Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai: mieliniai, miltiniai...

QUOTE(regna @ 2009 02 22, 03:15)
Noriu pasiūlyti tokų blynų receptą
reikes 0,5l. kefyro ar rūgpienio,
žiupsnelio druskos,
pora kiaušinių,
miltų[kad tešla būtų grietinės tirštumo}
maždaug5-6bulvių,
aliejaus kepimui
Iš kefyro,kiaušinių,druskosir miltųparuošiama grietinės tirštumo tešla ir palikite ją porai valandų pastovėti kambario temperatūroje.
Po to į tešlą įmaišykite bulvių tarkius.
Tarkių ir tešlos kiekis turi būti vienodas..tuomet kepkite blynus.
Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.



Labai skanūs blynukai gaunasi thumbup.gif Išbandykit.
Atsakyti
Sakyciau KRIZES blynu receptukas, bet mums labai patinka visasi laikais biggrin.gif
Tesla kaip zemaiciu blynams (virtos bulves, kiausinis, miltai). Idarau : pakepinu morkas, atskirai svogunus, iberiu prieskoniu - kokius kas megsta, net karis tinka, imusu kiausini ir formuoju kaip zemaitiskus, tik morku idara darau. Esu bandziusi raugintus kopustus det: sukapoji kopustus ir vel kaip morkas apkepini su svogunais. Man skaniau su morkom smile.gif . Padazas gali buti tik grietine, gali buti grietines sviesto, gali buti spirguciai su pienu. Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
siandien kepsiu mieliniu blynus, tikdar neapsisprendziau, pagal kuri is forume pateiktu receptuku smile.gif zadu daryti su slapiomis mielemis (kadangi su sausom niekada nesu dariusi, bijau sugadint kanors). norejau pasikonsultuot-kokias mieles perkate, kad garantuotai iskiltu? kiek zinau yra geltonam ipakavime ir baltam su melynais. tai tas baltam su melynais dazniau kur galima rast, bet jos mane pavedusios ne karta yra (ir mama jas peikia), tai vat norejau paklaust ar ir jums taip?
o vilniuj geltonam ipakavime kazin kur ju butu galima rast? lb seniai pirkau nebepamenu jau g.gif
Atsakyti
planuoju ryt prikepti blynų draugams ir giminaičiams biggrin.gif svarstau apie keletą rūšių, bet patarkit: vis tiek iš anksto teks kepti, kai kurie atvės - kokie blynai būtų skanūs ir ataušę? kaip tie amerikietiški? nesukrenta? o mieliniai ar skanūs šalti? aš tokia diletantė blynų klausimais doh.gif blush2.gif
Atsakyti
gal jau kas rase neoykit jei pasikartosiu. mums labai patiko gustavo nykstuku blyniukai smile.gif du kiausinius isplakti, deti du saukstelius cukraus ir 3 saukstus miltu (imaisant po viena). gaunasi tirsta tesla. deti i ikaitintus riebalus su arbatiniu sauksteliu smile.gif labai greit kepa vos speju vartyti. mums labai skanu padazuis i uogiene arba patys vieni smile.gif mazuciukai, vieno kasnio. smile.gif
Papildyta:
salti jie nelabai kokie schmoll.gif na bet nesulaukiam kol atsals, staigiai dingsta biggrin.gif is to kiekio isejo paskutini syki 22 blyniukai, mums su mazuoju per akis, o va tetei dar gavau maisyti smile.gif
Atsakyti
Man tai geriausiai patinka lietiniai{jiems galima paruošti įvairius įdarus,antra juos galima pasišildyti}
toliau patinka virtų bulvių blynai su varške,{galima valgytisu įvairiais padažais}
Galima paruošti blynų tortą{taip pat galima prigalvoti įvairiausių pertepimų.
Dar ,dėl lietinių{galima priruošti vegetarams,jeigu tokių laukiama,turima,galima su mesa su varžke,su džiovintais vaisiais}
Atsakyti
QUOTE(MuzikALI @ 2009 02 23, 11:55)
siandien kepsiu mieliniu blynus, tikdar neapsisprendziau, pagal kuri is forume pateiktu receptuku smile.gif  zadu daryti su slapiomis mielemis (kadangi su sausom niekada nesu dariusi, bijau sugadint kanors). norejau pasikonsultuot-kokias mieles perkate, kad garantuotai iskiltu? kiek zinau yra geltonam ipakavime ir baltam su melynais. tai tas baltam su melynais dazniau kur galima rast, bet jos mane pavedusios ne karta yra (ir mama jas peikia), tai vat norejau paklaust ar ir jums taip?
o vilniuj geltonam ipakavime kazin kur ju butu galima rast? lb seniai pirkau nebepamenu jau g.gif

