Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

QUOTE(Kuculis @ 2006 10 02, 08:31)
Mergaites,help!

vakar drauge idave nemaza maisa kubeliais plaustytos cukinijos.Reiketu kazka is ju pasidaryti.Ideju - 0 (cia del bemiegiu naktu,vaikas serga  verysad.gif ).
Uzmeskit kokia minti....please..... verysad.gif

Tai jei nera laiko, - i keptuve aliejaus, puse cm mazdaug vandens, ir istroskinam, tada idekit kokio mairuno, maggi, ir uzleiskit surio, ir skanu;)
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
skaitinejau visus receptus.. ir toks klausimas iskilo, cikinija visur reikia pirma apkepti aliejuje ir tik po to i orkaite ir pan. Idomu, o neapkepus, galima ja ruosti orkaiteje? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bransha @ 2007 08 03, 16:09)
Sveikutes  4u.gif
skaitinejau visus receptus.. ir toks klausimas iskilo, cikinija visur reikia pirma apkepti aliejuje ir tik po to i orkaite ir pan. Idomu, o neapkepus, galima ja ruosti orkaiteje?  ax.gif


galima. druskos, pipiru, aliejumi abi puses patepi ant skardos ir pirmyn. dar gali kokiu zoliu uzberti.

skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 09 05, 16:18)
doh.gif kaip dabar dirba SM, tai gal ir yra jau toks receptas, bet:

Pyragas
500 g cukinijos/moliūgo (naudoti ne šviežutį žalutį augalą, bet jau pastovėjusį, mažiau sulčių turintį)
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės aliejaus (gražiausiai atrodo su karotino turinčiu aliejumi)
0,5-1 stiklinė cukraus (aš paprastai dedu vos daugiau,nei pusę)
3 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
300 g džiovintų vaisių (pagal skonį: razinų, abrikosų, džiovintų slyvų)

Cukiniją vidutinio stambumo tarka sutarkuoti, dėti kiaušinius, cukrų, aliejų ir išmaišyti. Tada miltai su kepimo milteliais ir vėl išsimaišom. Tešla tokia gerokai tiršta gaunasi. Jau baigiant sudėti visus vaisius ir į sviestiniu popierium išklotą formikę supilti. Viršų galima kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutukais apibarstyti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie valandą.

Tikrai labai skanus, sotus ir vertingas patiekalas.  thumbup.gif

Siandien kepem thumbup.gif Pagardinau razinomis ir aguonomis.. skanuu thumbup.gif Tikejausi kad labiau jausis tos cukinijos, o valgant - namiskiai ne neitare, kad kazkas cia ne taip bigsmile.gif
kita karta pabandysiu deti daugiau cukiniju, ir maziau miltu.. gal kas gausis bigsmile.gif
aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bransha: 05 rugpjūčio 2007 - 22:57
As jauna cukinija supjaustau riekutemis, uztepu pesto padazo, uzberiu parmezano ir i orkaite 15-20 min. Labai skanu su pomidorais. thumbup.gif
Atsakyti
Cukinijų, porų ir pomidorų sriuba

Maždaug 4 porcijoms reikėjo:
1 didesnio pomidoro
Pusės didelio poro
Viena skiltelė česnako
Maždaug 300 g. cukinijų
Sultinio
Grietinės
Pipirų
Druskos
Aliejaus

Nu ka, sultinį turėjau nuvirusį nuo vištytės. Tai jį susipyliau į puodą, pasisūdžiau ir papipirinau pagal skonį.

Daržoves pasiruošiau atskirai. Susipjausčiau rateliais porą. Į keptuvę įpyliau šlakelį alyvuogių aliejaus. Pakepiau šiek tiek porus. Tada sudėjau susmulkintą česnakų skiltelę. Per tą laiką, kol ten ant silpnos ugnies kepė porai su česnaku, pasiruošiau pomidorą. Jį nuplikiau karštu verdančiu vandeniu, kad būtų lengviau odelę nulupti. Tada pomidorą supjausčiau kubeliais. Sudėjau prie porų ir česnako į keptuvę. Dar trūko aliejaus – įpyliau dar. Palikau taip pomoidorą su porais troškintis uždengtoje keptuvėje.

Per tą laiką nulupau cukiniją, nes skūra stora. Išskobiau sėklytes ir susipjausčiau cukiniją kubeliais. Per tą laiką pomidorai normaliai pasitroškino, išskyrė daug sulčių.
Sudėjau cukinijos kubelius. Uždengiau, troškinasi.

Per tą laiką pasišildžiau sultinį. Į jį įdėjau porą gerų šaukštų grietinės. Užvirinau. Į užvirusį sultinį supyliau daržovių masę. Kiek dar trūko, įpyliau vandenuko, įdėjau druskos ir pipirų.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sprigė @ 2006 11 02, 16:21)
Cukinija-farsas folijoj

Cukinija susipjaustom griezineliais. Išimam sėklytes. Griežinėlį dėti ant folijos, į cukinijos vidų įdedam pasiruošto faršo.Viska sandariai uždengiam su folija. Dedam į skardą, įpilam šiek tiek vandens ir kartu su supjaustytom bulvėm kepam orkaitėje apie 30-45min. kol bulvės apskrus.

