Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

ryskiai su verlsu nieko bendro neturit, visa gyvenima valstybineje istaigoje dirbat? ir ryskiai nieko neismanot apie retsoranu versla biggrin.gifCia kaip kazkas svajoa, kad visi bosai gali sau bamba skalambini., atostogauti,kada sugalvoje, nu nebnt valdiskoj kontoroj biggrin.gif

O kodel tevas turi atostogu eiti "kada sugalvojes". Tu gal nezinojai, bet iki vaiko gimimo praeina 9 men. Jei tevas atostogu ima motinos atostogu pabaigoje, yra 2 metai su virs sugalvoti kada jis ta darys, pranesti darbdaviui ir rasti kazkokiu iseiciu. Per tiek laiko galima kita darbuotoja apmokyti. Gal nereikia jau tu dramu tiek.

Paskaicius toks jausmas, kad niekas isvis darbe neatostogauja, neserga, darbo nekeicia. Visi kaip pricementuoti toje pacioje vietoje visa gyvenima. Siaip jei keiti darba, tai darbdavys suzino pries 2-3 menesius. Tai tevystes atostogos zinomos daug anksciau.

Aha. Valdiskoje kontoroje. Pas mane kartais sunku viena diena paimti. Bet visi suvokia, kad darbuotojai atostogauja, gimdo vaikus ir duoda pagal istatymus priklausanti laika be dramu. Kolege pastojo, sunkus nestumas, nuo 4o menesio nebedirbo. Ir nieko. Visi prisitaike. Lygiai kaip ir sefui isejus.

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 06 21, 10:49)
ir sąkandžiui, ir dantims, ir miego kokybei, tiek vaiko, tiek mamos. Kalbu apie vaiką, ne kūdikį. Pati naktimis dukrą iki 1 metų ir 6 mėn maitinau biggrin.gif

O kaip ten visos gerybes piene, kur netgi dantims teigiama itaka daro?
Sakandis kiek zinau nuo ciulptuku labiau gadinasi, nes jis ciulpiamas daznai (lengvai oasiekiamas), o mama karta du dienoj?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 06 20, 23:32)
O tai tevas siemoj kazkoks prasalaitis, savaitgalinis koks, kad vaikui trauma su juo likti?  unsure.gif
Vienoj pusej snekat, kad su vaiku jam IR TAIP uzsimezga rysys, be jokiu ten tevystes atostogu, kitoj jau porinat, kad baisu su vaiku ji palikti, nes vaikui trauma bus... Aisku gal trauma jei iki tol tik savaitgaliais ji mato ar velai vakare grizes po bariuku
Papildyta:

Reiskia teisybe buvo rasoma jeigu taip jautraiai sureagavai  tongue.gif

žinoma, kad teisybė, jog čia yra itin bjaurių asmenų, kurie neturi savo asmeninio gyvenimo, tai kišasi į kitų
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 06 21, 10:35)
žinoma, kad teisybė, jog čia yra itin bjaurių asmenų, kurie neturi savo asmeninio gyvenimo, tai kišasi į kitų

Aha, net " sugeba" savo elfus trukdyti del sm nariu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 06 21, 09:38)
košmaras...mamos per savo mamiškumą tik kenka vaikams, kaip ir su naktiniais vaikų žindymais

Su tuo 5mečiu tai nėra aišku ar jis irzlus ir čiulpia nykštį dėl to kad vis dar žindžia krūtį ar mama dėl vaiko ypatumų su krūtimi palengvina jo gyvenimą. Neaišku kur priežastis kur pasekmė. Bet vis tiek tai išskirtiniai atvejai. Dauguma vaikų, virš 1 metų valgo suaugusių maistą ir mamos pienas daugiau kaip vaistas, kaip kokybiškiausias papildas. Bet ne pagrindas.

