Man brokoliai skaniausi kaip garnyras- apvirti. Prie lasisos jie nepamainomi
.
Dar galima daryti brokoliu pyraga (arba spinatu, arba svogunu ir sonines- tada gausis tradicinis prancuziskas svogunu pyragas). Taigi, pyragas toks: padarai kapota arba siaip minkyta trapia tesla -tik nesaldzia!
. Iskloji ja forma, ant virsaus uzdedi apvirtus brokolius, truputi pakepi orkaiteje. Tada suplaki pora kiausiniu su pienu, prieskoniais, ir uzpili tai ant teslos su brokoliais. Kepi, kol graziai parus. As dar i ta kiausiniu- pieno tesla kartais dedu miltu sauksteli- kad greiciau sutirstetu. Bet tai jau chaltura, atvirai pasakius
. Labai graziai ta tesla sukepa. O jei norisi ko "stipresnio" ir idomesnio- labai tinka salia brokoliu ant teslos lasisos gabaliukai. Skanaus!

Dar galima daryti brokoliu pyraga (arba spinatu, arba svogunu ir sonines- tada gausis tradicinis prancuziskas svogunu pyragas). Taigi, pyragas toks: padarai kapota arba siaip minkyta trapia tesla -tik nesaldzia!


man labai skani trinta brokoliu sriuba.
nuverdu mesyte arba tiosiog verdu kaip visas sriubas su buljonu, idedu siek tiek svoguniuku, lapeli pipiru druskytes morkyciu , ir kokia viena bulvyte. baigiat virti sudedu brokolius. kai darzoves minkstos, isjungiu ir su elektriniu trintuvu susmulkinu tada ipilu siek tiek pieno, kad ja praskieti ir uzverdu. ir viskas. labai skanu. mano vaikas brokoliu nevalgo. o jie juk tokie vertingi. tai va tokiu budu as ji apgaunu.
butinai isbandyk.

tik , tiesa, reikia neprideti per daug brokoliu, nes tada tokia net tasi sriuba gaunasi. ju skonis ir taip labai stiprus.
skanaus.
O as tai brokolius kepu tesloje.Teslai reikia:2 kiausai,puse stiklines dziuveseliu ir puse grietines,druskos,pipiriuku.Supjaustau brokolius nedidelem kekem,apvolioju toj tesloj ir kepu aliejuje.Galima valgyti ir karstus,ir saltus su grietine ir Vegeta.
Keliu temą į viršų, nes vakar turguj toookių gražių brokolių prisipirkau!
Šiaip aš brokolius naudoju kaip garnyrą. Verdu ant garų, kai jau išvirė pašlakstau citrinos sultim truputį ir česnako išspaudžiu, viskas
Tinka toks ganyras ir prie mėsos ir prie žuvies
Kažkada labai seniai, kai nedirbau, turejau daug laiko, gaminau vyrui visada kažką labai skanaus vakarienei, aš dariau tokį patiekalą..Bandysiu paaiškint:
Jums reiks:
brokolių, druskos, svogūno, tarkuoto muskato riešuto, aliejaus, kapotos kiaulienos, baltuju pipiru, grietineles, pomidoru, 1 indelis konservuotu pomidoru, 250 g surio (geriausiai mocarelos)
Brokolius nuvalome ir 7 min. apverdame pasudytame vandenyje, nuvarviname ir apibarstome muskato riešutais. Svogunа nulupame, smulkiai supjaustome, pakaitiname aliejuje kartu su kapota kiauliena ir apibarstome pipirais. Reikia kepti kad kiauliena suminkštietu.Aišku kiauliena turi buti su druska, prieskoniais ir ttt. Tada dedame konservuotus pomidorus ir supilame grietinele. Brokolius ir gautа pakepintа mase sudedame б čanachines, apdedame surio gabaleliais. Kepame orkaitej 5-10 min.. Prieš pateikdami apibarstome pomidorais, supjaustytais kubeliais.


