Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 14, 18:43)
nemaciau.
Bendrai paemus teisingai sneka, jei kokia klaida padaro pataisau. Nu mes skaitom nemazai lietuvisku knygu. Sunus baiges pirma klase LIetuvoje, siek tiek gyvenom Lietuvoje tai matyt irgi itakos duoda, sunaus kalba daug geresne lietuviu, jis dar ir mus pataiso.  biggrin.gif

Gal ir tai turi įtakos, maniškiai į lietuviškas knygas net nežiūri, nepadėjo net tai, kad pažadėjau prizą, už tai, jeigu skaitys, angliškas knygas skaito, filmai irgi tik angliškai
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2019 01 14, 18:52)
Gal ir tai turi įtakos, maniškiai į lietuviškas knygas net nežiūri, nepadėjo net tai, kad pažadėjau prizą, už tai, jeigu skaitys, angliškas knygas skaito, filmai irgi tik angliškai

Mes ziurim ir lietuviskus, aisku ir angliskus, kartais ir susiskus, nes vaikai nori ismokti, nes kartais su vyru snekam kazk arusiskai, jeji nenorim,kad jie suprastu biggrin.gif .
Kiekveinam gal zmogui savaip, pvz mano drauges vienos vaikai nekalba lietuviskai nors ji nuo gimimo su jais lietuvskai kalbejo ir kalba, jie suprasti supranta, bet nekalba, seima misri, kitoje misrioje seimoje,vaikai kuo graziausiai sneka lietuviskai. Gal dar ir nuo mamos itakos priklauso, kiek netingi mokyti vaikus nuo pat maziuko, taisyti, skaityti kartu knygas, o paauglysteje jau labai sunku ka pakeisti.
mano viena drauge - tai issiunte paauglius vaikus i Lietuva i stovyklas, visai neblogai pramoko lietuviskai, nes jau tarpusavyje nuo maziuku klabejo angliskai ir tevam buvo dzin, nei taise, nei moke, nei kokios lietuvsikos knygos turejo, paskui susigriebe, kad beveik nebemoka tos lietuviu su giminem nebesusisneka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 14, 18:52)
kodel kalbos mokejimas surisamas su rasyba? Gali zmogus nei nemoketi rasyti, bet savo kalba moketi idealiai. Zemaiciai is vis laike rasta velnio ismislu ir as, manau, jie buvo teisus, matomai turiu nemazai zemaitisko kraujo  biggrin.gif
Pati kalba svarbi, kalbos formos, tam tikra mastymo forma, nei tu pasakos paseksi, nei dainos padainuosi be kalbos mokejimo. Apie kokia kultura galima kalbeti, kai zmogus nemoka savo kalbos? kaip perduosi kultura tada?

Cia tai jau nusisnekejimas, kitu priezasciu nera vien kalba, kad su broliu buti? doh.gif Tu su savo broliais, sesem bendrauji tik tam, kad palaikyti kalba?
Is kur jus visos pesat, kad su tuo broliu nera JOKIO RYSIO?kukuraitis taip jum pasake ar delfis parase?
Papildyta:

ir ka tokie buki klausimai duoda jums?

Tai kodėl rašybos moko mokykloj, jei jau tokia nesvarbi? Pati sau atsakyk, kokį tekstą maloniau skaityti, ar taisyklingai parašytą, ar beraščio keverzones? Mano nuomone, be klaidų rašyti yra lygiai taip pat svarbu, kaip ir mokėt kalbėt.

O kur tas ryšys? Jeigu jis būtų, brolis jau seniai būtų pareiškęs norą sesę pasiimti augint, bet kaip taip, išvažiuot į užsienį ir vaiką pasigamint spėjo, o pareikšt norą pasiimti sesę-ne? Kitas brolis Norvegijoj tupi, aiškina mat, kur mergaitė turėtų gyvent, bet pats noro pasiimt ją nerodo.

