Įkraunama...
Įkraunama...

Alpinariumai

QUOTE(Gitusia @ 2009 07 12, 13:18)
mano kūrinys liepą:
user posted image

IŠ KUR PAS JUS TOKIA FANTAZIJA wub.gif wub.gif

turiu seną gryno medžio kaip čia pavadint geldą ar lovį, kur seniau mėsą laikydavo, ji jau seniai nenaudojama, reikia impregnuoti ir kažkur kažką komponuoti. bet šį meną kursiu jaučiu tik kt metais, nes šiais vyras padėt negali, užimtas darbais įrengiant antrą aukštą, o man ant rankų lėliukas. gal jūs kažką panašaus matę, darę.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 07 12, 18:45)
As ne Ada ir ne Pabirze, bet galiu atsakyti.
1. Taip. Alpinariumas yra butent tai, ka aprasei tu.
2. Sis variantas- gelynas. Su keliais dekoratyviais elementais- akmenimis.
3. Ar Regila alpinariumam rekomenduoja gvazdikus, astras ir nemezijas?  g.gif Mano asmenine nuomone, tikram alpinariumui tai netinka. Netiks dirva, per mazai dregmes ir t.t., astrai nuo saulekatos susirgs miltlige. (Paprastai alpinariumas pietineje ar vakarinej puseje kuriamas).
4. Kurioj vietoj kaimiska sodyba? Jei pajury ar nederlingoje Dzukijoje- alpinariumo augalai labai naturaliai isipaisys i krastovaizdi. Jei tai kiti regionai - alpinariumas ir jam budingi augalai nederes. Bet dauguma zoliniu augalu tiks. Gal maziau koks palemonas, pluostine juka, kanos. Is sumedejusiu- veisliniai mazaugiai spygliuociai. Kiti tavo isvardintieji tiks kaimiskoje aplinkoje tinkamai juos tarpusavyje suderinus:)

Labai tau dėkoju doh.gif . Nes man ta informacija buvo esminė. Pagal ją labiau man tiks kaimiški gėlynai, o ne alpinariumas. Dar šiokią tokią painiavą man įnešė ir Tvenkinuko temoj panašūs lapiniai augalai prie lauko baseinų, tvenkinukų įvardinti kaip "alpinariumo" augalai. O Regila http://sodai.lietuvo...raipsniai7.html įvardino alpinariumams tinkamais iš mano pradžioje paminėtų ne lobelijas, nemezijas ar astras, o daugumą daugiamečių lapinių augalų (mėlyna spalva pažymėjau juos), tačiau kurių aš jokiu būdu nemaniau, kad galima priskirti alpinariniams. Cituoju save:
...derlingoje žemėje auginamas tik lapines žydinčias daugiametes, o porečiai ir vienmetes gėles, pvz., irisus, flioksus, katilėlius, nakvišas, viendienes, guboją, bergenijas, auskarėlius, melsves, vaistutį, na dar čiobrelį, uolaskėles, šliaužiančią šilingę ir pan., derinant su lobelijom, smulkiažiedžiais gvazdikais, nemezijom, astrom...?" Iš jų tik uolaslėlę ir čiobrelį laikiau tikru alpinariniu augalėliu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 12 liepos 2009 - 18:52
QUOTE(Fonda @ 2009 07 12, 19:50)
Labai tau dėkoju doh.gif . Nes man ta informacija buvo esminė. Pagal ją labiau man tiks kaimiški gėlynai, o ne alpinariumas. Dar šiokią tokią painiavą man įnešė ir Tvenkinuko temoj panašūs lapiniai augalai prie lauko baseinų, tvenkinukų įvardinti kaip "alpinariumo" augalai. O Regila http://sodai.lietuvo...raipsniai7.html įvardino alpinariumams tinkamais iš mano pradžioje paminėtų ne lobelijas, nemezijas ar astras, o daugumą daugiamečių lapinių augalų (mėlyna spalva pažymėjau juos), tačiau kurių aš jokiu būdu nemaniau, kad galima priskirti alpinariniams. Cituoju save:
...derlingoje žemėje auginamas tik lapines žydinčias daugiametes, o porečiai ir vienmetes gėles, pvz., irisus, flioksus, katilėlius, nakvišas, viendienes, guboją, bergenijas, auskarėlius, melsves, vaistutį, na dar čiobrelį, uolaskėles, šliaužiančią šilingę ir pan., derinant su lobelijom, smulkiažiedžiais gvazdikais, nemezijom, astrom...?" Iš jų tik uolaslėlę ir čiobrelį laikiau tikru alpinariniu augalėliu...

