Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Maja Di @ 2019 08 13, 12:17)
Tai ir sakau, kad išvažiuoja lengvesnio gyvenimo ieškoti, o ne ištremiami.
Ar ten nuvažiavus kažkas kažkąduoda? Pačiam irgi reikia darbą susirasti.
Proto turintys ir čia sugeba normaliai uždirbti. O ten važiuoja dažniausiai nugarą lenkti, o ne protu užsidirbti.


Proto turintys supranta, kad kas paciai "normalus uzdarbis" Lietuvoje, tai protingam zmogui tai SKATIKAI. Ir tik nereikia nesamoniu, kad gabus inzinierius Lietuvoje gauna biski daugiau, nei Lidlo pardavejas Airijoje.
Pardavejus lyginkit su pardavejais, o konstruktorius su konstruktoriais
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 08 13, 13:15)
Ir dar- galiu lažintis, kad sveikatą tokie, su papildomu gebu, taisosi Lietuvoje. kažkodėl biggrin.gif


O ka noretum, kad nei LT gydytojai negaletu uzdirbti nei vezejai nei jokie gamintojai...
Vakaru salims tai patiks, ir vakaru gydytojams patiks
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2019 08 13, 18:05)
Tai ko tada verki, kad tave kažkas ištrėmė? Neturiu savo aplinkoj žmonių, kurie batų vaikui neįgali nupirkti. Gal tokių ir yra, bet tai tik visiški tinginiai ar pašalpiniai. Ir tai tokiems valstybė padeda, nebent prageria tuos batus.
Ir dar, ten apie paskolas rašei, kad pasiėmė kažkas ir antstoliai atėjo, todėl žmonės "išsitrėmė", t. y. pabėgo, kad buto neatimtų. O kaip tu norėtum, kad pasiskolinus nereiktų grąžinti? Skolintojams tie pinigai iš dangaus nukrito?

Neverkiu, konstatuoju fakta, kad dauguma isvaziuoja ne is gero gyvenimo i geresni , o is skurdo i normalu.

Statistika skelbia, kad skursta labai daug zmoniu, tai visi jie tinginiai ir asocialai???? blink.gif velgi jus toks kaip cia pasakius poziuris geras apie sava tauta, trecdalis Lietuvos isvaziavo - jie jums neprotingi visi, ketvirtadalis pasilikusiu tingianiai ir alkoholikai.... blink.gif super salis kvailiu ir alkoholiku blink.gif cia jusu ne mano mintys, ir dar sako as ant salies varau blink.gif

Skursta beveik ketvirtadalis Lietuvos gyventojų, skurdo lygis nemažėja
Plačiau: https://www.vz.lt/ve...a#ixzz5wUonlKkn

va tame ir beda,kad pati gyvenat gerai, aplikiniai gyvena gerai, nesusidurusi su vargu ir snekat is teisuolisko bokstelio, zinot ta pasaka kates namai, ziurekit, nepirsisnekekit mirksiukas.gif

ne , neatejo, zmones pries tai emesi veiksmu.
O noreciau, pirma, kad jei jau bankas duoda paskola , ivertintu rizikas geriau, nes jie profesionalai finansinikai ne zmones ir antra praradus darba, zmonem nereiktu atsidurti gatveje su skolom, butu kazkokia nemaokam pagalba susitarti su banku ir t.t. nesileisiu i detales, bet matau geresne sistema pries akis.

O svarbiausia atlyginimai normalus turetu buti salyje, siek tiek oligarcham pelnai apkarpyti zmoniu naudai biggrin.gif o tai kainos kaip visur europoje, atlyginimai, kaip azijoje... Tike metu niekaip mokesciu sistemos nesutvarko , neiveda noermaliu progresiniu mokesciu.

o ko mokytojos nepakomentavo, ka tokio amziaus zmonem daryti salyje? gyventi ant kruopu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 13 rugpjūčio 2019 - 17:50
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vailingo: 13 rugpjūčio 2019 - 18:06
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 08 13, 19:11)
Proto turintys supranta, kad kas paciai "normalus uzdarbis" Lietuvoje, tai protingam zmogui tai SKATIKAI. Ir tik nereikia nesamoniu, kad gabus inzinierius Lietuvoje gauna biski daugiau, nei Lidlo pardavejas Airijoje.
Pardavejus lyginkit su pardavejais, o konstruktorius su konstruktoriais


Protingi žmonės LT uždirba tikrai nemažai. Pritariu, kad fizinis darbas vakaruose geriau apmokamas. Ir važiuoja tie truputi protingesni "arti" į vakarus, kurie jau visiški, tai čia ant pašalpų arba ant minimumo pasilieka.
Lutuke, nemačiau nė vienos mokytojos LT ant kruopų sėdinčios biggrin.gif . Sesė mokytojauja, ne pyragai, ypač kai vyras lodorius, bet į užsienį paatostogaut kiekvienais metais nuvažiuoja.
Atsakyti

Protingi žmonės LT uždirba tikrai nemažai. Pritariu, kad fizinis darbas vakaruose geriau apmokamas. Ir važiuoja tie truputi protingesni "arti" į vakarus, kurie jau visiški, tai čia ant pašalpų arba ant minimumo pasilieka.
Lutuke, nemačiau nė vienos mokytojos LT ant kruopų sėdinčios biggrin.gif. Sesė mokytojauja, ne pyragai, ypač kai vyras lodorius, bet į užsienį paatostogaut kiekvienais metais nuvažiuoja.