Visai ne buki, normalūs klausimai. Ką rodo nelankymas? Kad vaikai jai yra nusišikt. Norėtų- rastų būdą ir kaip aplankyt, ar susisiekt.
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2019 01 14, 18:40)
Aš ne apie jus kalbėjau, kad svaigstat, bet yra užknisančių personų, kurios svaičioja "o dieve, kaip čia gali taip būt, nemokot lietuvių kalbos!!" Ir t.t.
Pas mane kiek kitaip biggrin.gif "Tai kaip čia gyveni Lietuvoj ir kalbi su vaikais rusiškai"; "Tai ką jie nemoka lietuviškai?"; "Tai kaip jie išmoks lietuviškai" biggrin.gif Aš tokiems nieko net neaiškinu, jiems betkokiu atveju pofik, jie jau turi nusistatymą ir jų nuomonės nepakeisi. O ir nematau reikalo prieš kažką teisintis.
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2019 01 14, 19:00)
Tai kodėl rašybos moko mokykloj, jei jau tokia nesvarbi? Pati sau atsakyk, kokį tekstą maloniau skaityti, ar taisyklingai parašytą, ar beraščio keverzones? Mano nuomone, be klaidų rašyti yra lygiai taip pat svarbu, kaip ir mokėt kalbėt.

O kur tas ryšys? Jeigu jis būtų, brolis jau seniai būtų pareiškęs norą sesę pasiimti augint, bet kaip taip, išvažiuot į užsienį ir vaiką pasigamint spėjo, o pareikšt norą pasiimti sesę-ne? Kitas brolis Norvegijoj tupi, aiškina mat, kur mergaitė turėtų gyvent, bet pats noro pasiimt ją nerodo.

Visai ne buki, normalūs klausimai. Ką rodo nelankymas? Kad vaikai jai yra nusišikt. Norėtų- rastų būdą ir kaip aplankyt, ar susisiekt.

as dabar nesnekejau apie rasybos svarba, tik atkreipiau demesi, kad jei zmogus nemoka rasyti , tainereiskai,akd jis kalbos nemoka, tai du atskiri dalykai, zinoma rasyti nemokesi, nemokedamas kalbos.

nu visgi galejimas pasiimti auginti 3 vaikus ir rysys su jai sner atas pats ar ne?

nebutinai, gali buti aibes priezasciu, matai alkohoilkai jie nemoka isreiksti pozityviai tu dlayku,kas pas juos vyksta, rupesti meile, jie nebbutinai gali adekvaciai rodyti, ir nebutinai visu mastymas otkia pat logika remiasi, kai kurie taip saves nekencia irneveertina,akd isitikina, kad be ju vaikam bus geriau, pilni baimiu, kompleksu ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 14, 19:10)
as dabar nesnekejau apie rasybos svarba, tik atkreipiau demesi, kad jei zmogus nemoka rasyti , tainereiskai,akd jis kalbos nemoka, tai du atskiri dalykai, zinoma rasyti nemokesi, nemokedamas kalbos.

nu visgi galejimas pasiimti  auginti 3 vaikus ir rysys su jai sner atas pats ar ne?
nebutinai, gali buti aibes priezasciu, matai alkohoilkai jie nemoka isreiksti pozityviai tu dlayku,kas pas juos vyksta, rupesti meile, jie nebbutinai gali adekvaciai rodyti, ir nebutinai visu mastymas otkia pat logika remiasi, kai kurie taip saves nekencia irneveertina,akd isitikina, kad be ju vaikam bus geriau, pilni baimiu, kompleksu  ir t.t.

Aš nesiimu teisti, visaip būna, kartais žmonės tiesiog negali taisyklingai rašyti, nes turi disleksiją ir tai nieko gėdingo, tai nereiškia kad tokie žmonės yra kvailesni ir pan. arba pvz rusai bando lietuviškai rašyt, nėra ko šaipytis, bet kai pradeda aiškint, kad px ta rašyba arba išvis viršūnė, beraštis beraščiui klaidas liepia išsitaisyt, tai juokinga ir tuo pačiu apgailėtina.

Apie kokius 3, aš kalbu apie devynmetę, juk dėl jos draskosi.

Arba jie giliai dėję ant vaikų, svarbiausia jiems- apsikabint bonką ir prisilakt.

Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2019 01 14, 18:52)

Ma filmus lietuviskai ziuret tiesiog bjauru. Lietuviskai filmai igarsinami bemoksliams...
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2019 01 14, 19:00)
Pas mane kiek kitaip biggrin.gif "Tai kaip čia gyveni Lietuvoj ir kalbi su vaikais rusiškai"; "Tai ką jie nemoka lietuviškai?"; "Tai kaip jie išmoks lietuviškai"  biggrin.gif Aš tokiems nieko net neaiškinu, jiems betkokiu atveju pofik, jie jau turi nusistatymą ir jų nuomonės nepakeisi. O ir nematau reikalo prieš kažką teisintis.

