Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

biggrin.gif
ir vėl ginies. gynyba gynyba. tavęs nieks nepuola. visi visavalgiai suvokia gyvenantys kaltėje, vos kas nors jų paklausia: gi žuvis ne augalas....
Kodėl fanatizmas - apsispręsti nežudyti ir paraginti kitus kelti sau tokius klausimus.
arši reakcija - natūralu.
visi pradėjo nuo aršių reakcijų.
M.Joy ir kalba apie tai.
bet really. negi taip gyvūnų kančios nesvarbu?
Papildyta:
tai tu nevala. biggrin.gifposte pries 5psl dar norėjau parašyt, jog man užtenka sodos, nes nelaukiu, kol užaks, apskręs visai.

gyvuliai tai ne gyvūnai? omg. augalai jie?
prasideda again.

? KOkią dar kaltę? Jūs atkakliai bandote primesti kitiems savo požiūrį ir tai tiesiog natūraliai erzina. Valgykit jūs ką norit, man neįdomu. Aš renkuosi būti visaėde. Pati tema neįdomi, tiesą sakant, jau atsibodus, žinoma, kraujuoti skudurai ją kiek paįvairino, bet tik dėl juoko.

Ne, kančios manęs nedomina. Renkuosi laisvai augančias vištas, tai pavyzdys, kiek mane domina jų kančios. Tų narvuose begyvenančių nevalgau. Tai tiek to mano humanizmo.

Atsakyti

O moralė ir etika?
Skausmas sukeltas gyvūnui/gyvuliui/ ne augalui?

As tau sakiau, kad man tai antram plane po sveikatos. 

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2017 10 04, 09:06)
Kažkuria prasme moraliniai veganai geresni, tap, ir čia nepasiginčysi.
Nes jie renkasi nežudyti gyvūnų, ir taškas.
Gal jie net dreba, kaip mėsa jiems yra/buvo skanu.
Bet jie renkasi tausojantį kelią.
Tema apie moralę.

Kodėl bėgat nuo tokių klausimų.
Cruelty free way of living.

Ten, kur verslas, moralės ribos dažnai būna labai jau nevienareikšmės. Bet tebūnie, Jūs turite teisę taip manyti smile.gif

Yra tyrimų, kurie teigia, kad veganinė/vegetarinė dieta planetai ir ekosistemai galimai kenkia labiau, nei visavalgių mityba. Kol kas tai prielaidos - kas būtų, jeigu didžioji dalis vartotojų pereitų prie augalinės mitybos. Jei visgi tai pasitvirtintų, tai kurioj vietoj čia moralė? Gelbėjam vienus, kenkdami kitiems.

Aš nebėgu nuo klausimų, aš tiesiog neturiu ką į juos atsakyti, nes viskas suvedama tik į juodą ir baltą, nepaliekant jokios vietos pilkiems atspalviams. O aš taip galvoti nemoku. Mano nuomone, kiekviename pasirinkime yra teigiamų ir neigiamų dalykų. Svarbiau man ne aklas užsispyrimas, o balansas. Ar man gaila kankinamų gyvūnų? Žinoma, kad taip. Dėl to renkuosi (kiek tai įmanoma) valgyti mėsą man pažįstamų žmonių kaime išauginto gyvulio. Vištos ten laisvėj bėgioja, karvės sezono metu pievose ganosi, kiaulės - tik miltais, bulvėmis šeriamos. Vyras va laukinių žvėrių mėsos parneša ar žuvį kokią sugauna. Ir ne, aš dėl to moralinių kančių nepatiriu. Tai mano pasirinkimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 04 spalio 2017 - 08:36

Ne, kančios manęs nedomina. Renkuosi laisvai augančias vištas, tai pavyzdys, kiek mane domina jų kančios. Tų narvuose begyvenančių nevalgau. Tai tiek to mano humanizmo.

As irgi. Dar pries ta skandalinga video is Vievio pirkau tik laisvas ir laimingas vistas, beigi ju kiausus

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2017 10 04, 09:29)
Papildyta:

tai tu nevala.  biggrin.gif  poste pries 5psl dar norėjau parašyt, jog man užtenka sodos, nes nelaukiu, kol užaks, apskręs visai.

gyvuliai tai ne gyvūnai? omg. augalai jie?
kažkokia spec kategorija, kuri nusipelnė kančių?
tigro nevalgai, nors jis tave nuskriaustų, o valgai niekuo tau nenusikaltusį romų gyvuliuką...
prasideda again.