Protinga moteris virs 50 m neturi daug sansu susirasti gerai apmokama darba. Ir tikrai negali deretis. Turint aukstaji ir darbo patirties - irgi. Nebent ten kazkokia isskirtine karjera ir specialybe. 

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2019 08 13, 19:32)
Protingi žmonės LT uždirba tikrai nemažai. Pritariu, kad fizinis darbas vakaruose geriau apmokamas. Ir važiuoja tie truputi protingesni "arti" į vakarus, kurie jau visiški, tai čia ant pašalpų arba ant minimumo pasilieka.
Lutuke, nemačiau nė vienos mokytojos LT ant kruopų sėdinčios biggrin.gif . Sesė mokytojauja, ne pyragai, ypač kai vyras lodorius, bet į užsienį paatostogaut kiekvienais metais nuvažiuoja.

ne tik fizinis, visas darbas geriau apmokamas, minimumas pas mus 1500 e menesi biggrin.gif atimkim nuoma, jei vienam koks 300 i men ir prasau koks skirtumas lieka, cia minimumas, o lubos tik nuo tavo galimybiu priklauso.
Is mano pazystamo burio zmoniu, tai tik vyresni dalis, kurie kalbos gerai nemoka, dirba kazka sunkiau, nu tas sunkiau, tai pvz indus plauna restorane, bet tai gauna 10 e i val, kambarinem viesbutyje 9,50 i val.tai cia vienas is sunkiausiu darbu moterim, man zinomu, bet tai ten ir pavalgo ir kavutes atsigeria, biggrin.gif ne milijonai, bet gyventi labai neblogai galima, svarbiausia ju del amziaus niekas nebrokyja, pas msu net padaveja dirbo kokiu 65 m ir tai super. O jau siek tiek jaunesni daugma dirba pagal profesijas kazkokias, gerus darbus. Aisku, yra visai be issilavinimo ir be sugebejimu kazkokiu tai, dirba mesos kombinatuose, fabrikuose, tai cia daugiau vyrai, bet gyvena gerai,stabilus darbas, geras atlyginimas, o ka savoje salyje darytu? uz minimuma skurstu, dar pasalpu reikalautu, nes minimumas seimai Lt nepadengia butinuju islaidu. Nera vietos Lietuvoje tokiem matomai.... turi buti super apsukrus verslininkas, zinantis ka kur pateppti, kur nusukti biggrin.gif ar prieinantis prie fondu valstybes tarnautojas, arba dlainai dirba zmones uzsienniuose ar seima issilaiko is vieno dirbancio uzsienyje.... va tada gyvena gerai , visiem kitiem skurdas, ka rodo ir statistika.

vis jus nieko nemaciusi biggrin.gif
tai gal kokiam Vilniuje, bet ne vien Vilniumi apsiriboja LIetuva. Visur kitur mokytoju perteklius, valandas mazina , etatus mazina, o kur paskui dingti? Jaunesni dar kazkur ilenda, o vyresnem, ypac moterim kur dingti? Musu mokykloje kiek iznau kas metai mazindavo po veina pradinuku etata, dabar liko vs 2 klases is 4. automatiskai 8 mokytojom maziau. o kur visi kiti dalykai ir cia tik viena mokykla. Giminaite Kaune daug metu dirba ir net ten guodziasi, sako klasese visai vaiku nebeliko. ir tai vyksta jau daug metu.
pvz mano mama dirbo vaiku darzelyje muzikos vadove, buvo vajus kai uzdarinejo darzelius, perejo i siuvykla , o ka daryti, maitinti vaikus reikia, dirbo sunkiai pamainom po 12 val, ir ka po keli umetu, paeme ir viena pamaina atleido, ups neatleido, visos draugiskai savo noru isejo, nes buvo prgasdintos, miestelis mazas, mamai tada buvo apie 55, ka daryti, dar bande ieskotis darbo kelis menesiu, nesekmingai, pasikvieciau cia, mano drage savo mama irgi atsiveze, panasus dabar pa sja amzius....nu palei jus jos kvailos, tingines asocialios moteriskes... bet tai geriausias dalykas, ka mama pader, turi dabar uzsidirbusi airiska pensija ir vargi nemato, o butu turejusi gyventi is 200 e i men, super smagus gyvenimas, nors stazo turejo per 30 m.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 08 13, 21:39)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Maja Di" data-cid="72483246" data-time="1565713940"><div><p>Protingi žmonės LT uždirba tikrai nemažai. Pritariu, kad fizinis darbas vakaruose geriau apmokamas. Ir važiuoja tie truputi protingesni "arti" į vakarus, kurie jau visiški, tai čia ant pašalpų arba ant minimumo pasilieka.
Lutuke, nemačiau nė vienos mokytojos LT ant kruopų sėdinčios vartotojo įkelta nuotrauka. Sesė mokytojauja, ne pyragai, ypač kai vyras lodorius, bet į užsienį paatostogaut kiekvienais metais nuvažiuoja.</p></div></blockquote><p>Protinga moteris virs 50 m neturi daug sansu susirasti gerai apmokama darba. Ir tikrai negali deretis. Turint aukstaji ir darbo patirties - irgi. Nebent ten kazkokia isskirtine karjera ir specialybe. </p><p></p>

