kerpu as kai buva jaunas ,o i visa kita nekreipiu demesio

QUOTE(maye @ 2009 10 09, 14:55)
man kirpeja pati yra ne karta sakiusi kad man reik ateiti per priespilni.
tik nznz, kokiam cia tipui priskiria ar i ilgi ar i turi
tik nznz, kokiam cia tipui priskiria ar i ilgi ar i turi
Sakoma, kad pakirpti per Priešpilnį plaukai tankės, greičiau augs, neskilinės galiukai

QUOTE(Borzika @ 2009 10 09, 16:45)
Sakoma, kad pakirpti per Priešpilnį plaukai tankės, greičiau augs, neskilinės galiukai 

reikia uztaikyti priespilni arba jaunati mergeles zenkle ir paidiom visos kirptis.

QUOTE(raimonda333 @ 2009 09 14, 11:49)
ta va, siuo metu artimiausia labai tinkama pakirpti plaukus bus rugsejo 18d penktadieni,nes menulis bus mergeles zenkle ir menulis pereis is delcios i jaunati, plius 27,28 menulio diena 

kaip tik pasikirpau plaukus rugsejo 18 d. ir atkreipiau demesi, kad jie kazkaip leciau man sikart auga...

QUOTE(Jurate81 @ 2009 10 10, 17:12)
kaip tik pasikirpau plaukus rugsejo 18 d. ir atkreipiau demesi, kad jie kazkaip leciau man sikart auga...
matyt, tas menulio kalendorius man visai netinka 

O kiek, jusu nuomone, turetu plaukai paaugti per 3 savaites, kad matytusi, auga tie plaukai ar ne?
QUOTE(klik @ 2009 10 10, 17:29)
O kiek, jusu nuomone, turetu plaukai paaugti per 3 savaites, kad matytusi, auga tie plaukai ar ne?
Na cia mano nuomone nereikalinga, as tik fakta konstatavau kaip man yra

Plaukus sviesinu, todel praejus savaitei po dazymo jau gerai matau atauginejancias saknis, po 3 sav. jau matosi apie puse cemo naturalios spalvos plauku, o sikart dar tolokai man iki to

QUOTE(ambriu @ 2009 10 10, 16:10)
mergeles zenkle ir paidiom visos kirptis

QUOTE(Jurate81 @ 2009 10 10, 17:48)
Neisivaizduoju, kokiu tempu plaukai auga kitoms mergaitems
Tarkim, mano plaukai nuo pat mažens auga labai lėtai

QUOTE(Jurate81 @ 2009 10 10, 17:48)
Plaukus sviesinu,
todel praejus savaitei po dazymo jau gerai matau atauginejancias saknis,
po 3 sav. jau matosi apie puse cemo naturalios spalvos plauku,
o sikart dar tolokai man iki to
todel praejus savaitei po dazymo jau gerai matau atauginejancias saknis,
po 3 sav. jau matosi apie puse cemo naturalios spalvos plauku,
o sikart dar tolokai man iki to
Bet gi tame tik pliusas nereiks taip dažnai dažyt

Ar aš kažką ne taip supratau?

QUOTE(maye @ 2009 10 10, 17:59)
oi kaip faina

Deja, kiek tiesos tame - tikrai nežinau

QUOTE(Borzika @ 2009 10 11, 15:03)
Bet gi tame tik pliusas nereiks taip dažnai dažyt

Aha, butu labai didziulis pliusas del to retesnio dazymo, bet kad as kaip tik siuo metu noriu nuauginti kuo greiciau plaukus

