1 kg aronijų
0.4 kg išvalytų svarainių,
1-1.4 kg cukraus,
1 stiklinė vandens
Aronijos troškinamos užpylus stikline vandens kol sutyžta. Sudedamas cukrus, paverdama 5 - 10 min. Tada sudedami svarainiai ir maišant virinama iki tirštos konsistencijos. Karštas džemas išpilstomas į sterilius stiklainius.
Šitas labai skanus


Svarainių ir šaltalankių džemas
1 kg svarainių, supjaustytų skiltelėmis,
1 l šaltalankių sulčių
1.5 - 2 kg cukraus
Svarainių skiltelės keletą dienų ekstrahuojamos cukrumi. Po to svarainiai verdami savo sirupe, kol visai suminkštėja. Tada supilamos šviežios šaltalankių sultys ir dar pavirinama., kol masė pasidaro homogeniška. Džemas būna tirštas, gintaro spalvos, labai gero skonio. Supilstomas į keturkampius indus, nes jį galima pjaustyti peiliu kaip sūrį.