Jums reiks:
brokolių, druskos, svogūno, tarkuoto muskato riešuto, aliejaus, kapotos kiaulienos, baltuju pipiru, grietineles, pomidoru, 1 indelis konservuotu pomidoru, 250 g surio (geriausiai mocarelos)
Brokolius nuvalome ir 7 min. apverdame pasudytame vandenyje, nuvarviname ir apibarstome muskato riešutais. Svogunа nulupame, smulkiai supjaustome, pakaitiname aliejuje kartu su kapota kiauliena ir apibarstome pipirais. Reikia kepti kad kiauliena suminkštietu.Aišku kiauliena turi buti su druska, prieskoniais ir ttt. Tada dedame konservuotus pomidorus ir supilame grietinele. Brokolius ir gautа pakepintа mase sudedame б čanachines, apdedame surio gabaleliais. Kepame orkaitej 5-10 min.. Prieš pateikdami apibarstome pomidorais, supjaustytais kubeliais.
Oj Vija, užkabinai tu mane us tais brokoliais
Dabar sedžiu ir galvą suku,
ka gi dar aš gaminau iš brokolių.. Nu ir valio,
prisiminiau . Kepiau toki apkepa. Paimu brokolių, žiedinių kopūstų, cukinija supjaustau žiedais. Viska reikia apvirti pasūdytame vandenyje, po to imesti į kiaurasamtį. Tada apkepinu miltus svieste. Įpilu grietineles, ir įtarkuoju sūrio. Kepimo forma ištepu sviestu, dedu sluoksnį daržovių, užpilu grietinele, vel daržovės+ grietinele. Tada dar galima sviesto pora gabaliukų padeti ir apibarstyti žalumynais ir sūriu. Dabar į orkaite. Aišku nepamiršt prieskonių, aš prieskonius dedu į grietinele, nu ten pipirai, ipylu sojos padažo ir ttt
.Skanaus.




Brokolių ir ricottos apkepas
4-6 porcijos
250 g brokolių
druska, pipirai
375 g ricottos arba varškės
125 g Čedaro sūrio, sutarkuoti
60 g parmezano, sutarkuoti
2 paplakti kiaušiniai
2-3 česnako skiltelės
1 šaukštelis šviežio kapoto čiobrelio
175 g maltų džiūvėsėlių
75 g sviesto
23 cm skersmens apkepo forma
Brokolius suskirstykite mažomis galvutėmis, virkite 1 min pasūdytame vandenyje. Nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Keletą žiedynkočių atidėkite.
Varškę sumaišykite su sūriais, kiaušiniais, česnaku ir čiobreliu, dėti druskos ir pipirų, išmaišykite, tada sudėkite brokolių žiedynkočius.
Ištirpdykite sviestą, nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite džiūvėsėlius.
Kepimo formą išklokite ¾ džiūvėsėlių su sviestu, juos dėkite taip, kad gautųsi ir šioks toks kraštelis. Sudėkite varškę su brokoliais ir pabarstykite likusiais džiūvėsėliais. Ant viršaus gražiai išdėliokite likusius brokolių žiedynkočius.
Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 40 min. Serviruokite šiltą arba šaltą.
4-6 porcijos
250 g brokolių
druska, pipirai
375 g ricottos arba varškės
125 g Čedaro sūrio, sutarkuoti
60 g parmezano, sutarkuoti
2 paplakti kiaušiniai
2-3 česnako skiltelės
1 šaukštelis šviežio kapoto čiobrelio
175 g maltų džiūvėsėlių
75 g sviesto
23 cm skersmens apkepo forma
Brokolius suskirstykite mažomis galvutėmis, virkite 1 min pasūdytame vandenyje. Nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Keletą žiedynkočių atidėkite.
Varškę sumaišykite su sūriais, kiaušiniais, česnaku ir čiobreliu, dėti druskos ir pipirų, išmaišykite, tada sudėkite brokolių žiedynkočius.
Ištirpdykite sviestą, nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite džiūvėsėlius.
Kepimo formą išklokite ¾ džiūvėsėlių su sviestu, juos dėkite taip, kad gautųsi ir šioks toks kraštelis. Sudėkite varškę su brokoliais ir pabarstykite likusiais džiūvėsėliais. Ant viršaus gražiai išdėliokite likusius brokolių žiedynkočius.
Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 40 min. Serviruokite šiltą arba šaltą.
Šaltinis: Mary Berry's Complete Cookbook
Kaip tik Elena visko ir turiu namie saldytuve, ka minejau antrame recepte
Dabar sakyk, kokio tirstumo turi buti tas grietineles-surio-miltu-sviesto uzpilas ir kiek daug jo prisigaminti?
Kiek laiko ta apkepa kepti?
Kaip tycia sivakar zadejo uzeiti buvusi dukros aukle, tai bais bijau patirti fiasko su savo brokoliais

Dabar sakyk, kokio tirstumo turi buti tas grietineles-surio-miltu-sviesto uzpilas ir kiek daug jo prisigaminti?
Kiek laiko ta apkepa kepti?
Kaip tycia sivakar zadejo uzeiti buvusi dukros aukle, tai bais bijau patirti fiasko su savo brokoliais

As irgi kepu brokolius tesloje , taip pat tinka ir ziediniai kopustai. Reikia baltymus isplakti iki standzu putu .Trynius suprieskoniais ir druska isplakti atskirai , galima ipilti truputi pieno ir tada atsargiai supilti miltus(issijotus)ir baltymus , atsargiai ismaisyti - tesla turi buti puri.Brokolius pirmiausia apvirti - vandeni pasudyti , as tai buljono idedu vietoj druskos.Valgyti saltus ar siltus.Skanaus!
