Vilnera, aš košę daug metų pusryčiams valgydavau ir vaisius. Ir būdavau alkana po poros valandų bei ieškodavau kur kokios kavos su kažkuo skanaus

Bet jau anksčiau man būdavo taip, kad kolegės valgo visokius tortukus, sausainius, o man norisi normalaus maisto, ne saldaus ir ne miltinio. Todėl man dabar tikras džiaugsmas ir atradimas yra toks pusiau paleo, kai pusryčiams valgau kiaušinius, daaaug salotų su alyvuogių aliejumi, mėsos šiek tiek, kartais duonos ir soti būnu pusę dienos. Man tinka tokia teorija, kai nuolat neužkandžiaujama, o valgymai tik keli. Kopūstus labai mėgstu irgi, bet nuo daržovių irgi ilgai sotumo nėra..
Aš, beje, girdėjau atsakymą, kad jei alkana be mėsos, tai vadinasi kirminų turiu. Čia sunku patikrinti, nes anot kai kurių šaltinių, jų turi visi
QUOTE(vilnera @ 2017 10 05, 10:41)
Mano minėta exveganė sako, kad tas alkio jausmas priklauso nuo to, ką valgai, vienas maistas greit suvirškinamas, gauni energijos šuolį ir organizmas tuoj išalksta, kitas gi - virškinamas ilgiau. Todėl pvz. ryte gerai yra košė, ji ilgai grojanti. Alkio nesijaučia valgant daržoves, kur gausiau celiuliozės - jei paprastai - kurios sunkiai kramtomos, pvz. kopūstas, bet ne salotinis, o kur žiemai laikom.