QUOTE(Elodie* @ 2011 09 20, 06:18)
Ne piktai, o realiai. Pavydas musu visuomeneje laikomas neigiama emocija, ir zodis pavyduole, kokiame kontekste bebutu, skamba kiek niekinanciai. Jusu zinuteje - zeminanciai. Toje situacijoje jautetes nugaletoja - va jis, mano ex, o norejo, kad likciau pas ji nakvoti, nepaisydamas savo drauges. Kazin kaip jaustumetes, jei tiap pasielgtu jusu draugas/vyras? Ir jeigu mergina, kuria jis norejo pasikviesti nakvoti pas save, pavadintu tave pavyduole, labai meilaii skambetu?
Cia retoriniai klausimai, galite neatsakineti. Galite sau sakyti kad su jumis taip nenutiks, kad jusiskis jusu i nieka nemainytu ir kad jus to nedaleistumete, galiausiai, kad jus jo nepavyduliautumete, bet jei jums nesvetima empatija ir sugebetumete pastatyti save i tos merginos vieta, tai pavydas toje situacijoje butu ko gero naturali zmogaus emocija.Bet ne visiems duotas empatiskumas
O aš atsakysiu:) Parašiau pavyduolė, kad aiškiau papasakočiau tą istoriją. Mergina ta tikrai labai pavydi, nepavydžios tokioje situacijoje nelabai reaguotų, tuo tarpu pavydžios keltų scenas, kas laukė ir mano buvusio, jei būčiau pas jį apsistojusi. Tas žodis jūsų fantazijai, na o jūs ir prisifantazavote:D Na bet jei norite, galite vertinti, kad ją niekinau, menkinau ir buvau nugalėtoja, jei norite, man nuo tokių jūsų vertinimų gyvenimas nepablogėjo, kaip ir jai, beje:)
P.S. o tą merginą aš gerbiu dar labiau nei jus čia diskutuojančias, nes ji tapo mano buvusio žmona ir, manau, daro jį laimingą. Tai galite ir toliau iš manęs kiaulę daryti