Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

Aš kepu blynus su cukinija- į blynų tešlą įtarkuoju burokine tarka cukinijos, tada jie gaunasi išsipūtę thumbup.gif
Arba man dar skanu omletas su cukinija. Pakepinti lašinukų, cukiniją kubeliais, ir užpilti su prieskoniais išplaktais kiaušiniais.
Super paprasta ax.gif
Atsakyti
Cukinijos plokstainis

cukinija sutarkuoti burokine tarka
prideti:
petrazoliu
krapu (daug)
poras
3 kiasiniai
6 saukstai aliejaus
10 valgomu s.miltu
vegeta

Kiausiniu baltymus isplakti iki purumo ir ant virsaus supylti.Ismaisyti ir kepti apie 30 min.
Atsakyti
As perku tik mazas zalias cukinijas, kurias galima valgyti ir su seklytem. Mano mama uzaugina tokias didziules kaip parselius (geltonas ir zalias). Bea, buk gera, parasyk ar cia tos pacios cukinijos ar cia jau kita rusis.
Is tu mazu cukiniju tai zinau labai skanius blynelius gorgoncolos padaze (nesaldus). Gal kas noretu receptuko? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(radastele @ 2005 11 15, 14:10)
As perku tik mazas zalias cukinijas, kurias galima valgyti ir su seklytem. Mano mama uzaugina tokias didziules kaip parselius (geltonas ir zalias). Bea, buk gera, parasyk ar cia tos pacios cukinijos ar cia jau kita rusis.
Is tu mazu cukiniju tai zinau labai skanius blynelius gorgoncolos padaze (nesaldus). Gal kas noretu receptuko? 4u.gif

Tas dideles galima naudoti visai taip pat kaip ir mažas, tik kad jos kietesnės, tad reikia daugiau laiko joms suminkštėti. Bet tinka visur, ir į blynus, ir įdarytos, ir kaip tik norit wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 11 15, 14:20)
Tas dideles galima naudoti visai taip pat kaip ir mažas, tik kad jos kietesnės, tad reikia daugiau laiko joms suminkštėti. Bet tinka visur, ir į blynus, ir įdarytos, ir kaip tik norit wink.gif

O jei cukinija didelė, labai kieta odele ir skonis kažkoks kitoks? Ar ji dar tinkama maistui? Turiu dar kelias nuo vasaros ir nežinau, ar mest lauk, ar ne... Gal laikiau negerai?
Atsakyti
QUOTE(Betina @ 2006 01 13, 00:14)
O jei cukinija didelė, labai kieta odele ir skonis kažkoks kitoks? Ar ji dar tinkama maistui? Turiu dar kelias nuo vasaros ir nežinau, ar mest lauk, ar ne... Gal laikiau negerai?

Gal pasiziurek prie arbuzu (ar moliugu, kaip jie ten dabar vadinami) rusiu. Kiek as suprantu, tai vasarinis, ir jis blogai laikosi. Man atrodo, kad jie perdaug vandens turi ir laikymui nelabai tinkami.Zieminius gali iki pavasario islaikyti, tai tikrai.
Atsakyti
Nežinau ar buvo čia toks receptas, ar ne, bet norėčiau pasidalinti CUKINIJŲ APKEPO receptu. Tai vienintelis patiekalas, kurį aš gaminu uiš cukinijų.

Taigis reikia:
- cukinijų be žievelių griežinėlių palaikytų su įv. prieskoniais (nepagailėkite česnako) keletą valandų
- faršo pakepinto su mėgstamais prieskoniais ir pomidorų padažu
- griežinėliais pjaustyto pomidoro
- paprikos šiaudelių
- tarkuoto sūrio

Sluoksniuojam į skardą - cukinijos + faršas + pomidorai ir paprikos + sūris.
Tokių sluoksnių gali išeiti keletas. Ant viršaus aišku sūris. Uždedam foliją ir kepam nepilną valandą. Tiksliai nežinau kiek - pasižiūriu, kad būtų suminkštėjus cukinija.

Nu man tai be proto skanu thumbup.gif Mano vyrui irgi... ax.gif
Atsakyti
Parduotuvese galima nusipirkti stiklainiukuose ikros is cukiniju (kainuoja gal virs 3lt/0.5L). Man labai skanu, taciau nemoku ju pasidaryti... Gal zinote kaip? Labai lauksiu bigsmile.gif
Atsakyti
Dar vienas receptas :

Cukiniją supjaustyti griežinėliais, padruskinti, papirinti ir apkepti keptuvėje, Apkepus, cukinijos iš keptuvės neišimti ( jeigu norite pasigaminti daugiau nei telpa keptuvėje, galima griežinėlius apkepti orkaitėje), ant pakeptu griežinėlių uždėti plonai supjaustyto šalto rūkymo kumpio ir apibarstyti fermentiniu sūriu, tada uždengti dangtį, arba dar pakaitinti, kad išsilydytų sūris. Kol lydosi sūris pasiruošti paskrudintos baltos duonos( tinka bet kokia, mes naudojam Toste), tada dėti karštus cukinijos gabalėlius ant šiltos paskrudintos duonos. Skanaus! drinks_cheers.gif
Atsakyti
pertrinta cukinijų sriuba
puode pakepinti svogūną, morką , sudėti darzoves: cukinijas, bulves , šparagines pupeles ir kt, ką turite, pripilti vandens ir virti apie 30 min. (galima dar ryžių įberti), pabaigoje - žalumynų (špinatų, petražolių, krapų). viską pertrinti. labai skanu, galima net kūdikiams.
tiesa, tirštumas priklauso nuo to, koks vandens ir daržovių santykis.
Atsakyti
na as preita savaite dariau stai ka:
supjausciau cukinija gabaliukais (nuvaliau skura, ir seklas isemiau), apkepinau keptuvej. sudejau i troskintuva (galima ir i paprasta puoda) ant dugno. paskui keptuvej pakepinau smulkiai supjaustyta mesyte su prieskoniais. sudejau ant cukinijos. paskui vel keptuvej pakepinau morkytes ir svogunus. viska sudejau i troskintuva. uzpyliau sultiniu ir ant virsaus sudejau pomidoru griezinelius (tokiais ziedais supjausciau).
ir troskinau apie 20-30min. valgem prie bulviu. ant sio troskinio dar dejau grietines.
Atsakyti
As supjaustau plonai cukinija (ispjaunu seklas), supjaustytus dedu i indeli, dedu vegetos ir isspaudziu cesanka (4-5 skilteles) ir pamaisau, paskui palaikau kokia diena saldytuve, ir tad kepu. Pries kepima as miltuose pavolioju cukinija. Skonis toks kaip zuvies.
Atsakyti