Naktinis žindymas nekenkia, nei sąkandžoui, nei dantims, nei miego kokybei. Kenkia buteliukas su mišiniu. Tiek kad yra tik vienetams reikalinga naktinė mityba , kai vaikas praauga. Naktį 1+ jau turėtų išmiegoti be valgymų. Aišku yra išimčių, nes gilus neišnešiotumas, raidos sutrikimai, kai kurios ligos duoda savo. Bet dramatizuoti ir absoliutinti yra visiškas briedas. Aš už tėvo pabuvimą su vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 06 21, 12:35)
žinoma, kad teisybė, jog čia yra itin bjaurių asmenų, kurie neturi savo asmeninio gyvenimo, tai kišasi į kitų

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2019 06 20, 22:28)
Ne visai viešbuty, nors turėjo ir jį. Sveikatingumo/grožio/spa centras su viešbučiu.  Ir taip, restoranas buvo nemažas. Nors mažuose, kiek susidūriau - dirba šeima ir jos nariai su keletu samdomų darbuotojų, vėlgi, nematau nepakeičiamumo problemos..
Dėl žindymo - juk reta mama mažina žindymus staigiai, be pereinamojo laikotarpio, drastiškai kažkaip. Tiesiog tie kartai mažėja savaime. Su psichologe teko ta tema bendraut - ji sako, kad vaikui, metinukui, ne mamos pienukas svarbu, o kūniškas kontaktas, apkabinimas, priglaudimas - jei to trūksta, per mažai iki 3 metų, vėliau pastebima žala. O kas tą švelnumą, apkabinimus atlieka - tėtis, mama, močiutė - nėra didelio skirtumo mažiukui (nesupraskit tik, kad nesvarbu, ar koks iš gatvės priglaus, ar savas tėtis/močiutė/mama smile.gif )..

Nu ne visuose gi seima dirba ir visus postus uzima smile.gif apie ta kur dirbau jau rasiau, jiem tirkai bus problema jei vieno is top vireju zmona gimdys smile.gif

Matai su psichologe kalbejai, tai zinoma ji sneka is psichologines puses, pasnekek su kitais specialistais, pvz kurie nusimano zmogaus virskinimo sistemoje ir papasakos kaip svarbus pats MP, nera pakeiciamo pordukto jam, ir tai jau net moksliskai irodyta, kad jis butinas sveikam vystymuisi iki 2 m bent, nezinau ko zmoanem dar reikia?zinoma vaikai isgyena ir be jo ir vaiku namuose isgyvena , bet viskas turi savas pasekmes. Tai ta prasme nebezinau ka bepridurti.
O siaip tikria vaikui svarbu ar mama ar kkitas zmogus, mama yra mama jis jos sirdi girdejo nuo pradzios savo.vaikui reikai ir tecio, ir mociuciu ir mamos apkabinimo ir tap mamos dingima sis vaiko gyevnimo ilgiem periodam jam bus stresas, kas su ju pasiliks aisku gali ta stresa sumaiznti mylintis zmogus, bet nereikai sakyti, kad vaikui dzin ir jis ale neskiria mamos nuo tecio doh.gif
Papildyta:
QUOTE(mementoo @ 2019 06 20, 22:37)
Yra tam tikrų bendrumų, kuriais remiantis pediatrai gali diagnozuoti, norma ar nukrypimas nuo normos. Vaikai auga gimdoje maždaug 9 mėnesius, nepaisant priešlaikinių gimdymų ir pernešiojimo atvejų, yra patvirtinta norma, nuo kada jau kūdikis pasiruošęs gimti. Žindymas nėra kažkoks kitoks savo sudėtingumu, kad nebūtų galima  nustatyti jo ribų. Pati PSO  remiatės ir pati sau prieštaraujate aiškindama man, kad žino tik mama su kūdikiu kaip reikia žindyti. Instinktyviai kai kas žino. Bet nevisada užtenka instinktų. Pradinis žindymas tik pagal kūdikio poreikį, labiau skirtas ne naujagimiui, o jo mamai, kad susireguliuotų pieno gamyba. Šiek tiek praauginus ir pienui pradėjus gamintis pagal poreikį, yra daugybė būdų kaip žindyti . Vaikas nevisada verkia tik papo norėdamas. Jūs žjnios gan primityvios, pilnos fanatizmo,  nepaisant fakto kad knygučių neskaitėte.

