Jūs verkšlenat, kad pensijos tik 250. Tai skaičiuokit: kiek vienas vaikas turi tėvų? Normaliu atveju 2. O šeima? 2*2=4. 4*250=1000 eur/mėn. Nes gimstamumas koks? 1,kiek vaiko šeimai?
Apie mokesčus žiauriai didelius ir išmokas žiauriai mažas - SODRAI mokamos ne tik įmokos pensijai (VSD - apie 10 proc), bet ir sveikatos draudimas (PSD arti 7 proc), tai neplakit visko krūvon. Šiai dienai vieną pensininką išlaiko daugiau nei trijų dirbančiųjų įmokos. Kiek surenka, tiek paskirsto. Rezervas surinkimui - krūva išimčių, kai įmokos mokamos ne nuo visų pajamų, o nuo dalies.
Solidarumas: jūsų tėvai ne sau kaupė pensijas, o mokėjo pensijas SAVO TĖVAMS - T.Y. SAVO TĖVŲ KARTAI. Solidarumas tame, kad mokėjo ne kiekvienas savam, o visiems bendrai - viena, kad vienam asmeniui mokėti tik saviems tėvams būtų per didelė našta - (aukščiau esanti matematika), ne visi vaikų turėjo, ne visi vienodai uždirbo ir pan, kad neskatint ir taip nemažos pajamų nelygybės. Ir mokėdami turėjo teisėtus lūkesčius, kad JŪ VAIKŲ karta mokės pensijas JIEMS, O ne airių pensininkams.
ir papaskokit dabar kaip kituose valstybese sugebama moketi normalias pensijas? Airijoje pvz? SU MAZESNIAIS MOKESCIAIS DIRBANTIESIEM.
Tai ir sakau, jei pensiju is vis nebutu zmones gal mastytu daugiau gimdyti, islavinti vaikus, jei negali tureti gal isivaikintu daugiau, nebebutu beglobiu vaiku? O jei nei tas nei tas, tai kazkaip patys kauptusi senatvei, kurtusi planus kaip gyvens, o ne kliautisi valdzia, kuri isduria visada, kaip jums planas? As asmensikai nesitikiu pensijos ir kuriu gyevnima taip, kad galeciau ir be jos gerai gyventi. Gaila tik tevu kartos zmoniu, kurie buvo naivus ir buvo ziauriai apgauti ir dabar skurde gyvena....
Ne netiesa, zmones moka valdziai Idomucia gerai paaiskino, o valdzia paskirsto, KAIP NORI, kam nori ,kur nori.
Mano mama zmoniska pensija, is kurios gali gyventi, gauna is Airijos, tai gal teisinga, kad as cia vsigi moku mokescius???? mano tetis mire, nepasinaudojas pensija is vis. Mano mama turi vaika ir Lietuvoje, kuris ten moka mokescius, didesnius uz mane, o mama gauna ta vargsiska pasalpa, vadinama pensija is Lietuvos.
Jus apie tokia ES politika mokesciu ,kad dvigubu nebutu nesat girdejusi?
Ir dar neimsit pensijos dalies is Norvegijos, kai ateis laikas, nes jus vaikai gi dirbs Lietuvoje ar ten dirbot nelegaliai?
Zinot beda yra didziausia ne valdzioje, o va tokiuose zmonese kaip jus, kuriuos valdzia isnaudoja, o jei dar randa paaiskinimu ir pateisinimus, be tokiu zmoniu nebutu ir tokiso valdzios