Na, gal aš nemoksliškai, bet parašysiu, ką darau, kokiomis gudrybėmis naudojuosi priežiūrėdama savo plaukus
Žodžiu, pasistengsiu susisteminti man žinomą informaciją.
Plauti stengiuosi kuo rečiau. Jei tik yra galimybė, plaukų neplaunu ir ilgiau nei 2-3 dienas (toks rėžimas man įprastas).
Džiovinu natūraliai. Tik labai išimtinais atvejais išsitraukiu džiovintuvą, bet ir tada jį laikau saugiu atstumu, džiovinu ne visiškai šlapius, bet pradžiūvusius, drėgnus plaukus ir net ne iki galo. Atšalus orams niekad neplaunu prieš planuojant išeiti į lauką. Geriau išsiplaunu vakare, kad kitą dieną plaukai jau būtų bent iš dalies atgavę natūralią apsaugą, nebūtų tokie pažeidžiami (plaunat pašalinami riebalai, kurie kartu ir saugo nuo aplinkos veiksnių).
Prieš plovimą gerai iššukuoju plaukus, kad riebalai vienodai pasiskirtytų per visą ilgį (paprastai jų daugiausia susikaupia viršugalvyje).
Šampūno daugiau tenka viršugalviui, o mažiausiai galiukams, kurie ir taip paprastai būna sausesni. Kondicionieriaus, balzamo ar kaukės atvirkščiai - šaknų neliečiu, tepu maždaug nuo vidurio plaukų ir priemonės ypač nepagailiu galiukams. Drėgnus ar jau pradžiūvusius tepu aliejuku.
Naudoju šerių šepetį (parašyta, kad natūralių, bet tuo abejoju - ateity būtent tokį ir reikės įsigyti). Labai gerai iššukuoja ilgus, tankius plaukus, visiškai nepeša, labiau blizga. Nerekomenduojami šepečiai su aštriais plastikiniais dygliukais. Mediniai šepečiai man taip pat nebuvo efektyvūs. Šlapių plaukų niekada nešukuoju, nes tada jie pažeidžiamiausi! Tiesiog "pašukuoju" pirštais. Tam pačiam reikalui galima naudoti ir retas šukas ir su jomis elgtis labai švelniai.
Tik labai retai atvejais tiesinu ar kitaip formuoju naudodama atitinkamas priemones.
Stengiuosi reguliariai pakirpti galiukus. Sako, tai geriausia daryti per jaunatį
Po plovimo visad perlieju ledinio šaltumo vandeniu. Tada užsidaro plauko žvyneliai ir atsiranda daugiau žvilgesio. Sako, kad gerai ir ledukais perbraukti per plaukus.
Plaukus stengiuosi kuo rečiau rišti, o ypač tampriai, labai kietai. Gumytės irgi turi būti pagamintos iš audinio, nežalojančio plaukų. Netinka ypač kietos ir su metaliukais.
Ilgėliau laikydama plaukus, išteptus balzamu ar kauke, apvynioju juos kepimo plėvele. Taip atsiranda šilumos efektas. Arba galima pabandyti pašildyti džiovintuvu prieš tai galvą apsukus folija, kuri apsaugo nuo karščio.
Planuoju įsigyti naują kepurę, kuri apsaugos ne tik galvą, bet ir plaukus nuo šalčio.
Rašoma, kad plaukams ypač sveika miegoti ant šilkiniu užvalkalu apvilktos pagalvės.
Sako, kad geriausia miegoti susipynus plaukus į labai lengvą kasą ir pernelyg neužveržus gumyte (nors aš buvau skaičius, kad patariama miegoti ir palaidais, nevaržant jokiais pynimais, susegimais ar gumytėmis
).

