Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

"VASAROS PRISIMINIMAS"

400g makaronų (vamzdelių)
1 cukininija
2 pomidorai
2 šaukštai sviesto arbamargarino
80 g aštraus sūrio
2 šaukštai aliejaus
truputis baziliko
cukraus
1 šaukštelis citrinos sulčių
pagal skonį druskos
pipirų
citrinos griežinėlių (papuošimui)

Nuluptą cukiniją supjaustyiti plonais griežinėliais, pomidorus - skiltelėmis. Makaronus išvirti 2 l sūdyto vandens (virti apie 8 min., kad ne visai suminkštėtų).
Cukiniją pakepinti aliejuje. Sudėti makaronus, pomidorų skilteles ir paskaninus druska, pipirais bei cukrumi dar truputį pakepinti. Pašlakstyti citrinos sultimis, užberti pipirų, baziliko ir tarkuoto sūrio.
Puošti citrinos griežinėliais.
Atsakyti
DARŽOVIŲ VĖRINUKAI KEPTI GRILYJE

1 cukinija
1 baklažanas
8 pievagrybiai
8 konservuotos aitriosios paprikos
1 šaukštas citrinos sulčių
druskos
alyvų aliejaus

Cukiniją nuplauti ir supjaustyti 1 cm pločio griežinėliais. Baklažaną nuplauti ir supjaustyti 2 cm pločio pusgriežiniais. Nuvalyti pievagrybius. Ant iešmuko suverti: cukiniją, baklažaną, pievagrybį, aitriają papriką, ... Viską apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir aptepti aliejumi. Kepti grilyje apie 15 min.
Atsakyti
Cukinijų ir gervuogių salotos

1 labai jauna cukinija,
0,5 stiklinės gervuogių,
10-12 lazdynų riešutų,
1 petražolių šakelė.

Padažui:
2 šaukštai plaktos grietinėlės,
2 šaukštai majonezo,
2 šaukštai gervuogių uogienės arba sirupo.

Cukiniją nulupame, sutarkuojame plonais šiaudeliais, sumaišome su gervuogėmis, užbertame riešutų, papuošiame petražolių šakele. Patiekiame su paruoštu padažu.
Atsakyti
ŽUVIS SU PAPRIKA IR CUKINIJA

600g žuvies filė
1 šaukštas citrinos sulčių
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1 vidutinio dydžio cukinija
pusė citrinos
petražolių
sojos padažo
druskos, pipirų
aliejaus kepimui

Juostelėmis supjaustytą žuvies filė pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti prieskoniais ir paliekame 10 minučių pastovėti. Papriką ir cukiniją supjaustome juostelėmis. Žuvies filė apkepame aliejuje. Baigiant kepti sudėti papriką ir cukiniją. Patiekti papuoštą petražolėmis ir citrinos griežinėliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M_T: 07 rugsėjo 2005 - 16:00
DARŽOVIŲ SRIUBA

20 g paprikos,
20 g cukinijos, 20 g poro,
20 g salierų šaknų,
15 g pomidorų,
15 g konservuotų kukurūzų,
150 g sultinio,
"Vegetos" prieskonių.

Tešla makaronams:
50 g miltų,
druskos, cukraus.

Į verdantį sultinį sudedame smulkintus porus, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą salierą. Užverdame, verdame 2 minutes. Tada sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas cukinijas ir suberiame kukurūzus bei pomidorus. Įberiame prieskonių. Patiekdami įdedame 30 g virtų makaronų. Gaminame makaronus. Tešlą užminkome tokio kietumo kaip koldūnams. Užkaičiame vandenį, įberiame druskos. Imame mažą gabalėlį tešlos ir trindami ją tarp delnų formuojame 2 cm ilgio makaronus, dedame į verdantį vandenį ir verdame 4 minutes. Išgriebiame ir sudedame į sriubą.
Atsakyti
M T, klausimą turiu tau ne į temą. Ar tu ir Mama Tania esi?
O bingo klausimą turiu į temą. Tavo aprašytasis PARŠELIS kepamas nenulupus cukinijos. Nes aš irgi turiu peraugusią ir jos žievė žiauriai kieta
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 09 07, 17:05)
M T, klausimą turiu tau ne į temą. Ar tu ir Mama Tania esi?
O bingo klausimą turiu į temą. Tavo aprašytasis PARŠELIS kepamas nenulupus cukinijos. Nes aš irgi turiu peraugusią ir jos žievė žiauriai kieta

1. Taip. Aš Mama_Tania. O smilkiau parašiau ankstesneje žinutėje.
2. O aprašytasis PARŠELIS – ne mano receptukas.

Šitame receptuke cukinijų nereikia nulupti: Cukiniją supjaustyti griežinėliais (nelabai plonais), išskobti jų vidų, išimti sėklas. Pabarstyti druskos. Į skyles įdėti jau paruošto faršo. Ant viršaus užpilti majonezo + ketčupo (galima majonezas + ketčupas+ kiaušinis, ar baigiant kepti uždėti sūrio sumaišyto su majonezu). Viską į orkaitę.

