QUOTE(mementoo @ 2019 04 24, 19:48)
Specialiai vien gimdymui grįžo? Apknisti Sodrą ir visus gyventojus? Nieko sau. O dabar mokina kaip mokesčius mokėti/ nemokėti. Čia tai liuks, kaip sovietmečiu sakydavo, moka žmogus sukombinuoti. Kad man visko būtų ir užtai nieko nebūtų.
O prastai aptarnavo Airijoje? Gal ten mokesčių nemokėjo, tai nusiuntė kur nors, kur aptarnauja vargetas. Iš pasigailėjimo savanoriais dirbantys.
bet tai kokios jus pagailetinos.
Airijoje nesciuju prieziura ir gimdymas nemokami, taigi jokios man finansines naudos nebuvo is gimdymo Lietuvoje, atvirskciai kelione kainavo ir privatus apislankymai pas gydytoja, bet jums nesuprasti, kas yra is tiesu meile tevynei
Ir kas as cia sukombinavau grizusi gimdyti i Lietuva

As ir pas gydytoja lankiausi privaciai ir uz visa kita mokejau tik va uz pati gimdyma moketi nereikejo

nesvarbu, kad mes su vyru pries isvaziuodami ir dirbom LIetuvoje ir mokescius mokejom, ir po to vyras dirbo, kol kas gimdziau ir
auginau, bet pasirodo palei nupususes patriotes, nei gimdyti neturejau nemokamai teises....

o tai ka is susimoketu mokesciu as galiu gauti tada Lietuvoje, kam mes su vyru juos mokejom, jums?
Aimeja kokia sodra, kokioj sodroj as buvau , ka cia nusipezejai? kaip sodra surista su gimdymu, gal pirma pamastyk, pries rasydama?

bet visa kunkuliuiji is pagiezos ir pavydo ar ne?
bet toks vriednumas jusu neispasakytas, ir kaip gyvenasi tokioje pagiezoje?
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 04 24, 23:38)
Netiesa. Normaliose vietose domimasi sugebejimais, o ne pasaliniais darbais. Ir ne praleistu darbe laiku.
Tai kaip dziunglese, svarbu ne kiek ilgai medzioja, o ka sugauna
Jai ta sniekaip nedazyla ir kitom cia, nu ka darysi, kai zmones netalentingi
Mazai kur mokama uz valandas.
Blyn man darba pasiule antra, papildoma , ir gundausi ir galvoju, o kada gyventi
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2019 04 24, 19:24)
niekas neplėšia, bet yra pajamų mokesčio įstatymas, yra neapmokestinamasis pajamų dydis.....
mano mintis buvo ne apie tai, kad kazkas neteisetai kazka pasieme, o apie tai, kad zveriski mokesciai LIetuvoje uz kuriuos zmones ne kazin ka gauna atgal.
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2019 04 24, 19:34)
Nesileidžiant į matematiką, kiek Lt šeimose vaikų, keliems vaikams kiek tėvelių tenka ir pan, kas mokėtų pensijas tiems, kurie vaikų neturi? Ar tiems, kurių vaikai emigravę? Juk kažin ar emigrantų šeima patemptų bent po 1000 eur/mėn įmokas, kad bent po 250 eur vienam tėveliui/mamai tektų..
Pasiskaitykit apie kartų solidarumo principą, gal tada mažiau klausimų kils. Gi jau dskutavom apie tas sodras n+k kartų.
ka jus cia per matematika rasot? koks 1000e is kur tas tukstantis atsirado dabar?
cia buvo tik pvz , mintis kalbant apie tai, kad pensijos Lietuvoje yra APGAILETINOS, jums jos atrodo normalios? mokesciai ziauriai dideli, graza zmogui labai maza, dideli verslai pvz bankai sumoka centus i biudzeta, teisingumo nei su ziburiu nerasi.
jei neliktu pensiju, o vaikam reiktu pasirupinti tevais, gal tevai labiau rupintusi kaip augina vaikus ir aplamai pasirupintu ju tureti

cia vel tik siaip mintis, nepulkti skaiciuoti
Mano tevu karta labiausiai apgauti zmones, dirbo dideli laika Traybu Sajungoj, verciant altyginimus i dabartinius pinigus vercia kaip nori, tuo metu jie negalejo per daug prisikaupti, nes pirvataus turto nebuvo, pinigus sutaupytus rublius prarado, jei ziauriia nuvertejo, dar banku aferos, prarasti indeliai, prarasti draudimai, jei prarado darbo knygels ar kitus dokumentus daznai dali stazo ir nebeiskaiciuoja, ale nebera duomenu, prarastos kai kuriu kvalifikacijos, uzsidairnejancios gamyklos, inzinieriai priversti eiti prekiauti turguose , mazos pajamos ir galu gale grauzios ismaldos vadinamos pensijomis ir niekam jie neidomus...
ir jus sakot tai sazininga, tai kazkoks kazkieno solidarumas? tai va i visa ta neteisinguma parasiau,kad daliai lietuviu dirbanciu Lietuvoje verciau butu moketi tevam tiesiai ta dali mokesciu ,ka jie sumoka Sodrai.