Sveiki, norėčiau pasikalbėti su panašių išgyvenimų turinčiais žmonės, ar tiesiog pamatyti savo situaciją iš šono. Jau su daug kuo apie tai iškalbėjau, bet sakau, gal padės išsirašymas čia... Gal trumpai nusakysiu situaciją, kad būtų aiškiau: mes draugavome 6 metus, 5 metus gyvenome kartu, tame tarpe 1 metus gyvenome skirtingose šalyse ir miestuose, nes turėjau galimybę padirbėti užsienyje ir kitame mieste. Tai žodžiu kaip ir atlaikėm išbandymą atstumu.
Išsiskyrėm (mano manymu) dėl o, jog paskutiniais metais pradėjau jį spausti kurti šeimą, lauktis vaikų...o jis stipriai baidėsi, vis surasdavo visokių pasiteisinimų, kad to dar nereikia daryti, kad neturim savo buto, kad mane dar reikia "patikrinti", kad aš va perdaug į užsienį noriu, kad jam reikia karjerą susitvarkyti, gerą darbą susirasti...galiausiai jis įstojo į antrą bakalaurą...o aš po ilgų kankinimosi ir bandymų aiškintis kada kada, po ultimatumų...visgi vienąkart susėdom ir jis pasakė, kad "nenoriu, daug apie tai galvojau ir aš nenoriu". Aš išėjau. Kai skyrėmės mums buvo po 29 metus. Kažkada esu jo klaususi, kiek laiko tau reikėtų dar lukterti, kad susivoktum, ar norėtum jau šeimos. Jis atsakė: "bent 5 metų, kol va baigsiu naujas studijas, bet ir tai nežinau, ar galiu tau tai garantuoti".
Tai va rezultatas toks:
2014 liepą aš išsikrausčiau iš jo namų
iki 2015 pavasario jis man vis parašydavo - kaip sekasi, mes jausmingai susirašydavom, kaip ilgimės vienas kito, jis buvo atsiuntęs net gimtadienio dovaną man... tada aš jam pavasarį pasakiau - gana mane vėl tampyti, juk matai, kad man skaudu ir ar prisirišu prie tavęs, juk jau pasakei, kad nenori, kodėl dar rašai...neberašyk ir pan. Tada jo rašymas baigėsi... Bet tada jau aš dar porąkart jam rašiau, kad ilgiuosi, galvoju. Paskutinis mano toks rašymas buvo 2015 lapkritį.
Šiemet sužinojau, kad 2016 m. rugsėjį jis pasipiršo mūsų bendrai pažįstamai, su kuria bendrose draugų kompanijose leisdavom laiką, o 2017 liepą ją vedė...
Man nusprogo širdis konkrečiai. Sužinojau pernai rudenį... Nežinau, ilgėjausi jo visą tą laiką ir nesitikėjau, kad viskas taip greit įvyks su kita. (Man atrodo greitai).
Ir tas šlykštus jausmas, kai tiek metų vis galvoji apie tą žmogų, o dabar dar pagalvodama surpanti, kad jis su ja... Šlykštus jausmas. Gal kažkas ką panašaus patyrė ir galėtų pasidalinti kaip susitvarkė su tuo šlykščiu jausmu, kuris yra lyg išdavystė, lyg atstūmimas, lyg kad aš buvau to visai neverta...