Ir šitame nereikia: DARŽOVIŲ VĖRINUKAI KEPTI GRILYJE.

Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 09 07, 17:05)
turiu peraugusią ir jos žievė žiauriai kieta

Turbūt turi agurotį, kadangi cukinijų žievelė beveik niekada nebūna kieta. Man atrodo yra labai daug receptų, kur galima ta agurotį (cukiniją) be žievelės panaudot
Atsakyti
Tikiuosi, su šiuo patiekalu nepasikartosiu 4u.gif
CUKINIJOS BLYNELIAI
Reikia:
cukinijos;
daktariškos dešros;
kiaušinio;
miltų;
prieskonių;
aliejaus kepimui.

Cukiniją (tinka ir moliūgas) ir dakt. dešrą sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinį, pilti miltų, dėti prieskonių. Tešla turėtų būti maždaug tokio tirštumo kaip blynų su obuoliais. Kepti.
Paprastai visko dedu iš akies, taigi proporcijų nepateikiau.
Prie šių blynų tinka kečupas ir grietinė, čia jau kaip kas mėgsta.
Prieskonius taip pat galima pasirinkti. Aš dažniausia beriu savos gamybos: sumalta petražolė, salieras, morka, poras ir druskytė. Tokį mišinį laikau kameroje, o kai intensyviai naudoju - šaldytuve.
Atsakyti
mergaitės, nesuprantu. Jei gaminsiu tą įdarytą cukiniją, nu kur reikia pjaut pusiau, pridėt faršo ir kept orkaitėje, tai ar man ta cukinija stovės tiesiai? nu ji gi apvali, gali nusiridenti ant šono ir iškris visas faršas... o į ką man ją įdėti?? "blėkoje"?? vandens pilti?? o jei darysiu tuose skritinėliuode (kur yra paveiksliuke) tai paskui išimant faršas neišbyrės?
g.gif

bea, ten cukinijų sriubos recepte mačiau rašai kad žalumynus dėt suvyniotus siūlu... kaip čia suprast???? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nightingale: 08 lapkričio 2005 - 15:12
QUOTE(Nightingale @ 2005 11 08, 16:11)
mergaitės, nesuprantu. o jei darysiu tuose skritinėliuode (kur yra paveiksliuke) tai paskui išimant faršas neišbyrės?
g.gif

Faršas bus vietoj, pabandyk išpjauti ir pati pamatysi. Be to, mano vyrui labai patinka šitas patiekalas (nors jis nėra daržovių mėgėjas). Tik visada aš darydavau vasara, ar rudeni, tai dabar nežinau dėl skonio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nightingale @ 2005 11 08, 15:11)
mergaitės, nesuprantu. Jei gaminsiu tą įdarytą cukiniją, nu kur reikia pjaut pusiau, pridėt faršo ir kept orkaitėje, tai ar man ta cukinija stovės tiesiai? nu ji gi apvali, gali nusiridenti ant šono ir iškris visas faršas...  o į ką man ją įdėti?? "blėkoje"?? vandens pilti?? o jei darysiu tuose skritinėliuode (kur yra paveiksliuke) tai paskui išimant faršas neišbyrės?
g.gif

bea, ten cukinijų sriubos recepte mačiau rašai kad žalumynus dėt suvyniotus siūlu... kaip čia suprast????  g.gif


1. pjauni cukiniją išilgai ir išgremži vidų, gaunasi du puselės kaip laiveliai, į jas sudedi faršą ir viskas laikosi.
2. dėl žalumynų, tai aš tiesiog prisirenku darže petražolių, gelsvės, krapų, salierų lapų ir pan. na ką turiu ir visą tą kuokštą nuplaunu ir surišu baltu medvilniniu siūlų, kad nepasileistų. Kai išverda, tiesiog tą reikalą išimu ir išmetu.
Atsakyti