Skanaus




Tiek ilgai kepant orkaitėje folijoje ar nesutyžta cukinija g.gif Juk ji tuoj pasidaro tokia skystoka blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(vygantas @ 2007 07 25, 10:37)
Labai skanu yra keptos cukinijos su geltonu suriu. Dabar kaip tik sezonas

Foto cia http://www.skaniai.lt/?p=37#more-37

2 asmenims
500gr (30-45 cm) žalia cukinija
60gr (5-6 šaukštai miltų)
Alyvų aliejaus
Parmezano arba Džiugo sūrio
Druskos, pipirų

Cukiniją supjaustykite 7-10cm gręžinėliais. Kiekvieną gręžinėlį supjaustykite išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis.
Į plačią lėkštę suberkite miltus. Kitoje lėkštėje sumaišykite druską su šviežiai maltais pipirais. Paimkite cukinijos gabaliuką. Iš abiejų pusių užberkite druskos-pipirų mišinio. Jo dėkite nedaug – atsiskleis cukinijos skonis, o, be to, druskos turi sūris. Kiekvieną gręžinėlį apvoliokite miltuose nukratydami jų perteklių.
Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite pakankamai alyvuogių aliejaus tiek, kad jis apsemtų kepamą cukiniją (tačiau nevirkite jos aliejuje). Labai svarbu prieš kepant įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies, kad įdėtas cukinijos gabalėlis lengvai čirškėtų. Cukinijos gabaliukus ant vidutinės ugnies, kepkite 5-10 min. Kepimo procese apverskite 3-4 kartus, kad cukinija apskrustų iki geltonumo. Prieš dėdami į lėkštę, jei norite, padėkite cukinijos gabaliukus ant popierinės servetėles, kad susigertų aliejus. Apibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu ir iš karto patiekite ant stalo.



O jei pamiltuotus cukinijos gabaliukus dar į kiaušinio plakinį pamirkyti, tai bus kaip karbonadai g.gif
Atsakyti
[quote=silsta,2007 08 07, 14:48]
Tiek ilgai kepant orkaitėje folijoje ar nesutyžta cukinija g.gif Juk ji tuoj pasidaro tokia skystoka blush2.gif



Jei būna jau peraugusi, tai ne, bus pats tas biggrin.gif O jei jaunutė cukinija, tai gali visai išsileisti. 4u.gif
Atsakyti
Miltai ir cukinijos sultys sudaro naturalu teslos apvalkala. Tada susidarys traski plutele. Visas cinkelis yra plonai supjaustyti cukinija. Tada iskeps greitai ir bus traski.
Atsakyti
Keturioms porcijoms jums reikės:

2 kiaušinių,
75 ml šviesaus alaus,
120 ml augalinio aliejaus,
3 valg. šaukštų miltų,
10 mėtos lapelių,
10 balziliko lapelių,
800 g pomidorų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
600 g stambių cukinijų,
250 g sūrio,
2 valg. šaukštų pesto padažo.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir sumaišykite su alumi, vienu šaukštu aliejaus ir miltais. Palikite dešimčiai minučių pastovėti.
Mėtos ir baziliko lapelius supjaustykite plonomis juostelėmis. Pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su žalumynais ir dviem šaukštais aliejaus. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir padėkite šaltai.Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sūrį supjaustykite tokio pat storio griežinėliais. Kiekvieną sūrio griežinėlį perpjaukite išilgai pusiau ir lengvai sutepkite pesto padažu. Cukinijų griežinėlius sudėkite po du, o tarp jų įdėkite po sūrio griežinėlį.
Baltymus išplakite su vienu žiupsneliu druskos ir įmaišykite į alaus tešlą. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Įdarytus cukinjų griežinėlius pamirkykite alaus tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje po tris minutes iš kiekvienos pusės. Patiekite su pomidorais
Atsakyti
QUOTE(vygantas @ 2007 07 25, 10:37)
Labai skanu yra keptos cukinijos su geltonu suriu. Dabar kaip tik sezonas

Foto cia http://www.skaniai.lt/?p=37#more-37

2 asmenims
500gr (30-45 cm) žalia cukinija
60gr (5-6 šaukštai miltų)
Alyvų aliejaus
Parmezano arba Džiugo sūrio
Druskos, pipirų

Cukiniją supjaustykite 7-10cm gręžinėliais. Kiekvieną gręžinėlį supjaustykite išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis.
Į plačią lėkštę suberkite miltus. Kitoje lėkštėje sumaišykite druską su šviežiai maltais pipirais. Paimkite cukinijos gabaliuką. Iš abiejų pusių užberkite druskos-pipirų mišinio. Jo dėkite nedaug – atsiskleis cukinijos skonis, o, be to, druskos turi sūris. Kiekvieną gręžinėlį apvoliokite miltuose nukratydami jų perteklių.
Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite pakankamai alyvuogių aliejaus tiek, kad jis apsemtų kepamą cukiniją (tačiau nevirkite jos aliejuje). Labai svarbu prieš kepant įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies, kad įdėtas cukinijos gabalėlis lengvai čirškėtų. Cukinijos gabaliukus ant vidutinės ugnies, kepkite 5-10 min. Kepimo procese apverskite 3-4 kartus, kad cukinija apskrustų iki geltonumo. Prieš dėdami į lėkštę, jei norite, padėkite cukinijos gabaliukus ant popierinės servetėles, kad susigertų aliejus. Apibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu ir iš karto patiekite ant stalo.



O sakykite, as cia gal ir prajuokinsiu, bet man toks klausimas - cukinijos skura ka valgoma? blush2.gif Na cia sito patiekalo nuotraukoj matau, kad kepa kartu su odele.. g.gif
Atsakyti
jaunos cukinijos oda labai minkšta ir tikrai galima valgyti
Atsakyti