Plauti stengiuosi kuo rečiau. Jei tik yra galimybė, plaukų neplaunu ir ilgiau nei 2-3 dienas (toks rėžimas man įprastas).
Džiovinu natūraliai. Tik labai išimtinais atvejais išsitraukiu džiovintuvą, bet ir tada jį laikau saugiu atstumu, džiovinu ne visiškai šlapius, bet pradžiūvusius, drėgnus plaukus ir net ne iki galo. Atšalus orams niekad neplaunu prieš planuojant išeiti į lauką. Geriau išsiplaunu vakare, kad kitą dieną plaukai jau būtų bent iš dalies atgavę natūralią apsaugą, nebūtų tokie pažeidžiami (plaunat pašalinami riebalai, kurie kartu ir saugo nuo aplinkos veiksnių).
Prieš plovimą gerai iššukuoju plaukus, kad riebalai vienodai pasiskirtytų per visą ilgį (paprastai jų daugiausia susikaupia viršugalvyje).
Šampūno daugiau tenka viršugalviui, o mažiausiai galiukams, kurie ir taip paprastai būna sausesni. Kondicionieriaus, balzamo ar kaukės atvirkščiai - šaknų neliečiu, tepu maždaug nuo vidurio plaukų ir priemonės ypač nepagailiu galiukams. Drėgnus ar jau pradžiūvusius tepu aliejuku.
Naudoju šerių šepetį (parašyta, kad natūralių, bet tuo abejoju - ateity būtent tokį ir reikės įsigyti). Labai gerai iššukuoja ilgus, tankius plaukus, visiškai nepeša, labiau blizga. Nerekomenduojami šepečiai su aštriais plastikiniais dygliukais. Mediniai šepečiai man taip pat nebuvo efektyvūs. Šlapių plaukų niekada nešukuoju, nes tada jie pažeidžiamiausi! Tiesiog "pašukuoju" pirštais. Tam pačiam reikalui galima naudoti ir retas šukas ir su jomis elgtis labai švelniai.
Tik labai retai atvejais tiesinu ar kitaip formuoju naudodama atitinkamas priemones.
Stengiuosi reguliariai pakirpti galiukus. Sako, tai geriausia daryti per jaunatį

Po plovimo visad perlieju ledinio šaltumo vandeniu. Tada užsidaro plauko žvyneliai ir atsiranda daugiau žvilgesio. Sako, kad gerai ir ledukais perbraukti per plaukus.
Plaukus stengiuosi kuo rečiau rišti, o ypač tampriai, labai kietai. Gumytės irgi turi būti pagamintos iš audinio, nežalojančio plaukų. Netinka ypač kietos ir su metaliukais.
Ilgėliau laikydama plaukus, išteptus balzamu ar kauke, apvynioju juos kepimo plėvele. Taip atsiranda šilumos efektas. Arba galima pabandyti pašildyti džiovintuvu prieš tai galvą apsukus folija, kuri apsaugo nuo karščio.
Planuoju įsigyti naują kepurę, kuri apsaugos ne tik galvą, bet ir plaukus nuo šalčio.
Rašoma, kad plaukams ypač sveika miegoti ant šilkiniu užvalkalu apvilktos pagalvės.
Sako, kad geriausia miegoti susipynus plaukus į labai lengvą kasą ir pernelyg neužveržus gumyte (nors aš buvau skaičius, kad patariama miegoti ir palaidais, nevaržant jokiais pynimais, susegimais ar gumytėmis

QUOTE(Victorious @ 2009 11 02, 22:08)
Atšalus orams niekad neplaunu prieš planuojant išeiti į lauką. Geriau išsiplaunu vakare, kad kitą dieną plaukai jau būtų bent iš dalies atgavę natūralią apsaugą, nebūtų tokie pažeidžiami (plaunat pašalinami riebalai, kurie kartu ir saugo nuo aplinkos veiksnių).
Kaip čia taip išeina - plaukai bijo šalčio, juos reikia nuo jo saugoti,
o tuo pačiu dažnai randu rekomendacijų skalauti šaltu vandeniu, arba naudoti ledukus.

Gal tam kartui ir suteikia žvilgesio, bet ar ilgainiui nepakenkia?
QUOTE(ančiukė @ 2009 11 02, 23:58)
Kaip čia taip išeina - plaukai bijo šalčio, juos reikia nuo jo saugoti,
o tuo pačiu dažnai randu rekomendacijų skalauti šaltu vandeniu, arba naudoti ledukus.

Neabejoju, kad šaltas lauko oras plaukams kenkia, nes lauke praleidžiame ne porą minučių, o tikrai ilgiau ir taip kiekvieną dieną. O jai dar šaltas lietus, vėjas, sniegas. Perskalavimas šaltu vandeniu tetrunka nuo kelių sekundžių iki kelių minučių, "uždaro" plauko žvynelius ir kartu suaktyvina galvos odos kraujotaką.
Na, odą juk taip pat stiprina kontrastinis dušas, bet neigiamai veikia žema temperatūra, žvarbus vėjas ir pan.