50 tikiu. Bet iki 50 ką ji veikė? Ir ką vakaruose ji susiras, jei net kalbos sovietmečiu niekas nesimokė. Tik valytojos ar senelių prižiūrėtojos darbą. Papasakočiau apie savo draugę, kuri 40 būdama tokį verslą padarė.... Dabar kaip inkstas taukuose vartosi. Vilniuj čia. Bet buvo laikas, kai su dviem mažais. vaikais vyras paliko. Be nieko, nuomojamam bute. Tokiio spyrio matyt ir reikėjo. Bet dirbo pradžioj 24 val į parą. Beje, pedagoginį baigusi. Aišku lengviau verkti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 13 rugpjūčio 2019 - 20:10
QUOTE(Maja Di @ 2019 08 13, 21:08)
50 tikiu. Bet iki 50 ką ji veikė? Ir ką vakaruose ji susiras, jei net kalbos sovietmečiu niekas nesimokė. Tik valytojos ar senelių prižiūrėtojos darbą. Papasakočiau apie savo draugę, kuri 40 būdama tokį verslą padarė.... Dabar kaip inkstas taukuose vartosi. Vilniuj čia. Bet buvo laikas, kai su dviem mažais. vaikais vyras paliko. Be nieko, nuomojamam bute. Tokiio spyrio matyt ir reikėjo. Bet dirbo pradžioj 24 val į parą.  Beje, pedagoginį baigusi. Aišku lengviau verkti....

Vienus spyris pakelia i aukstumas, kitus lenkia prie dugno, treti tik verkia ir nk nedaro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2019 08 13, 18:08)
* Bet iki 50 ką ji veikė?
**Ir ką vakaruose ji susiras, jei net kalbos sovietmečiu niekas nesimokė. Tik valytojos ar senelių prižiūrėtojos darbą.
*** Papasakočiau apie savo draugę, kuri 40 būdama tokį verslą padarė.... Dabar kaip inkstas taukuose vartosi. Vilniuj čia. Bet buvo laikas, kai su dviem mažais. vaikais vyras paliko. Be nieko, nuomojamam bute. Tokiio spyrio matyt ir reikėjo. Bet dirbo pradžioj 24 val į parą.  Beje, pedagoginį baigusi. Aišku lengviau verkti....


* O kuo tai susiije? Diskriminavimas del amziaus Lietuvoje deja labai paplites.
**Jusu mastymas yra labai stereotipinis. Toks visai ''negyvenimiskas''.
*** Ne papasakotumete, o tai jau padarete. Beja, ne kiekvienas yra gimes buti verslininku/e.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2019 08 13, 19:32)
Protingi žmonės LT uždirba tikrai nemažai.


Protingi zmones paprastai vyksta i Amerika, nes Europoje, net vakaru yra MAZAI GALIMYBIU.
Apie rytu Europa aplamai patylesim, tai prasta vieta. O Lietuva tai zemiau plintuso

https://en.wikipedia...of_billionaires



Atsakyti
QUOTE(Wild DreaMer @ 2019 08 13, 23:06)
Beja, ne kiekvienas yra gimes buti verslininku/e.

Taip, bet kas dėl to kaltas? Kad mokykloj nesimokei, kad nesistengei ir tik žiūrėjai kas ką duos... Valdžia, oligarchai, lutukė pasakytų. Tik ne aš pats. Beje, vienam ir 200 eur per mėnesį yra daug, džiaugiasi gyvenimu, kitam 20 tūkst per mažai . Skyriasi žmonių poreikiai, todėl ir stengiasi ne visi vienodai.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2019 08 13, 19:38)
*Taip, bet kas dėl to kaltas?** Kad mokykloj nesimokei, kad nesistengei ir tik žiūrėjai kas ką duos... . ***Beje, vienam ir 200 eur per mėnesį yra daug,


* Kodel visuomet ieskote kaltu?
** Kuo ''ne kiekvienas yra gimes buti verslininku/e'' yra susiije su nesimokymu, nesistengimu?
***Ar tikrai?
Atsakyti