Neapskretime esme. Grybu, buroku nuoviros soda is kriaukles baltos neisima.
Tu cia gyreis davo taurele, kad iki 8 val islaiko. Tai, zinok, fui, tik patvirtina, kad nevala esi. Dziugauji apie 8 valandas, ne nenutuoki kokie mikrobai veisiasi pas tave toj taurej. Greiciausiai smarves tu neuzuodi, tik aplinkiniai. Apsivempt...
Nenoreciau as salimais lektuve sedet.

Valgiau ir valgysiu. O tu rasyk, pazvengsiu.

----------
Atsibodo veganizmo tema. Va cia idomiau
https://www.tv3.lt/m...-beveik-20-metu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 04 spalio 2017 - 08:46
QUOTE(Anonymous2017 @ 2017 10 04, 08:50)
Pirmyn, radai verslo nišą.

Jo jo, jau bėgu sušių raityt.
Atsakyti

Jo jo, jau bėgu sušių raityt.

Siekti galima tik žodžiais, tai dabar visiems gali sakyti, kad sieki atidaryti tikrą japonų restoraną

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2017 10 04, 10:06)
iš kur toks įsitikinimas, blyn? šalia viso to(vaisių, ir tt), jie galėjo ir lapus valgyt. gal ne pagrindinis patiekalas, bet valgė. Pilna nenuodingų.
Iltiniai dantis, pasikartosiu, jie nėra tokie smailūs, kad būtų skirti mėsai atplėšti. nebent lapams. ta maximum dėl to, kokią plėšimo jėga jie sukelia.
Jūs visos nusisukat nuo esmės.

Tai dabar jau ,,galėjo''? Anksčiau sakei, kad skirti tam. Nuėjai į kažkokią vegetarų paskaitą, prisiklausei kliedesių ir tiki.
Tai ir klausiu, kodėl dabar žmonės nevalgo medžių lapų, pilna nenuodingų, iltinius turi, kodėl nevalgo? Kodėl tu nepaplėšai pusryčiams klevo ar ąžuolo lapų???

Gerbiu pašnekovą, kai jis pasako, ai tikrai nusikalbėjau, suklydau, bet kai bando vartytis su ,,sukultūrintais medžių lapais petražolėmis, ,,galėjo '' valgyt ir t.t. tai na parodomas kvailumas ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Anonymous2017 @ 2017 10 04, 09:52)
Siekti galima tik žodžiais, tai dabar visiems gali sakyti, kad sieki atidaryti tikrą japonų restoraną

O nakum man tai sakyti, aš negyvenu fantazijų pasaulyje, kaip nekurios čia biggrin.gif Kai netingiu, pasidarau pati, tuom ir užsibaigia
Atsakyti

O nakum man tai sakyti, aš negyvenu fantazijų pasaulyje, kaip nekurios čia biggrin.gifKai netingiu, pasidarau pati, tuom ir užsibaigia

Įtariu, pasijuntama geresniu, šviesesniu žmogumi. O pasitraukus nuo kompiuterio vėl tėkšteli veidu į purvą.

Atsakyti

O nakum man tai sakyti, aš negyvenu fantazijų pasaulyje, kaip nekurios čia biggrin.gifKai netingiu, pasidarau pati, tuom ir užsibaigia

Kad galetum kitus mokyti, jog reikia savo versla vystyti. Galesi kelti nuorodas apie zmones kurie turi restoranus. Ir sakyti kad tu tuoj turesi, bet dar biski ne. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 10 04, 10:12)
Kad galetum kitus mokyti, jog reikia savo versla vystyti. Galesi kelti nuorodas apie zmones kurie turi restoranus. Ir sakyti kad tu tuoj turesi, bet dar biski ne.

Gal pirma reikėtų pas ubuntu kursus palankyt, pasimokyt šūdo malimo meno, o va paskui jau galėsiu vaidint krūtą verslinykę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žiauriai krūta boba: 04 spalio 2017 - 09:30