Geltonam 100 g įpokavime yra visose PC IKI ir net mažiausiose Maximose. Jos manęs niekad nepavedė. O likutį suporcijuoju- į plėvelę ar popierių, ir į šaldiklį kitiems kartams. Atšilusios jos vėl kaip šviežios veikia!

QUOTE(upsikaz @ 2009 02 23, 12:21)
planuoju ryt prikepti blynų draugams ir giminaičiams  biggrin.gif svarstau apie keletą rūšių, bet patarkit: vis tiek iš anksto teks kepti, kai kurie atvės - kokie blynai būtų skanūs ir ataušę? kaip tie amerikietiški? nesukrenta? o mieliniai ar skanūs šalti? aš tokia diletantė blynų klausimais  doh.gif  blush2.gif

mieliniai kepti ant aliejaus skanūs ir šalti, galima dar ir skiltelę obuolio įkepti ir užbarstyti cukrumi, kol šilti. Šalti taip pat skanūs ir čirviniai (širdelės) vafliai- blynai
Atsakyti
o sakykit amerikietiski blynai labiau tinka? valgyti su spirguciais ar su kokia uogiene 4u.gif
Atsakyti
nesu bandzius bet speju su uogiene, sirupu... nes saldus. bet manyciau cukraus nedejus arba deus maziau visai jie tiktu ir su kepinta sonine smile.gif
Atsakyti
user posted image

Siandien kepiau blynus su bananais. Repeticija pries rytoju!!! lotuliukas.gif Dejau viska is akies ir dariau gana tirsta tesla, nes norejau storu blynu.

sudetis: apie 4-5 saukstai miltu, 0,5 st pieno, 4 kiausinis, kepimo milteliai, migdolu ekstrakto del aromato, bananu. Aliejaus saukteli i tesla ir siek tiek kepimui. Druskos ir cukraus.

Bananus uzdejau jau keptuveje. Kai idejau 2 sauktus teslos, pradejo lyg ir formuotis burbuliukai, tada apdejau banano riekelem. Skanu!!! Valgem su medum! Gavosi 4 didziuliai stori blynai!
Atsakyti
as irgi nusipirkau mieliu geltoname ipakavime, ten supakuota po 100 g kaip ir raset, tad ryt ryte bandysiu irgi pirma karta kepti mielinius blynus pagal Sonatinos receta, gal ji nesupyks jei atkartosiu:
250 ml šilto pieno
30 g šviežių mielių
1 a. š. cukraus
50 ml cukraus
2 kiaušiniai
250 g miltų
1 a. š. vanilinio cukraus
1 v. š. aliejaus
1 v. š. likerio (galima nepilti)
2 rūgštūs obuoliai (šiame recepte netinka saldūs), nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais

Dubenyje mieles ištrinti su 1 a. š. cukraus. Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Pridengti ir šiltai palikti 20 min., kol masė ims burbuliuoti ir kilti.
Kitame dubenyje mikseriu išplakti 5o ml cukraus su kiaušiniais. Įmaišyti kiaušinių masę į mieles. Suberti miltus, vanilinį cukrų, supilti aliejų ir likerį. Mikseriu paplakti 1 - 2 min. Įmaišyti obuolius, pridengti ir šiltai pakildinti apie 45 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Kepti blynus ant vidutinės ugnies, kad jie spėtų pakilti, bet nesudegtų. Kepti, kol gražiai pagels, apversti ir pabaigti kepti. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra ir iškart patiekti.
sakykit gal kuri bandete pgal si recepta gaminti, kaip sekesi iskepti? ir dar klausimas kaip tas mieles padalinti kad butu 30 g?
Atsakyti
kazin jeigu as mieliniu blynu tesla is vakaro uzmaisyciau, o kepciau tik ryte...? g.gif galima taip?
Atsakyti