neįvardinčiau to, kaip nelaimingų...
bet kuri meilė yra dovana ir pamoka.
tiek aš, tiek mano kai kurios draugės esame pasakiusi: dėkosim dievui už bet kokius santykius, kad ir metus ar šešeris metus jie truktų. dovana yra viskas.
gyvenimas susideda iš akimirkos.
pagal daugelį filosofijų - pvz, kabalos teoriją - teigiama, jog nėra blogų/gerų įvykių - viskas yra pamokos. arba įvykiai. mokaisi ir tiek.
jeigu nusiteiki, kad investuosi į tai, kas truks "amžinai", gali gyvent ant nerealios įtampos. nežinai, juk ar sutiktas žmogus yra TAS. man vis labiau atrodo (mano patirtis), kad žmonės yra duodami periodui. gerai, jei tai truks amžinai. o jei ne - negi lysi į žemę. puoselėti santykius svarbu, bet net jei žinotum, jog žmogus tave išduos po 56dienų, visas tas dienas iki to laiko, vis tiek verta apsispręsti jį mylėti.
taigi, darysi, kas geriausia - o dėl viso kitko - "gersi arbatą", Kaip D.Vaitkevičiūtė savo interviu yra pasakiusi. tai yra, padaręs ką geriausia, visa kita, palik Dievui.
Papildyta:
Mano galva analize svarbu.
Tačiau ne tokia analizė, į kurią įsukusi save yra/buvo Brekcja.
aš taip pat akcentavau: turi kertines tiesas, į kurias remiesi, kai aptemsta protas, o dėl visų kitų: "o kas jeigu..." apsisprendi nebesukti plokštelės, ypač nemaitini savo kaltės jausmo.
suvoki, kad jei žmogus nori išeiti, leidi jam išeiti. suvoki, jog žmogus gimęs būti laisvu; turintis tesę į visas pasaulio nuodėmes, taipogi kito skaudinimą, ir žinai, kad kitokie santykiai jau nebus tokie pat; jau kitaip kūnas ir psichika priims skausmą. jei tinkamai sugebėsi išmokti pamokas.
Nes pagal dvasios dėsnius, kartoju, (vedines teorijas ir bet kurias kitas), išeinančio žmogaus geriau negaudyti jokiais būdais. taigi, gyveni tuo, kad kas yra tavo - sugrįš, kas yra tavo - nereikia dėl to kovoti, šokinėti, verstis per galvą kaip merginos čia teisingai rašė: atsiras tas, kuriam būsi reikalinga tokia, kokia esi), tikra meilė yra džiaugtis kito džiaugsmu, leisti būti laimingam be manęs.
(E.Tombak gera mintis: kartais didžiausia paslauga kurią galime padaryti artimui - tai nesimaišyti jam po kojomis/pasitraukti iš jo gyvenimo. juk yra ir tokia meilės forma.)
Taigi, visos šios mintys yra jau transcenduotos. pradžioje, Brekcija, vaikštai kaip atplyšęs mėsos gabalas, nes nori justi t buvusią/esamą vienovę su buvusiuoju. paskui gyvenimas /dievas/likimas - kuo tu tiki - tave sustato, nes psichika dirba mūsų naudai, jei jai netrukdome.
Dar trūlike vakar skaičiau(akys užkliuvo): ekrane bėgo eilutės dėl savižudybių prevencijos: nespauskite savy, kalbėkite, kalbėkite, ieškokite žmonių, atraskite žmones, kurie jums paskolins ausį, nelikite vieni su savo skausmų. ne vienas, tai kitas.
žodžiu, kalbėtis svarbu.
Dėl vyrų skausmo taipogi. Lb daug kalbuosi su broliu ir kt vyrais. tas požiūris, kad vyrai - tai dram queen, kad verkiantys vyrai - kažkokia anomalija. vėlgi, skaičiau vakar straipsnį: reikia numest mitus apie vyrus ir neverkimą, nes Jav tūkstančiai vyrų yra komoj iš skausmo dėl negalėjimo parodyt ašarų. aš tai nuoširdžiai džiaugiuosi negimusi vyru, nes žinau, man būtų sunkau - atitikti tuos standartus, palaikyti įvaizdį, viską justi, ką jaučia moteris, tik nesugebėti to išreikšti, tramdyti save nuolat tada užgėrinėti, lošti ar tapti valdingu, irzliu, pasinešti į pinigų darymą, kontrolę ir tt.) vyrui įsipjovus į pirštą, irgi skauda, ar jo kūnas kitoks, kodėl manoma, kad vyrui neskauda viduj kaip skauda moteriai? jiems dar tk sunkiau - nes jie negali to deramai komunikuoti.
p.s. labai geras Moontės pastebėjimas dėl altruistų davimo. (jie - didž egoistai, apvertus. ) duodamas gauni gali taip be galo maitinti ne tik savo iliuzijas, bet ir tuštybę. realiai mokytis duoti nesitikint - to ir mokaisi visą gyvenimą. aš net pati nesu įsikirtus tokios meilės esmės. man visgi atrodo, kad meilė tai santykiai, taigi r mainai. duodamas vis tiek tikiesi gavimo.antraip, jei tau pofig, tai koks čia santykis, koks ryšys. aš dar pati dirbu ties tuo....arba kažko aš nesuprantu.