūs reikaliukai dažniausiai buvo daromi "namų ūkio būdu", nes prisikviest ką nors rimtą tokiems darbams ir dar kaimo sodyboje bus misija neįmanioma. O jūsų nurodyta suma 3-4'000 gali būti ir labai maža ir labai didelė. Nežinant konkrečios vietos ir užduoties sunku pakomentuoti. Nors jeigu kalbam apie 6m² ir reikia 2 lauko sienas prijungti prie pagrindinio pastato plius sujungti su esamu stogu, tai suma vien tik už medžiagas gal kiek didoka. Nebent čia kaina su neprasčiausiom plytelėm bei visa santecnika ir keramika, o sodyba nuo medžiagu tiekimo punkto nutolusi virš 200km