QUOTE(po_stalu @ 2008 01 13, 03:36)
Geriau veliau, nei niekada

- traukiu i dienos sviesa pagaliau stalciaus gilumoje atkapstyta drauges
turkes uzrashyta baklavos teslos receptelio varianta. Del tzatziki: bent jau kaip man pasakojo, jis, t.y. "padazas"
Turkijoj geriamas karstomis vasaromis, labai gaivina etc. As ji patiekiu kaip gaivias salotytes (stambiau supjaustau agurkus ir uzverciu gausiau jogurto)
Baklava
puse stiklines nat. jogurto
puse stiklines pieno
puse stiklines aliejaus
saukstas sviesto/margarino
1 kiausinis
truputeli daugiau nei puse stiklines cukraus
Sumaishyti jogurta, piena, margarina. viska atsargiai ismaishyti ir sudeti likusius produktus. Deti miltus (is akies). Sakoma, kad tesla turi buti ausies spenelio minkstumo.

Ja padalini i 7 arba 10 daliu. Kiekviena dali padalinti i mazus gumuliukus, juos kocioti, veliau tuos apskritimukus sudeti i viena dideli apskritima ir vel kocioti, kad krastai gerai suliptu ir kloti i skarda.
Sirupui dideliai skardai naudoti puse kg cukraus su mazdaug puse litro vandens.
Kepiau du kartus, visi laizesi pirstelius, tik dariau ne 10, o 7 sluoksnius, nes pabodo kocioti. (Ir nepalikit teslos kitai dienai ar velesniam laikui, nes praranda elastinguma).
Beje, kad nepriliptu kociojant, mano drauge vartodavo kazka panasaus i kvieciu krakmola ar kazkoki dyva. Labai panasu i pudra ar paprasta krakmola. Gal zinot apie ka as sneku? (Nes labai noriu su ta "pudra" tradicinio turkishko pieno gerimelio pasigaminti)
Po_stalu, neturiu nieko prieš turkus, bet čia
graikiško maisto tema

ir nesvarbu, kad nemažai patiekalų abiejose šalyse yra labai panašūs, su tam tikrom variacijom tiktai... tai geriau būtų, kad turkiškus receptus ir skelbtum turkiško maisto temoje...
o dėl baklavos, tai jei tavo receptas yra tiktai tešlos, tai ok.. o jei tai visa baklava, tavo nuomone, tai tada tai bet kas, bet tikrai ne baklava

nes
baklavos esmė yra meduje, riešutuose ir žinoma sluoksniuotoje tešloje, kuri daroma iš vandens ir miltų, be jokių ten jogurtų ir pieno..
QUOTE(BElge @ 2008 01 13, 03:37)
Aš dar kartą apie baklažanus. Kai juos kepu, labai gailiu aliejaus, nes sugeria viską, kiek keptuvėje būna. Tai kaip daryti - kepinti dideliame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus?
Perskaičiau temą (bet gal neįsiskaičiau į receptus), kad graikai ne tiek daug česnako naudoja. Tiesiog įdomu
Dėl baklažanų: juos, kip ir bulves, reikia kepti tokiame kiekyje aliejaus, kad jie būtų pilnai apsemti, ir prieš dedant įsitikinti, kad aliejus įkaitęs iki reikiamos temperatūros, t.y. prieš dedant pabandyk įkišt gabaliuką baklažano į aliejų, kuris turėtų pradėt čirkšti. O iškepus dėti ant virtuvinio popieriaus, kad nugertų aliejų (šiaip čia priklauso kokiam tiksliui baklažanus kepi).
O dėl česnako, tai graikai jo naudoja nemažai, bet tik kaip švelnų prieskonį, t.y. kad per daug jo maiste nejauti. Ir jei tai buvo tavo klausimas, tai manau, kad naudoja gerokai mažiau nei italai