QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 22, 12:52)
labai nemazai tokiu mokytoju yra. Lietuvoje mokytojos pilnos puikybes ir agresijos, ne visos aisku, bet labai daug , ypac vyresnes kartos, jos isivaizudoja,kad turi teise ant mokiniu rekti, seniau gi net musdavo, juos gasdinti, isivaizudoja, kad jos kazkaip virsesnes ir vos ne dievybes, ir ju dalykas pats svarbiausiasi gyvenime.
aš savo kartoje tai tokių baisių nemačiau

esu mačiusi tik neteisingų ir nemokančių įdomiai ir įtaigiai išdėstyti savo dalyko.
Viena neteisinga buvo tuo, kad pati užsisėdėdavo pamokos laiko maždaug 15-20 minučių kitame kabinete, begerdama kavutę (o gal ir ne tik ją, su kita kolege), o nenorėdavo, kad tą sužinotų direktorius. O direktoriaus kabinetas buvo tame pačiame aukšte, o tai reiškia, kad dažniau tame aukšte ir būna, dažniau ten praeina koridoriumi. Tai bijojo, kad užgirs, kad nevyksta pamoka. Tai kai grįžinėdavo koridoriumi, girdėdavo, kad mes triukšmaujam ir užpykdavo labai. Ateidavo pikta ir pirmą suolą iš karto pajudindavo (vargšai, ten pastoviai nuo jos kentėjo). Surikdavo kokį nors klausimą taip staigiai rodydama į vaiką pirmame suyole. Tas atsistoja ir pasimeta, negali atsakyti, nes juk neseniai plepėjo, atsipalaidavęs buvo. Na ir kuolas jam (vienetas). Ir taip pastoviai su tuo pirmu suolu elsdavosi. Ir dar moralą išrašydavo, kad kodėl neleidžiam jai ramiai kavutės gerti, ko triukšmaujam, direktorius išgirs.
Tiesa, vėliau jos vyras nusižudė, gal rimtai jie turėjo daug problemų ir ji labai norėdavo su kolege išsikalbėti

O dėl tų kuolų, tai trimestre man regis jinai jų nepriskaičiuodavo. Na, aišku, jei sakykime, jei pažymys pusiau toks išeidavo, sakykime 7,5, tai 8 tikrai nevesdavo, tada jau tik 7 tam vaikui
Tiesa, viena buvo senė mokytoja pas mus, senos kartos, ta tai bjaurybė buvo, tikiuosi, kad karste vartosi

Prisikabindavo nežinia prie ko.
Bet daugiau tai visi žmoniški, normalūs mokytojai buvo