Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

QUOTE(garbane @ 2006 09 16, 20:08)
as siandien kepiau cukinijas idarytas farsu pagal mamos_tanios recepta. skanu thumbup.gif

aš irgi anksčiua dariau įdarytą faršu cukiniją, tik klaidą padariau, kad nepadruskinau tos išskobtos cukinijos, o dėjau iškarto faršą, tai nelabai unsure.gif
reik truputį padruskint.
Atsakyti
Cukinijų suktinukai

porą cukinijų
alyvų aliejus
šiek tiek prieskonių


Įdaras


75 g fetos sūrio
6 saulėje džiovinti ir aliejuje konservuoti pomidorai
150 ml švelnios varškės
1 trinta česnako skiltelė
šviežių bazilikų

Cukinijas iškepti ant keptuvės arba grilyje, pabarstyti prieskoniais. Padaryt įdarą: sūrį, varškę sumaišyt su česnaku, smulkintais pomidorais bei baziliku. Cukinijas aptepti šiuo įdaru, suvinioti suktinukus ir persmeigti juos dantų krapštukais. Labai skanus ir greitas užkandis prie vyno. Taip pat galima prie šių suktinukų papjaustyti vytinto kumpio. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2006 09 22, 22:38)
6 saulėje džiovinti ir aliejuje konservuoti pomidorai

pirmą kart apie tokius girdžiu bigsmile.gif
g.gif a čia reik pačiam džiovint ir koncervuot?> ar tiesiog tokių būna pirkt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2006 09 22, 23:28)
pirmą kart apie tokius girdžiu  bigsmile.gif
g.gif a čia reik pačiam džiovint ir koncervuot?> ar tiesiog tokių būna pirkt?  g.gif

na pas mus vargu ar juos išsidžiovinsi, reikia saulėtų dienų mirksiukas.gif o be to, reik mokėt paskui juos užkonservuot, recepto nežinau ax.gif Šiaip yra parduotuvėse prie visokių marinuotų dalykėlių, bonkutėse. O Maximoje mačiau būna ir sveriamų, ten kur salotas parduoda.
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2006 09 22, 22:38)
Cukinijas iškepti ant keptuvės arba grilyje, pabarstyti prieskoniais. Padaryt įdarą: sūrį, varškę sumaišyt su česnaku, smulkintais pomidorais bei baziliku. Cukinijas aptepti šiuo įdaru, suvinioti suktinukus ir persmeigti juos dantų krapštukais. Labai skanus ir greitas užkandis prie vyno. Taip pat galima prie šių suktinukų papjaustyti vytinto kumpio. thumbup.gif

starbee, o nenoretum proceso pafotografuoti ir mums parodyti? nes man cia daugybe dalyku neaisku.. pvz kaip tas cukinijas kepti? visas? ar supjaustytas? jei supjaustytas tai kaip? o vynioti kaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 09 23, 15:39)
starbee, o nenoretum proceso pafotografuoti ir mums parodyti? nes man cia daugybe dalyku neaisku.. pvz kaip tas cukinijas kepti? visas? ar supjaustytas? jei supjaustytas tai kaip? o vynioti kaip?  g.gif

as su mielu noru pafotkinciau visa procesa, bet deja neturiu fotiko sad.gif o cukinija pjaustyt reik isilgai, kad gautusi tokie pailgi gabaliukai. Tuomet juos visus iskept, as kepiau ant elektrinio grilio, bet galima ir ant keptuves, tik aliejaus neperdaugint, nes bus riebu. Na o iskepusias ir atvesusias cukinijas tiesiog aptepi idaru ir susuki, persmeigt dantu krapstuku. Viskas labai paprasta ir elementaru wink.gif Tikrai laaaabai skanu 4u.gif

dar pamirsau pridurt, kad galima naudoti ne tik cukinijas, bet ir baklazanus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo starbee: 26 rugsėjo 2006 - 11:20
Mergaites,help!

vakar drauge idave nemaza maisa kubeliais plaustytos cukinijos.Reiketu kazka is ju pasidaryti.Ideju - 0 (cia del bemiegiu naktu,vaikas serga verysad.gif ).
Uzmeskit kokia minti....please..... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikšrelis @ 2003 08 22, 00:42)
Cukiniju blyneliai

