Nu vo, teko skambinti sunui namo, tas per visas spintas ieskojo recepto, ir supyko ant manes...
Sako tu ten dirbi ar valgyt gamini
Ir nerodo nieko..nu nieko aš tuoj atgaminsiu viska..Tai va, ten tos brokolius, žiedinius kopustus aš imu ant akies, kaip sako, cukinija 1 vnt. Grietineles aš paimu viena indelį, nu kiek ten jos, net nepamenu...
Tirštumas toks kaip maždaug tešla lietiniams blynams. Man kai per tiršta buvo, ipyliau biški sultinio. O miltų du geri šaukštai. Kepti kažkur 20-25 min. Dar, man skanu valgyt šį apkepą su ketčupu, kokiu ten nors Heinz...
Fiasko nebus, tikrai pabandyk
Elena
viskas gavosi liuks ir labai skanu. Aciu.
Dar radau inete brokoliu ir vistienos apkepa. Kai isbandysiu, parasysiu. Pagal recepta panasus i tavaji: tokiu pat uzpilu uzsipila apvirti brokoliai ir apkepta vistiena.
viskas gavosi liuks ir labai skanu. Aciu.
Dar radau inete brokoliu ir vistienos apkepa. Kai isbandysiu, parasysiu. Pagal recepta panasus i tavaji: tokiu pat uzpilu uzsipila apvirti brokoliai ir apkepta vistiena.
| QUOTE (vija @ 2004 07 13, 15:33) |
| Elena viskas gavosi liuks ir labai skanu. Aciu. Dar radau inete brokoliu ir vistienos apkepa. Kai isbandysiu, parasysiu. Pagal recepta panasus i tavaji: tokiu pat uzpilu uzsipila apvirti brokoliai ir apkepta vistiena. |
Nu va vakar isbandziau vistienos-brokoliu apkepa. Va taip dariau:
Brokolius siek tiek apviriau pasudytame ir siek tiek parugstintame (sako, tada jie issaugo ryskia zalia spalva) vandenyje mazdaug 4 min. Keptuveje apkepinu pjautyta vistienos krutinele su prieskoniais (man visai cia tiko karis). Tada i skarda suverciau vistiena, ant jos isdeliojau graziai brokolius ir viskas uzpyliau uzpilu. Tada tiesiai i orkaite ir po gero pusvalandzio jau galima buvo valgyti.
O uzpila dariau taip:
Uzvirinau piena, i ji idejau lauro lapa ir ziupsneli ciobrelio ir palikai 15-20 min., paskui perkosiau. Tada i piena suberiau tarkuota suri (atrodo turejau Goju, bet pagal recepta rekomenduoja Čederi), dar savo nuoziura idejau prieskoniu troskiniams, truputuka kajano pipiru, nes megstu astriau ir kai suris daugmaz aptirpo piene, ta misini suverciau ant brokoliu ir vistienos. Ai tiesa , dar imeciau i piena gabaleli sviesto, kad nebutu per liesa
Apkepo virsu pries kisant i orkaite apibarsciau dziuveseliais ir likusiu suriu.
Man buvo labai skanu.
Brokolius siek tiek apviriau pasudytame ir siek tiek parugstintame (sako, tada jie issaugo ryskia zalia spalva) vandenyje mazdaug 4 min. Keptuveje apkepinu pjautyta vistienos krutinele su prieskoniais (man visai cia tiko karis). Tada i skarda suverciau vistiena, ant jos isdeliojau graziai brokolius ir viskas uzpyliau uzpilu. Tada tiesiai i orkaite ir po gero pusvalandzio jau galima buvo valgyti.
O uzpila dariau taip:
Uzvirinau piena, i ji idejau lauro lapa ir ziupsneli ciobrelio ir palikai 15-20 min., paskui perkosiau. Tada i piena suberiau tarkuota suri (atrodo turejau Goju, bet pagal recepta rekomenduoja Čederi), dar savo nuoziura idejau prieskoniu troskiniams, truputuka kajano pipiru, nes megstu astriau ir kai suris daugmaz aptirpo piene, ta misini suverciau ant brokoliu ir vistienos. Ai tiesa , dar imeciau i piena gabaleli sviesto, kad nebutu per liesa
Apkepo virsu pries kisant i orkaite apibarsciau dziuveseliais ir likusiu suriu.
