QUOTE(mamkaa @ 2011 09 18, 18:41)
kurioje temoje rasete? gal galite ir cia parasyti?
mamkaa
aš,svarainius viriau su cukinija,su obuoliais,su moliūgais,su slyvomis{ir riešutais}
svarainių uogienė su moliūgais
reikia:
pusė kg.{500g.svaraininių}
2kg.moliūgų,
1,2kg.cukraus
Svarainius nuplikome{jie tuomet būna minkštesni,ir,mažiau tenka virti,o ruošiant sultis jos geriau išsiskiria}
Paruošiame svarainius,sumalame,ir sumaišome
su kūbeliais pjaustytaisa moliūgais.
Supilame cukrų ir paliekame pastovėti,kol cukrus padarys savo darbą.
Nupilame sirupą ,paverdame,supilame vaisių maisę.
Jeigu norime,kad uogienė būtų tirštesnė tinka šitas varijantas,jeigu norima,kad uogienė būtų skystesnė palaikome keletą valandų ir verdame iš karto.{supilame vandenį,verdame,kol suminkštės.
Nugraibome putas.
Uogienę supilame į stiklainius ir užsukame,
Tikiuosiu šitas receptas.
.