Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

Vaikystė ji graži. Atsiminti smagu visad, išties. 

Tačiau aš nenorėčiau, kad mano vaikai vaisius matytų tik per Kalėdas, kad nežinotų kas yra jogurtas, kad žiemą dingus vandeniui visam rajone jiems tektų eiti semti vandens  į fontaną, kad jiems tektų stovėti dvi valandas eilėje parduotuvėje

100% sutinku.

Cia dar galima be galo vardinti. :)

Atsakyti
QUOTE(Anonymous2017 @ 2017 10 13, 15:44)
Vaikystė ji graži. Atsiminti smagu visad, išties. </p>
<p>Tačiau aš nenorėčiau, kad mano vaikai vaisius matytų tik per Kalėdas, kad nežinotų kas yra jogurtas, kad žiemą dingus vandeniui visam rajone jiems tektų eiti semti vandens  į fontaną, kad jiems tektų stovėti dvi valandas eilėje parduotuvėje</p>

Aišku, gal ne į temą parašysiu, bet prieš kokius 8 metus, kai Airijoje buvo anomali žiema, prisnigo, ilgokai laikėsi minusinė temperatūra, dėl to užšalo vanduo, ko pasekoje ir šildymo nebeturėjom, per šventes, be vandens, šildymo, vienam kambary su prisišildę su elektriniu šildytuvu biggrin.gif O miesto centre žmonėms didžiulius bambalius su vandeniu dalino biggrin.gif Man atrodo, tada airiai sužinojo, kas tai yra žieminės padangos
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 10 13, 14:36)
Cia viskas ka radai, apie tai, kaip gerai prie ruso buvo? smile.gif

http://docs.cntd.ru/...t/gost-23670-79

GHOST standartas dešrų gaminimui, galioja nuo 1981 metų, beveik nepakitęs.
Paskaičius sudėti ne tik, kad valgyti. Pirkti ranka jau seniai nekyla.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 10 13, 15:41)
biggrin.gif va va, bet uztat desreles sveikos buvo, lauke issigane, 3 ha zoles suede kiekviena.  Jeigu jau tik is edimo perspektyvos vertinant, tai su maisto ivairove ne kazka. As taip isivaizduoju koki vegana tais laikais. smile.gif

Nu kaip čia pasakius dėl dešrelių biggrin.gif Kiek pamenu, jautienos nevalgydavom, ale kiaulėms ne kokie laikai buvo.. biggrin.gif Dešras tėvai namie darydavo, kaime išrūkydavo. Vat su maisto įvairove tikrai nekažką buvo, duona ir batonas 1 rūšies, su kitais maisto produktais panašiai
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 10 13, 15:35)
Uztat tavo mylimas Stalinas, visus i ekskursijas isveze. Tu nenori i tokia ekskursija prie Laptevu juros, be bilieto atgalios...

O dabar, gali vazineti kur nori, pezeti ka tik nori, loti ant valdzios kiek nori... Svarbiausia zinai, ka nieko uz tai nebus.

Asile, ar as prie Stalino gyvenau?
Sena idiotė.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2017 10 13, 15:37)
Palyginus dabartines pardyuotuves asortimenta ir anuometines, reikia buti melagiu kad negti jog anuomet pasirinkimas buvo zenkliai mizernesnis. Maza to, kelstejo spekulaicija, kas siais laikais yra atgyvena, nes nera deficito.

Koks asortimemtas? Lenkisku sausainiu su chemikalais ir kt.?
Matosi, kad biednystoje gyvenot
Atsakyti
Vaikystė ji graži. Atsiminti smagu visad, išties.
Tačiau aš nenorėčiau, kad mano vaikai vaisius matytų tik per Kalėdas, kad nežinotų kas yra jogurtas, kad žiemą dingus vandeniui visam rajone jiems tektų eiti semti vandens  į fontaną, kad jiems tektų stovėti dvi valandas eilėje parduotuvėje

Butent 4u.gif
Atsakyti

http://docs.cntd.ru/...t/gost-23670-79

Paskaičius sudėti ne tik, kad valgyti. Pirkti ranka jau seniai nekyla.

As nebent su google translate galeciau perskaityti. Idomu, Ubuntu panagrines ar apsimes, jog nemato. :)

Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2017 10 13, 16:07)
Asile,  ar as prie Stalino gyvenau?
Sena idiotė.