Na guboja, ciobrelis, uolaskeles, karpatiniai katileliai priskiriami alpinariuminem. Taciau kitos katileliu rusys tikrai tiks kaimiskam, peizaziniui sodui, uolaskeles irgi nedisonuos.
Esme ta, kad dabar alpinariumais imta vadinti praktiskai..daugiau nei du augalai susodinti greta. Ar tai butu spygliuociai, ar tai daugiametes, ar miksas su akmenimis, ar be ju, kalva ar ne, todel taip ir gaunasi, kad aplinariumui tinka viskas, net derlingu, miskingu vietu augalai, vienmetes. As tai megstu vadinti daiktus tikrais vardais, kad butu aisku apie ka tiksliai snekama ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Siaip nemazai ideju galima rasti sodospalvos.lt, jei neklystu g.gif , tai jie net kazkoki atskira leidini apie alpinariumus berods yra isleide
Atsakyti
Labas merginos 4u.gif
Įkelkit savo šedevrų nuotraukyčių, džiaugsmo akims, idėjų būsimiems darbams bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 07 12, 20:19)
Na guboja, ciobrelis, uolaskeles, karpatiniai katileliai priskiriami alpinariuminem. Taciau kitos katileliu rusys tikrai tiks kaimiskam, peizaziniui sodui, uolaskeles irgi nedisonuos.
Esme ta, kad dabar alpinariumais imta vadinti praktiskai..daugiau nei du augalai susodinti greta. Ar tai butu spygliuociai, ar tai daugiametes, ar miksas su akmenimis, ar be ju, kalva ar ne, todel taip ir gaunasi, kad aplinariumui tinka viskas, net derlingu, miskingu vietu augalai, vienmetes. As tai megstu vadinti daiktus tikrais vardais, kad butu aisku apie ka tiksliai snekama ax.gif  blush2.gif

Sveikutes, as ir savo alpinariume pasisodinau karpatinius katilelius - baisiai jau ju norejau, o dabar matau, kad nelabai tinka - per stambus man jie. Siaip tai yra labai graziu smulkiu katileliu - kurie tikrai tiktu, flioksai ylialapai irgi puikiai dera alpinariume.

Jei kas gyvenat Kaune, nuvaziuokit iki Zapyskio Kikos- labai graziai padarytas alpinariumas. Zurnalas " Alpinariumai" tikrai ir duos nauju minciu.

Gal kaunietes galetu patarti, kur Kaune isigyti smulkiu akmenuku, ne skaldos ir ne tu graziuju kur Senukuose, o tokiu visiskai paprastu , kur ant kelio paberta smile.gif Karjerai savaitgaliais nedirba, o darbo metu irgi nepatogu vaziuoti.
Atsakyti
atėjau pasiguosti verysad.gif
man alpinariumo pačio kauburio viršūnėj nupuvo net dveji gražūs augaliukai angel_sadangel.gif Tiek lietaus, šlapia, vėsu... Esu kauburio gilumoj drenažą iš statybinių atliekų padarius, bet nepadėjo... Ech... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2009 07 24, 14:36)
man alpinariumo pačio kauburio viršūnėj nupuvo net dveji gražūs augaliukai angel_sadangel.gif Tiek lietaus, šlapia, vėsu... Esu kauburio gilumoj drenažą iš statybinių atliekų padarius, bet nepadėjo... Ech... verysad.gif

console.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2009 07 24, 13:36)

unsure.gif O kokią žemę pylei alpinariumui? Ir kokios gėlytės nupuvo? Aš dabar formuoju savo alpinariumą, tiksliau jau sodinu augaliukus. Gal reikėtų, kol nevėlu, ką nors pakeist... Nors pas mane nuolydis geras, žemė- beveik žvyras, tai gal neturėtų užsilaikyt vanduo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2009 07 26, 09:53)
unsure.gif O kokią žemę pylei alpinariumui? Ir kokios gėlytės nupuvo? Aš dabar formuoju savo alpinariumą, tiksliau jau sodinu augaliukus. Gal reikėtų, kol nevėlu, ką nors pakeist... Nors pas mane nuolydis geras, žemė- beveik žvyras, tai gal neturėtų užsilaikyt vanduo.  g.gif

Žemė tai iš sodo vienos vietos perkelta į kitą, dar primaišyta smėlio, lyg daugiau nieko unsure.gif
O gėlytės tai skiauterėtas šilokas (taip sakė perkant) ir įdomus augaliukas - pilkas mažutis krūmelis, koks 15 cm nuo žemės - dėl spalvų įvairovės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(misha @ 2009 07 14, 14:16)
<...> Karjerai savaitgaliais nedirba, o darbo metu irgi nepatogu vaziuoti.

šeštadieniais iki 14 vienas berods dirbdavo ax.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, mirksiukas.gif
užsinorėjau alpinariumo, blush2.gif bet niekaip nesuprantu nuo ko pradėti. verysad.gif Prisiskaitynėjau šitą temelę, ir tiek minčių, tiek įvairių augalų, kad net pasimečiau. doh.gif Norėčiau sužinoti nuo ko pradėti alpinariuma. blush2.gif Gyvename nuosavame name, ploto mažai, ir žemė labai bloga. unsure.gif Auga vyšnia (3metų), obelis, ir juodieji serbentai, bet dar žadam 3 augaliukus sodinti, tad nereikėtų jog būtų didelis alpinariumas. smile.gif Vyšnia užstoja tą vietą, kur žadu padaryti alpinariumą. verysad.gif Galvoju kokius augaliukus parinkti, krūmelius ir pnš. g.gif Norėčiau, kad mano alpinariumas būtų akmenukas ant akmenuko. Yra tokie dirbtiniai akmenys, bet jie kainuoja nemažai. schmoll.gif Tad, labai prašau padėti išspręsti šitą problemą, kokius augaliukus vertėtų pirkti, ir kiek man visa tai kainuotų. ax.gif blush2.gif
Ačiū. drinks_cheers.gif
Atsakyti