QUOTE(Moonte @ 2017 10 03, 20:13)
Matai, kaip itakoja "priklausomybe bendraminciu brolijai".
Kaip as tau nesimpatizuociau, bet tau nepataikausiu,
Nesupratau.
Kur aš esu priklausoma nuo kokių bendraminčių?
Esu paskutinė, kuriai turėų būt pripaišyta etiketė: Pataikaujanti.
Net jei nebūtų Montevertės ir Ubuntu, aš esu/buvau PRIEŠ gyvūnų KANČIAS dėl žmogaus PILVO, netgi pirmoji anksčiau Montevertės ir Ubuntu nustojau vartoti sūrį ir sviestą.
Mūsų ir taip mažuma, čia jūs - masė ir jums patogu jaustis ne baltomis varnomis.
Ne, Moonte, aš prieš mirties bausmę, nors ir sukandus dantis. šiaip emociškai tikrai norėčiau užplot (ir net fizikai) tam nelaimėliui, bet pilnai suvokiu, kad tai nei man, nei jam nepadės.
pilani suvokiu, kad, anot garsos frazės, jei mieste yra kalėjimas, tai jau patapę visų MŪSŲ, ne kažkurio vieno, problema.
žmogus vertesnis už gyvūną tik kažkuria prasme, ir jei gelbėti, tai aišku, kaip tame banaliame palyginime, gelbėčiau pirmoj eilėj žmogų (iš jūros), bet nereiškia, kad jei žmogus vertesnis, tai man belieka gyvūną...nužudyti.
Ne, man belieka - mylėti ir rūpintis jais abiems.
Ir darsyk kartoju, labai džiaugiuos atrasta augaline mityba ir jos privalumais. tarkim, jei išties paaiškėtų, jog augalinė mityba nepatenkina mano sveikatos poreikių, man MORALIŠKAI būtų baisu.
Vadink tai egoizmu, bet aš KAUKČIAU IŠ SKAUSMO. (kad turiu pamest savo įsitikinimus arba nuspręst žūti.)
tarkim, vegetarai tokie B.Shaw, Pitagoras, Tolstojus ir tt, gal tikrai nesuvokė pilnai vegetarizmo naudos, neturėjo tiek žinių,nevalgė kokybiško maisto, ir gal tikrai patyrė sveikatos sutrikimų. bet jie buvo idėjiniai vegetarai ir tai darė dėl gyvūnų. lenkiu galvas prieš juos.
nežinia, kiek aš tverčiau, aš nepasigaučiau kur nors žuvies dėl tų omega 3 ir pan.
Bet kadangi jau aišku, kad augalinė mityba yra pati geriausia žmogui, plius atitinka mano gailestingą požiūrį į pasaulį, tai man belieka tik džiūgauti.
QUOTE(Moonte @ 2017 10 03, 21:03)
Buvo laikas, kai ta chrenova humaniste, savo istikinimu vedina gine tavo subine, nuo moderatoriu savivales. Ir kazkaip tuomet tau tai nemaise.
užskaitau

pažvengiau
Žmonės yra tiesiog tokie.