Nu jo, įsivaizduoju kaip užknisa biggrin.gif Aš nesuprantu, kodėl rusų tautybės žmogus turėtų su savo vaikais kalbėt lietuviškai, nors ir gyvena Lietuvoje? Vaikai imlūs, išmoks tą lietuvių kalbą ir taip.
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2019 01 14, 19:33)
beraštis beraščiui klaidas liepia išsitaisyt, tai juokinga ir tuo pačiu apgailėtina.
Apie kokius 3, aš kalbu apie devynmetę, juk dėl jos draskosi.
Arba jie giliai dėję ant vaikų, svarbiausia jiems- apsikabint bonką ir prisilakt.

man aplamai juokinga, kai zmones taiso klaidas internetuose, kai ju niekas nepraso biggrin.gif

tai ji gi turi dar 2 nepilnametes seseris, tai, jei esi brolis, tai kaip viena pasiimsi? jei jau imti, tai visas ar ne? viena is ju jau issivaikino lietuviu seima, kitos 2 dar buvo globos namuose.

nu buna ir tokia stadija, kai svarbu gaute nauja narkotiku doze , jie patys sau dzin, tai kaip jie gali kakzuom kitu pasirupinti? pirma ju svaiverte reikia atsatyti. Pasakojau atveji, kai mano drauge suaugusi susirado mama, ji neaugo su ja ir net nemaciusi buvo nu okudikystes, mama nelanke nors logika nepaaiskintum kodel. Bet mama tikrai labai pasikeite po to kai juodvi susitiko, dabar bendrauja, kaip ir nebutu isssikyre nieakda, mama nustojo gerti, susitvarke isvaizda, bet zmogus siaip silpnos valios, bet matyt jau gime anukai suteike kazkiek stiprybes...O kalte ir rupestis buvo vaikais, tik ne visi moka, kaip sakiau, normaliai ji isreiksti...
Papildyta:
QUOTE(Nastya @ 2019 01 14, 19:00)
Pas mane kiek kitaip biggrin.gif "Tai kaip čia gyveni Lietuvoj ir kalbi su vaikais rusiškai"; "Tai ką jie nemoka lietuviškai?"; "Tai kaip jie išmoks lietuviškai"  biggrin.gif Aš tokiems nieko net neaiškinu, jiems betkokiu atveju pofik, jie jau turi nusistatymą ir jų nuomonės nepakeisi. O ir nematau reikalo prieš kažką teisintis.

Kaip nusisneka zmones,jei jauangiskai sneketum su vaikais, kaizn ar sakytu pastabas? lotuliukas.gif man irgi buvo airiai siule kalbeti su vaikais angliskai, ale geriau ismoks, taip ir norisi sakyti ju stai superinai ismokot, deja airiu nebemokat...
Mano nuomone mama, turi kalbeti tik savo kalba su vaikais, kaip ir tevas, jei ju kalbos skiriasi, nebent vaikui kokie sutrikimai ir jam problemos ismokti 2 kalbas. Bent jau tiek, o jau kaip ten vaikai ismoks, bet pagrinda bent tikrai tures.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 14 sausio 2019 - 20:17
QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 14, 20:14)
man aplamai juokinga, kai zmones taiso klaidas internetuose, kai ju niekas nepraso  biggrin.gif

tai ji gi turi dar 2 nepilnametes seseris, tai, jei esi brolis, tai kaip viena pasiimsi? jei jau imti, tai visas ar ne? viena is ju jau issivaikino lietuviu seima, kitos 2 dar buvo globos namuose.

nu buna ir tokia stadija, kai svarbu gaute nauja narkotiku doze , jie patys sau dzin, tai kaip jie gali kakzuom kitu pasirupinti? pirma ju svaiverte reikia atsatyti. Pasakojau atveji, kai mano drauge suaugusi susirado mama, ji neaugo su ja ir net nemaciusi buvo nu okudikystes, mama nelanke nors logika nepaaiskintum kodel. Bet mama tikrai labai pasikeite po to kai juodvi susitiko, dabar bendrauja, kaip ir nebutu isssikyre nieakda, mama nustojo gerti, susitvarke isvaizda, bet zmogus siaip silpnos valios, bet matyt jau gime anukai suteike kazkiek stiprybes...O kalte ir rupestis buvo vaikais, tik ne visi moka, kaip sakiau, normaliai ji isreiksti...