600 g cukiniju (Cukinija)
1 kiausinis
1 stikline pieno
6-8 saukstai miltu
1 saukstas cukraus
1/2 saukstelio sodos
aliejus

Kiausini isplakame su pienu, cukrumi ir druska.
Miltus persijojame su soda ir po sauksta imaisome i tesla.
Cukinijas sutarkuojame stambia trintuve ir sudedame i blynu tesla.
Kepame blynelius.
Valgome su grietine.



labai skanus rezultatas thumbup.gif
Atsakyti
Cukinija-farsas folijoj

Cukinija susipjaustom griezineliais. Išimam sėklytes. Griežinėlį dėti ant folijos, į cukinijos vidų įdedam pasiruošto faršo.Viska sandariai uždengiam su folija. Dedam į skardą, įpilam šiek tiek vandens ir kartu su supjaustytom bulvėm kepam orkaitėje apie 30-45min. kol bulvės apskrus.

Skanaus
Atsakyti
o aš darau taip, susipjaustau cukiniją kubeliais pakepinu ją keptuvėje, užbarstau prieskonių ir baigiant kept šaukštą miltų. oi kaip skanu.
dar mano sūnus labai mėgsta, cukiniją supjaustom apvaliom riekutėm, pavoliojam į miltus kiaušinį ir kepam. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Asta78 @ 2006 10 02, 08:31)
Mergaites,help!

vakar drauge idave nemaza maisa kubeliais plaustytos cukinijos.Reiketu kazka is ju pasidaryti.Ideju - 0 (cia del bemiegiu naktu,vaikas serga  verysad.gif ).
Uzmeskit kokia minti....please..... verysad.gif

dėk į bet kokius troškinius, visur tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Cukiniju blyneliai italiskai: stambiai tarkuotos cukinijos, kiausinis, parmezano suris, miltai, cesnakas. Galima imaisyti ir cukiniju ziedu. Juos skinti reikia ryte, nes tada buna prasivere. Istraukiu ta geltona daikta is vidaus ir atskiriu nuo zalio kotelio.
Tarp kitko, cukiniju ziedus galima ir kepti. Ta pati procedura (nuskint ir isvalyt, tik galima palikt zalia koteli),kaip ir aprasiau. Tik paskui, imerkiama i miltu-vandens(arba miltu-vandens-kiausinio-parmezano) misini ir kepama karstame aliejuj. Ziedus galima ir idaryt, bet dar neteko isbandyt. Su duonos dziuveseliais, anciuvais, avies suriu.
Atsakyti
Labai skanu yra keptos cukinijos su geltonu suriu. Dabar kaip tik sezonas

Foto cia http://www.skaniai.lt/?p=37#more-37

2 asmenims
500gr (30-45 cm) žalia cukinija
60gr (5-6 šaukštai miltų)
Alyvų aliejaus
Parmezano arba Džiugo sūrio
Druskos, pipirų

Cukiniją supjaustykite 7-10cm gręžinėliais. Kiekvieną gręžinėlį supjaustykite išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis.
Į plačią lėkštę suberkite miltus. Kitoje lėkštėje sumaišykite druską su šviežiai maltais pipirais. Paimkite cukinijos gabaliuką. Iš abiejų pusių užberkite druskos-pipirų mišinio. Jo dėkite nedaug – atsiskleis cukinijos skonis, o, be to, druskos turi sūris. Kiekvieną gręžinėlį apvoliokite miltuose nukratydami jų perteklių.
Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite pakankamai alyvuogių aliejaus tiek, kad jis apsemtų kepamą cukiniją (tačiau nevirkite jos aliejuje). Labai svarbu prieš kepant įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies, kad įdėtas cukinijos gabalėlis lengvai čirškėtų. Cukinijos gabaliukus ant vidutinės ugnies, kepkite 5-10 min. Kepimo procese apverskite 3-4 kartus, kad cukinija apskrustų iki geltonumo. Prieš dėdami į lėkštę, jei norite, padėkite cukinijos gabaliukus ant popierinės servetėles, kad susigertų aliejus. Apibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu ir iš karto patiekite ant stalo.

Atsakyti