QUOTE(Carlin @ 2018 11 07, 16:35)
Ne. Reikia spanguoles trintas sunaudoti. Kepsiu su pelėsiniais sūriais ir kriaušėmis, bet tešlos reik.
200 ml pieno (arba 100 ml pieno ir 100 ml vandens);
2 v.š cukraus; - aš dedu 2arbatinius šaukštelius, užtenka
1 pakelio sausų mielių (7-11 gr.); arba 21g.šviežių
180-200 g minkšto sviesto (kambario temperatūros);
0,5 a.š. druskos;
apie 450-500 g miltų.
Pieną (arbą pieną, sumaišytą su vandeniu) pašildyti iki kambario temperatūros, suberti cukrų ir mieles. Išmaišyti. Palaikyti apie 15 min, kad mielės suputotų.
Dubenyje išmaišyti miltus su druska, sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilti mieles. Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga ir minkšta. Paminkyti tešlą 2-3 min. ir pastatyti 30 min. į šaldytuvą.
Iškočioju, juostom supjaustau, dešreles apsuku, tada skersai supjaustau maždaug dešrelę į 3 dalis, aptepu kiaušu ir į duxofkę 180°
p.s. miltus pradžioje pilti ne visus