Aš dažniausia nekreipiu dėmesio, bet priklauso nuo situacijos biggrin.gif

Ok, viena įvaikinta, liko 2 nepilnametės sesės, o tuo tarpu bratkos, vienas Norvegijoj, kitas Anglijoj, išlindo kaip pilypai iš kanapių tik tada, kai viskas iškilo į viešumą, eilinį kartą norisi paklausti, kur tie gerieji rūpestingieji broliai buvo iki šiol?

Nu aš chroniams pateisinimų neieškau, iš tavo nupasakotos situacijos tos dukros vietoj su motina turbūt nebendraučiau. Nors jei ta motina pasikeitė ir jai vaikai bei anūkai patapo įdomūs, tai gal tokiu atveju ir pamirščiau kas buvo. Man apskritai yra šlykštūs tokie tėvai, kuriems vaikai pasidaro px. Šiais technologijų laikais norint galima bendrauti ir būnant skirtinguose pasaulio kampeliuose, bet kaip ten sakoma, per prievartą mylimas nebūsi, svarbiausia patiems taip nesielgt ir brangint savo vaikus
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2019 01 14, 20:33)
Aš dažniausia nekreipiu dėmesio, bet priklauso nuo situacijos biggrin.gif

Ok, viena įvaikinta, liko 2 nepilnametės sesės, o tuo tarpu bratkos, vienas Norvegijoj, kitas Anglijoj, išlindo kaip pilypai iš kanapių tik tada, kai viskas iškilo į viešumą, eilinį kartą norisi paklausti, kur tie gerieji rūpestingieji broliai buvo iki šiol?

Nu aš chroniams pateisinimų neieškau, iš tavo nupasakotos situacijos tos dukros vietoj su motina turbūt nebendraučiau.  Nors jei ta motina pasikeitė ir jai vaikai bei anūkai patapo įdomūs, tai gal tokiu atveju ir pamirščiau kas buvo. Man apskritai yra šlykštūs tokie tėvai, kuriems vaikai pasidaro px. Šiais technologijų laikais norint galima bendrauti ir būnant skirtinguose pasaulio kampeliuose, bet kaip ten sakoma, per prievartą mylimas nebūsi, svarbiausia patiems taip nesielgt ir brangint savo vaikus

matai kaip besneketumet tikriausiai dauguma zmoniu nori suzinoti savo saknis, jei neaugo su tevais, pazinti savo artimuosius.
mano zinoma situacija tikrai pozityvi, nezinau aisku ar moteris su metais parotingejo, bet butent nuo tada, kai dukra ja susirado, tai j labai labai atsigavo, kaip du skirtingi zmones dabar, be to susitiko seses broliai visi bendrauja, vaikai vieni kitus pazysta. aisku, gal jei butu susiradusi ir paskui matytu kad tai mamai px, tai tiketinai nebutu bendravusi toliau, bet kai matai, kad zmogus tikrai gailejosi, kad ta istorija nebuna labai vienpusiska ir juoda - balta, o paskui veliau jau geda buna, taip ir nusitempia gyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 14, 20:20)
Kaip nusisneka zmones,jei jauangiskai sneketum su vaikais, kaizn ar sakytu pastabas? lotuliukas.gif  man irgi buvo airiai siule kalbeti su vaikais angliskai, ale geriau ismoks, taip ir norisi sakyti ju stai superinai ismokot, deja airiu nebemokat...
Mano nuomone mama, turi kalbeti tik savo kalba su vaikais, kaip ir tevas, jei ju kalbos skiriasi, nebent vaikui kokie sutrikimai ir jam problemos ismokti 2 kalbas. Bent jau tiek, o jau kaip ten vaikai ismoks, bet pagrinda bent tikrai tures.

Man nėra siūlę su vaikais angliškai kalbėt, bet yra ne kartą klausę, kokia kalba kalbam su vaikais namuose, man tai toks wtf klausimas, kokia dar galėčiau kalbėt kalba su vaikais, jei ne gimtąja? Juk vaikai ir taip įsisavina tą kalbą, abu mano vaikai kalba kaip tikri airiai, laisvai, tai kas būtų jei kalbėčiau su jais angliškai, lietuviškai išvis nemokėtų.
Tavo situacija kita, tavo vaikas atvyko į Airiją vyresnis, gal dėl to ir siūlė kalbėt angliškai, kad greičiau pramoktų
Atsakyti