Jei mama išeis į darbą, palikus vaiką ne piktai bobai, o tėvui, po darbo grįš namo ir rūpinsis vaiku, jokios traumos nebus. Vaikas 1.5+ pradeda suprasti kad dingęs iš akiraćio asmuo , nebūtinai dingsta amžiams. Nes nuo 7-8 mėn dauguma kūdikių tai supranta. 

Kur pažeminau žindymą?
Ką darau ar dariau, mano asmeninis reikalas. Forumuose to neaptarinėju. Jūsų trijulė turi tokį neišauklėtų žmonių prasčiokišką įprotį kabinėtis prie asmeniškumų. Klausiate to paties asmeninio klausimo jau kelintą kartą. Ne jūsų reikalas. Mes diskutuojame apie žindymą, o ne apie SM narius. Išsiauklėkite pagaliau !

PSO nustate laika iki 2 m , o ne zindymo intensyvuma, skirtkit apie ka snekat. doh.gif Ar pakanka vaikui maisto nustatoma ne is zindymo daznumo pagal valandas, o is tustinimosi ir slapinimosi, priaugto svorio, vaiko brandos ir t.t.. Vienas vaikas valgys kas 3-4 val po 30 min ir jam bus gerai, kitas kas 15 min, po 5 min. Is veinu krutiniu pienas teka lengvai ir greitai is kitu sunkiai, vieni vaikai sugeba stipriai zysti, kiti ne ir t.t. Vieniem reikai dazniau mamos artumo, kitiem reciau. Nustokit gincytis tame kur matosi, juk, kad neisgaudot.
O kur as sakiau, kad vaikas verkia tik zysti noredamas blink.gif jau skaitot ,net tai ko nerasau biggrin.gif aplamai reikia patenkinti vaiko poreikius, kai dar verkti nepradejo, vaikas iki verkimo daug apie ka pranesa.
Zindymas pagal poreiki reikalingas abiem ir vaikui ir mamai. Jau apie zindyma tai tikrai daugiau uz tamsta skaiciau ir daugiau praktikos turiu, Jusu matau zinios dar is tarybiniu laiku. Labai viliusi kad niekru nedirbat, kru galit itakoti zindancias mamas, su savo tarybine info.

nu ir kas kad supranta, o tai lilgesio , streso jau nelieka, kad supranta, 1,5 pylys masto, ia mama gris vakarais, tai vsikas ok, tada? zinoma nenumirs vaikas, jei ji tetis priziures, bet stresas tokiam maziukiui aisku bus, laukimas gi jiem prailgsta, ne taip kaip mums ir tai ne kartas, o kas diena, zinoma tai bus trauma vaikui, kaip su ja susitvarkys priklausys nuo vaiko charakterio ir aplinkybiu kitu, kas su juo bus ir t.t. Kartas anksti palikti mociutem, auklem vaikai su mamom rysio ir nebesusikuria...

jei to net nesuvokiat, tai kaip isaiskinsiu, kodel zindyma pirlyginat papo davimui? vyram papo riekai, vaikam reikai zysti, jsu skirtumo nejauciat.
man dizn ka jus daret, bet jei izndet ilgeliau tai buvo stebukklas su jusu zuinioms
Atsakyti

O tai tevas siemoj kazkoks prasalaitis, savaitgalinis koks, kad vaikui trauma su juo likti? unsure.gif
Vienoj pusej snekat, kad su vaiku jam IR TAIP uzsimezga rysys, be jokiu ten tevystes atostogu, kitoj jau porinat, kad baisu su vaiku ji palikti, nes vaikui trauma bus... Aisku gal trauma jei iki tol tik savaitgaliais ji mato ar velai vakare grizes po bariuku

Vaikui trauma likti be mamos, jei tau nedasyla, o ne tai,kada jis bus su kazkuo kitu ar tai teciu ar mociute ar jusu geriausia drauge, ar svenciausiu zmogum.

problema , ne tai su kuo lieka, o tai KAD MAMOS NERA SALIA.

