Įkraunama...
Įkraunama...

Ko tikėtis iš šeimos gydytojo nuvykus su naujagimiu?

Sveikos,

 

esu naujai "iškepta" mamytė ir jaučiuosi pasimetusi po pastarųjų vizitų su naujagime pas šeimos gydytoją... Nebesuprantu - ar man "paranoja", ar aš keliu kažkokius nerealius reikalavimus medikui? Nesu su tuo susidūrusi, tad prašau nuomonės tų, kurios pastaruoju metu susidūrusios ir žino, kaip gydytojas turi apžiūrėti/stebėti naujagimį... Ar dabar, kai pediatrų praktiškai nebėra, šeimos gydytojai turėtų atlikti pediatrų funkcijas? Ar kūdikio priežiūrai teskiriama tiek pat laiko, kiek suaugusio - tiktai paklausinėti tėvų, ar viskas mažyliui gerai, jo netgi neapžiūrint?...  :hmm:

Situacija tokia:

Pirmą kartą po ligoninės su naujagime (mažylei buvo 3 savaitės) nuvykome pas šeimos gydytoją (kadangi gyvename rajone ir nelabai norėjom "kaimo gydytojo", užsirašėme ne pagal gyv.vietą - mieste -  tad į namus niekas neatvyko, -bet problemos nematėme). Na... gydytojos ir naujagimės pirmąjį susitikimą pavadinkime "susipažinimu": gydytoja mažytės visiškai neapžiūrėjo, sesutė tik pasvėrė (nenurengtą, su rūbais :blink:  ) mūsų šiek tiek paklausinėjo kaip valgo, kaip jaučiasi ir viskas. Pasakė, kad viskas gerai, ir  liepė atvykti suėjus mėnesiui. Pamąsčiau - na, gal taip turi būti, juk "rimtas" vizitas pas šeimos daktarą turi būti kai vaikučiui sukaks mėnuo. Be to, prašiau jos telefono numerio, kad susisiekti, jeigu kiltų kokių bėdų - liepė skambinti bendruoju telefonu jos darbo metu... :unsure:  (beje, klinika privati, tik su ligonių kasomis sudariusi sutartį).

Taigi... Suėjo mėnuo, nuvykome antrąkart.  Nusiteikę rimtai kūdikio apžiūrai ir antram skiepui. Ir ką gauname? Skiepą gauname. Rimtos apžiūros - mano nuomone, ne... Gydytoja mažylės vėlgi net nenurengė (ar ji neturėtų tikrinti, ar viskas mergytei gerai, ar nėra iššutimų, pabėrimų - gal naujai iškepti tėveliai kažko nesužiūri???). Nepatikrino nei širdutės, nei klubų (kaip suprantu, jeigu yra kokios problemos, jas reikėtų pastebėti kuo ankstesniame kūdikio amžiuje), nepatikrino momenėlio, bambutės - nieko :blink:  Pasvėrė (su rūbais), pamatavo ūgį (taip pat su rūbais - ištraukę vieną kojytę iš šliaužtinių...), pamatavo galvytę. Pasakė - viskas normoj. Paklausiau dėl bėrimo ant žandukų - pasakė, kad nuo pieno baltymo (mažutė maitinama mišinuku), ir kad iki 6 mėn taip bus... nesiūlė keisti mišinuko  :unsure:  Bet ar čia normalu, kad beria, gal galima kažką bandyti keisti, kad iš viso nebertų?  :unsure:

Pradėjau klausinėti apie kūdikio migdymą, ėjimą į lauką ir kitus dalykus - mačiau, kad suirzus, kad trukdau jos laiką... Žodžiu. Dar pasakiau gydytojai, kad gomuriukas vaiko kažkodėl pabalęs šiek tiek, ji atsakė - nuo pieno. Vėlgi nepažiūrėjo, neįvertino, - o gal ten išvešėjus pienligė (aš pati žinau, kad taip nėra, bet gydytoja to juk nežino!).... Taip pat kaip nepažiūręjo ir kaip gyja pirmasis skiepas - tik paklausinėjo mūsų, ar nepūliuoja... Bet ar gydytojas apžiūrėdamas kūdikį remiasi tik tuo, ką sako tėvai? Visiškai patys mažylio netikrina? O gal tėvai kažko patys nemato?..  :unsure:   

Gal galėtumėt kuri pakomentuoti.... Ar čia viskas kitoms mamytėms atrodo normalu?... Galbūt su visais šeimos daktarais taip, galbūt aš kažką ne taip įsivaizduoju? :huh2:  Ačiū  :4u:

Atsakyti
Keiskit gydytoją panašu, kad jūsų biolaukai nesutampa. Na, ateity ką ji bedarys jums atrodys per mažai. Tai kam nervintis ;)
Atsakyti
Visų vizitų metu išrengdavo, apčiupinėdavo, paklausydavo širdutę, išlankstydavo kojytės, pažiūrėdavo raumenukų tonusą, apvertus pažiūrėdavo kaip kelia galvytę, ar viskas proporcingai ir t.t.. Keiskit gydytoją, tikrai nelabai kokia pradžia.
Atsakyti