Man buvo labai skanu.
Vija, o kiek to pieno
, kad nebutu sriuba paskui
Ir isvis, neskysta gavosi, miltu ten nereikia? Nu va, tooookiu jau zioplu klausimu gal uzdaviau, bet bijau sugadint ka
| QUOTE (Vaidulė @ 2004 07 16, 09:30) |
| Vija, o kiek to pieno |
Pagal receptura raso:
400 ml pieno
115 g surio
55 g sviesto
Bet as to pieno turejau labai mazai, tai pyliau grietinele ir dar atrodo vandens. Surio dejau irgi visa Gojaus maisiuka, nezinau, kiek ten jo yra. Taip pat recepte raso, kad galima sutirstinti miltais (as paprastai tai darau kukuruzu krakmolu, jis labai gerai tirpsta saltam skysty, niekad nesusoka i gumuliukus). Bet man atrodo to tirstumo uztenka nuo surio. Bet aisku galima is miltu sauksteli imaisyti, kad nebutu visai skysta. Man gavosi nu gal kaip grietineles ar kisieliaus tirstumo.
PS pagal ta pati recepta tam kiekiui butu 300 g brokoliu ir 3 krutineles. Nu krutinele as emiau viena - kas gali suvalgyti 3?
BROKOLIŲ UŽKEPĖLĖ
brokolius apviriau garuose (žiemą naudoju šaldytus, šiam patiekalui ėmiau visą pakiuką), sudėjau į alyvuogių aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir užpyliau 3 kiaušinių plakiniu (į jį bėriau šiek tiek druskos, pipirų, bazilikų, įtarkavau muskato ir sūrio) ir kepiau įkaitintoj orkaitėj.
valgėm su ryžiais ir pomidoriukais
labai greaitas ir skanus patiekalas
brokolius apviriau garuose (žiemą naudoju šaldytus, šiam patiekalui ėmiau visą pakiuką), sudėjau į alyvuogių aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir užpyliau 3 kiaušinių plakiniu (į jį bėriau šiek tiek druskos, pipirų, bazilikų, įtarkavau muskato ir sūrio) ir kepiau įkaitintoj orkaitėj.
valgėm su ryžiais ir pomidoriukais
labai greaitas ir skanus patiekalas
Turiu brokoliuku nuostabiu, mesos nevalgau.. ka galima butu skanaus ish ju suregzti?
Vienintelis patiekalas, kuris man patinka is brokoliu
Greitasis fondiu
Pagal recepta reikia:
200g grietineles
100g baltojo vyno
1 pakeli KNORR sveicariskos tirstos sriubos
200g megiamo lydyto surio
Paruosimas:
Grietinele (as naudojau piena) sumaisyti su baltu vynu (isviso nenaudojau) ir surio sriuba (as tokios neradau,tai pirkau 2 pakelius, berods, Galina Blanca tirstos surio sriubos, nes ten tik vienam puodeliui tinka)uzvirinti, sudeti lydyta sureli ir vel uzvirinti.
Mirkyti virtus brokolius, galima duona arba kitas darzoves.
Paruosimas - 10 min. virti-10 min.
Skanaus
PS. receptas is www.knorr.lt
Greitasis fondiu
Pagal recepta reikia:
200g grietineles
100g baltojo vyno
1 pakeli KNORR sveicariskos tirstos sriubos
200g megiamo lydyto surio
Paruosimas:
Grietinele (as naudojau piena) sumaisyti su baltu vynu (isviso nenaudojau) ir surio sriuba (as tokios neradau,tai pirkau 2 pakelius, berods, Galina Blanca tirstos surio sriubos, nes ten tik vienam puodeliui tinka)uzvirinti, sudeti lydyta sureli ir vel uzvirinti.
Mirkyti virtus brokolius, galima duona arba kitas darzoves.
Paruosimas - 10 min. virti-10 min.
