QUOTE(smth1 @ 2009 07 12, 18:45)
As ne Ada ir ne Pabirze, bet galiu atsakyti.
1. Taip. Alpinariumas yra butent tai, ka aprasei tu.
2. Sis variantas- gelynas. Su keliais dekoratyviais elementais- akmenimis.
3. Ar Regila alpinariumam rekomenduoja gvazdikus, astras ir nemezijas?

Mano asmenine nuomone, tikram alpinariumui tai netinka. Netiks dirva, per mazai dregmes ir t.t., astrai nuo saulekatos susirgs miltlige. (Paprastai alpinariumas pietineje ar vakarinej puseje kuriamas).
4. Kurioj vietoj kaimiska sodyba? Jei pajury ar nederlingoje Dzukijoje- alpinariumo augalai labai naturaliai isipaisys i krastovaizdi. Jei tai kiti regionai - alpinariumas ir jam budingi augalai nederes. Bet dauguma zoliniu augalu tiks. Gal maziau koks palemonas, pluostine juka, kanos. Is sumedejusiu- veisliniai mazaugiai spygliuociai. Kiti tavo isvardintieji tiks kaimiskoje aplinkoje tinkamai juos tarpusavyje suderinus:)
Labai tau dėkoju

. Nes man ta informacija buvo esminė. Pagal ją labiau man tiks kaimiški gėlynai, o ne alpinariumas. Dar šiokią tokią painiavą man įnešė ir Tvenkinuko temoj panašūs lapiniai augalai prie lauko baseinų, tvenkinukų įvardinti kaip "alpinariumo" augalai. O Regila
http://sodai.lietuvo...raipsniai7.html įvardino alpinariumams tinkamais iš mano pradžioje paminėtų ne lobelijas, nemezijas ar astras, o daugumą daugiamečių lapinių augalų (mėlyna spalva pažymėjau juos), tačiau kurių aš jokiu būdu nemaniau, kad galima priskirti alpinariniams. Cituoju save:
...derlingoje žemėje auginamas tik lapines žydinčias daugiametes, o porečiai ir vienmetes gėles, pvz., irisus,
flioksus, katilėlius, nakvišas, viendienes,
guboją, bergenijas, auskarėlius, melsves, vaistutį, na dar čiobrelį,
uolaskėles, šliaužiančią šilingę ir pan., derinant su lobelijom, smulkiažiedžiais
gvazdikais, nemezijom, astrom...?" Iš jų tik uolaslėlę ir čiobrelį laikiau tikru alpinariniu augalėliu...