Vaikas mamoje vystesi, jos kvapas, jos sirdies plakimas, balsas, veidas, ji visa jam yra jjo dalis, tai jo pasaulis, jei dar ir zindo tai ir visas pagrindinio skaniausio pagrindinio maisto saltinis, nusiraminimas, saugumas ir t.t. Paziurek ka leliukui reiskia vien mamos rubai...

https://www.youtube....h?v=eELvx-IrEkA

man labai keista,kai MAMOM tokie klausimai kyla.

Atsakyti

Jezau, kudikiai zindo kas 2 val, ne 1 ar 2 m vaikai.
O jeigu tokiam dideliam kas valanda reik mamos papo, vadinas kazka blogai darot kad jis nesaugiai jauciasi ir nuolat iesko nusiraminimo.

tu is kur cia savo nusisvaigimus istraukei, zindei iki 2 m bent?   :D 

vaikai aplamai pagal grafika ir vienoda  nustatyta laiko tarpa labai mazai, kuris zinda.

Atsakyti

Liel Lutukė pasakoja, tai apgailėtinas vaizdas. Vyras vaikais užsiimti ėmė kažkiek tik jiems paaugus, bet nieko keisto, ji, matyt, jį tiesiog nustūmė nuo to, savo papais.

Kur as tau taip pasakojau, kai rukei kazka? :oh: Vyras nuo pat pirmos dienos vaikais rupinosi, gimdem kartu ant ranku laika ka tik gimusius, padejo pradzioje. Aisku, jis dirbo, su pirmu vaiku turejo pirmas 6 sav laisvas, su antru dar daugiau namuose budavo, nes dirbo ant saves ir jau Lt gyvenom. Sunus pas ji ant ranku geriausiai vakarais nurimdavo ir uzmigdavo. 

Tu cia gal pagal save taip nusprendei?

Atsakyti

Kai mano vaikas pradejo lankyti darzeli, susipazinau su tokio pat pradejusio lankyti darzeli berniuko mama. Jos penkiametis itin sunkiai nuo mamos atsitraukdavo, buvo labai irzlus, ciulpdavo nyksti. Issisnekejome, ji papasakojo, kad vis dar zinda savo penkiameti blink.giftris kart per diena, ir dar nakti pora kartu blink.gif

del dvimeciu ir dvieju valandu, na ok, 4 valandu irgi asmeniskai nzn, tos, kurios zinde virs metu, bet tai tik ryte ir vakare, labai retai nakti. tad tie dvimeciu zindymai daugiau ne del maisto, kiek del fizinio kontakto. o ta kontakta puikiai gali pakeisti tevas. 4u.gif

cia nesurista niekaip su zindymu, mano vaikai zindyti ilgai labai lengvai isejo i mokykla sunus Lt pradejo nuo 7 durka Airijoje nuo 5m ir labai greitai prisitaike, nors net anglu nemokejo nemokejo, pirma diena tik kazkaip neramu buvo  , durka parse, kad pabuciau, bet mokytoja pasake, kad negalima ir nieko, jau kita diena ejo su malonumu, ismoko kalba susirado draugu, abu nebuvo eje i jokius darzelius, tik i iv burelius eidavom.

Tam vaikui kazkas kita ir jei zinda dar vadinasi gerai daro, vadinasi vaikui to labai reikia, labai jautrus gal...

del maisto zindoma visa laika pirmaiusia, paskui del visa kita,  nes formuojamas zarnynas flora  tuo metu.

Atsakyti

O kaip naktinis zindymas kenkia? 

Niekaip nekenkia cia prisigalvoja tos, kurios nieko neismano apie zindyma, kenkia naktinis buteliuko davimas arba soskes.

Atsakyti