Koks asortimemtas?  Lenkisku sausainiu su chemikalais ir kt.?
Matosi,  kad biednystoje gyvenot

Tu visiskai teisi, priklausau idiotu giminei, kuri neprekiavo savo sazine, ne treme nekaltus zmones i Sibira, nevoge ju paliktu daiktu. TAd tikrai girtis nugvelbtais, spekuliacijos-komibinavimo budu uzgyventais turtais negalime, nes viskas buvo ir yra uzdirbta savo sazinigu darbu.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 10 13, 16:13)

Paskaičius sudėti ne tik, kad valgyti. Pirkti ranka jau seniai nekyla. As nebent su google translate galeciau perskaityti. Idomu, Ubuntu panagrines ar apsimes, jog nemato. smile.gif

Ana puikiai skaito rusiskai.
Atsakyti

Jus cia gal radiacijos apsvitinti, kad sapaliojat apie Stalino laikus. Gal dar apie gyvenima prie caro padiskutuosim?

As prisimenu tik, kad mobiliakus tais laikais turejo tik svarbiu imoniu direktoriai. Bet vakaruose buvo ne kitaip, ten mobiliakus turejo tik kino aktoriai ir stambus verslininkai.
Del jogurto, tai manau cia kulturine geografine problema. Sakysim Vokietijoje juodos duonos pilna, o pervaziavus i Prancuzija jau ner. Galima butu ta irgi komunistam uzpaisyt.

As nezinau, kaip komentuot nesamone apie vandenio dingimus, nes tokiu dalyku NEPRISIMENU, tai budavo sutvarkoma tikrai greitai. Juo lab juokinga mineti fontanus kuriu nebuvo, net neaisku kur tu fontanu ieskot reiketu tarybiniais laikais. Nerasinekit nesamoniu. Gal ta vandentiekio avarrija kur buvo Italijoje ar Paryziuje, kad fontanai vaidnasi? Nei tada nei dabar fontanu beveik nebuvo.

Dvi valandos eiles parduotuveje? Ko ten stoveti, jei buvo pirkti tik pagrindiniai produktai, stoveti reikdavo ne daugiau neii dabar Maximoje, tik asortimentas budavo 100 kart mazesnis minimum.

Jei jau norit kazkokio kosmaro is SSSR laiku tai pavyzdys butu "sugedo automobilio akumuliatorius"
Totaliai baisi ir beviltiska situacija
Atsakyti

As nebent su google translate galeciau perskaityti. Idomu, Ubuntu panagrines ar apsimes, jog nemato. :)

Atleisk, bet nezinau kam man nagrineti ? tau idomu tu ir nagrinekis. Sakiau nei tarybiniais laikais tevai nepirko desru, nei as nepirkau savo vaikams.

Galvoji dabar tu desru ir visu kitu gaminiu sudetis geresne, tas pats tik prikista duagiau chemikalu ilgesniam laikymuisi ? :oh:

mano drauge dirbo Viciunuose, tai sake firmos politika geriau nerasyti visos sudeties ir moketi baudas..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 13 spalio 2017 - 15:23
"Vaisiai tik per Kaledas"

Cia tai topas aplamai.
Kaledos Sovietams buvo tokia pat svente, kaip dabar "Spalio revoliucijos metines"

Per Kaledas TYCIA sumazindavo asortimenta, net eglutes tik po kaledu laisvai pardavinedavo.

Del vaisiu, tai obuoliu ir kriausiu buvo PAKANKAMAI.
Norejot pasakyt, kad egzotisku vaisiu buvo retenybe gauti.
Na cia galima sutikti, ismesdavo retai, bet jau tikrai ne Kaledoms...

Gyvenamosios vietos buvo suskirstytos ii Kategorijas pagal tiekima. 1, 2, 3
3 - tai buvo kaimai,2 stambesni miestai, 1 tai didesni miestai.
Geriausia tai buvoa vaziuoti i Maskva traukiniu ir ten apsipirkti "deficitu"
Keliones rusu laikais buvo pigios

Bet obuoliu tai visuomet buvo pilna, na mastykit ka rasot... Jei nezinot nematet, tai galima juk nerasinet nesamoniu
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 10 13, 16:22)
. Juo lab juokinga mineti fontanus kuriu nebuvo, net neaisku kur tu fontanu ieskot reiketu tarybiniais laikais. Nerasinekit nesamoniu.
Dvi valandos eiles parduotuveje? Ko ten stoveti, jei buvo pirkti tik pagrindiniai produktai, stoveti reikdavo ne daugiau neii dabar Maximoje, tik asortimentas budavo 100 kart mazesnis minimum.

Palangoj pvz. Pats nerašinėk nesamonių, jei nežinai.

Dvj valandos gal ir ne, bet būdavo, būdavo. Prie kokių prekių, tikrai nepamenu
Atsakyti