Skanaus
PS. receptas is www.knorr.lt
Aha... fondiu yra gerai, bet nelepinsiu ash taip vyro pietums
gal bus geresniu porgu... shiaip skamba skaniai.
O ash suklydau skelbdama tema... ne ish brokoliu, o ish briuselio kopustu... tokie mazhuliukai apvaluchiai kur...
Pagaminau shiadien toki experimenta: apviriau, sukroviau i skarda su aliejaus trupuchiu ir uzhpyliau tokia teshla: miltai, giretine, pienas, tarkuotas fermentinis suris. Ant virshaus paskui dar permazano uzhtarkavau. Vyrui patiko
O ash suklydau skelbdama tema... ne ish brokoliu, o ish briuselio kopustu... tokie mazhuliukai apvaluchiai kur...
Pagaminau shiadien toki experimenta: apviriau, sukroviau i skarda su aliejaus trupuchiu ir uzhpyliau tokia teshla: miltai, giretine, pienas, tarkuotas fermentinis suris. Ant virshaus paskui dar permazano uzhtarkavau. Vyrui patiko
megstu brokolius. man jie idealiai tinka pre zuvies, paukstienos. as juos apverdu, paskui apkepu ant sviesto su miniatiurinem morkytem arba vienus. o pati megstamiausia man trinta brokoliu sriuba. as ja verdu is saldytu brokoliu. pakeli brokoliu uzpilame vandeniu, kad tik vos apsemtu. ir verdame, kol brokoliai pradeda tisti. apie puse vandens jau turi buti nugarave. tada blenderiu sutriname brokolius. pilame 100-200 ml neriebios grietineles. dedame ant saustelio galo muskato, baltuju pipiru pagal skoni ir siek tiek druskos. ispilstome i lekstes. as dar ten idedu sausteli raudonuju ikru, jie priduoda sitai sriubai pikantiskumo, nes pati sriuba labai svelni, o ikrai turi siek tiek astrumo. galima papuosti krapu sakele. taip pat tinka orkaitej ar tostery pasrudintas prancuziskas batonas vienas, arba su cesnaku... pirstelius tikrai apsilaizysit
Brokolių apkepas
125 g neriebios varškės
5 šaukštų aliejaus
2 kiaušinių
250 g miltų
250 g brokolių
100 g mažų pomidorų
250 g smulkių pievagrybių
1 kiaušinio trynio
100 g tarkuoto Ementalio sūrio
150 ml grietinėlės
kepimo miltelių
Varškę sumaišyti su aliejumi, druska ir vienu kiaušiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius ir 30 min. palaikyti šaltai. Brokolius nuplauti, išskirstyti žiedynais, išvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti. Nuplauti pomidorus, nuvalyti grybus. Įkaitinti orkaitę iki 180C. Keptuvę ištepti riebalais, sudėti tešlą, subadyti šakute ir ištepti pagrindą. Tada ant viršaus sudėti daržoves. Į dubenėlį įmušti vieną kiaušinį, sudėti trynį, grietinėlę ir sūrį, prieskonius ir šiuo mišiniu užpilti daržoves. Kepti 30 min.
125 g neriebios varškės
5 šaukštų aliejaus
2 kiaušinių
250 g miltų
250 g brokolių
100 g mažų pomidorų
250 g smulkių pievagrybių
1 kiaušinio trynio
100 g tarkuoto Ementalio sūrio
150 ml grietinėlės
kepimo miltelių
Varškę sumaišyti su aliejumi, druska ir vienu kiaušiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius ir 30 min. palaikyti šaltai. Brokolius nuplauti, išskirstyti žiedynais, išvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti. Nuplauti pomidorus, nuvalyti grybus. Įkaitinti orkaitę iki 180C. Keptuvę ištepti riebalais, sudėti tešlą, subadyti šakute ir ištepti pagrindą. Tada ant viršaus sudėti daržoves. Į dubenėlį įmušti vieną kiaušinį, sudėti trynį, grietinėlę ir sūrį, prieskonius ir šiuo mišiniu užpilti daržoves. Kepti 30 min.









