Įkraunama...
Įkraunama...

Labai reikia patarimo

Sveiki,

Rašau čia pirmą kartą, tačiau ieškau minčių,nuomonių ar patarimų ką galėčiau daryti savo situacijoje. Su vaikinu draugauju antri metai, atvažiavau gyventi pas jį į užsienį ir netikėtai po pusės metų pastojau. Žinią apie mano nėštumą visi priėmė su džiaugsmu ir laimės ašaromis. Tačiau dabar sulaukiu begales raginimo, kad reikia tuoktis ir pnš, vaikas negali gimti nesantuokoje. Pati tai puikiai suprantu ir norėčiau normalios visuomenei priimtinos šeimos, bet negaliu versti ir kažkaip prašyti savo vaikino,kad man pasipirštų. Jis dėl vaiko džiaugiasi ir visai nebijo tapti tėvu,bet kartais susidaro vaizdas jog jis bijo santuokos, žinoma, esame jauni, jam -  21m. o, man - 22m. todėl tokie rimti gyvenimo žingsniai gasdina. Tačiau jaučiu, kad šioje situacijoje man yra sunkiausia, nuolatiniai mamos skambučiai ir aiškinimai bei klausinėjimai,kada vestuvės, tai kaip čia bus, visas tas spaudimas mane muša iš vėžiu,norisi pasislėpti nuo visų ir pradingti. Tuo pat metu mėginu su vaikinu kalbėtis vestuvių tema,tačiau jaučiu,kad spaudžiu jį pasipiršti ir todėl viskas netenka prasmės,atrodo, kad verčiu užmauti žiedą, romantika išnyksta ir lieka daryti tai kas priimtina visuomenei. Kaip manote,kaip reikėtu nuraminti mamą dėl vestuvių klausimo? Kaip subtiliai paaiškinti vaikinui, kad vis tik būtų teisinga pasielgti atsakingai ir suteikti vaikui šeimą, nespaudžiant ir neverčiant kitą dieną pirštis? ...  :unsure:  :hmm:

Atsakyti

Kodėl negali? Tau reikia santuokos, tai nebijok jam taip ir pasakyti. Santuoka tai ne meilė ir ne romantika. Norit romatikos važiuokit į kalnus ir židinio šviesoje skęskit vienas kito akyse, santuokos tam nereikia. Santuoka tai sandoris kartu tvarkyti savo buitį ir finansus, bei auginti vaikus. 

O jei bijai, kad "pabėgs", reiškia jis ir pabėgs anksčiau ar vėliau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 01 vasario 2018 - 21:08
Vestuves yra ceremonijos, puota, svciai ir t.t.
Santuoka yra santykiu iforminimas. Gali buti be puotu ir ziedu.
Jei abiems vienodai, suvokia nessusiforminimo teisines rizikas, tai aisku galima gyvent ir be santuokos.
Taciau jei vienam tai svarbu, tai kito atsisakymas tuoktis reiskia issiskyrimo deklaracija.

Vestuves ziedai, gal jau tikrai ta galima paaukot, bet tiesiog nueiti uzregistruot santuoka yra BUTINA, jei jums tai svarbu. Todel del vestuviu nieko nesakykit, tai juk ir islaidos. Pirstis irgi nebutina, kai jau vaikas pilve. Tiesiog pasakykit, kad jums butina apiformint santuoka tokiomis aplinkybemis. Cia kaip susimoket mokescius ar sutvarkyt automobilio dokumentus. Jei jis nenores - tada paklauskit, ar jis jus palieka, nes jums gyveenti susimetus ir auginti vaika yra nepriimtina.

Jus pati kalta, kad isivelet i santykius pirma. Dabar sako, kad tai normalu, bet manau, kad jums nuo to ne lengviau, kad dauguma taip elgiasi
Atsakyti

Man atrodo didelė klaida laukti kol kažkas pasipirš, be to, nesu tikra, kad romantika dingsta pasikalbėjus. Iš asmeninės patirties galiu tik savo istoriją papasakoti: po 4 metų draugystės buvo ta riba arba kažkas toliau (piršlybos), arba skyrybos. Tiesiai šviesiai pasakiau, arba susižadame arba išsiskiriame (irgi buvo gana didelis spaudimas iš aplinkos). Tuo metu gyvenau kitoje šalyje. Slapta susižadėjome (visuomet norėjom susituokti tik dviese, apie tai kalbėdavome, tačiau viskas pasibaigdavo kalbomis). Po kelių mėnesių jis mane nustebino priklaupdamas ant vieno kelio ir pasipiršdamas su nuostabaus grožio auskarais (kaip buvau užsiminusi) ir tai buvo tikrai labai romantiška. Tai buvo prieš 2 metus. Netrukus po jo pasipiršimo supratau, kad neturiu jokio noro tuoktis, mano elgesį lėmė aplinka, tačiau man buvo gera žinoti, kad mes norime tų pačių dalykų, nors faktiškai aš pirma pasipiršau ir dar beveik grasindama. Dabar visi nuolatos klausinėja kada vestuvės, nors apie sužadėtuves žino vos keli artimiausi draugai. Sakau - kai mums reikės, tuomet ir susituoksime. Santuoka yra poros, o ne giminės reikalas.

Man atrodo Jūsų situacija panaši. Viena vertus, norite ramybės, kad neklausinėtų, nesmektų, tačiau, tuo pačiu norite ir saugumo. Jei vaikinas džiaugiasi vaikučiu, nemanau, kad jį gąsdina mintis Jus vesti, turbūt baisesnis aplinkosos spaudimas (gal net beveik paaugliškas maišto momentas:). Nesu tikra ar ir Jums reikia santuokos, ar tekėtumėte jei nesilauktumėte? Man atrodytų, kad geriausia būtų pasikalbėti ir išsakyti šias abejones draugui. Lengviausia būtų susižadėti ir jau turėtumėte statusą giminės akyse. Šis etapas neturi būti romantiškas, tai būtų tiesiog sprendimas leisiantis Jums ramiai gyventi. O kai tikrai pajausite, kad norite tekėti, kai Jūsų vaiko tėvas irgi tai pajaus (arba ne) galėsite susituokti. Jūsų niekas nepasmerks, vaiko nieks neužgaulios, o viską padarysite taip, kaip Jums reikės. Pažįstu tris šeimas, kurios vestuves atšventė kartu su krištynomis (viena mergina pastojo vos po kelių mėnesių draugystės) ir tai gražios, laimingos šeimos. Po kelių metų tai niekam neberūpi, o artimieji linki Jums tik laimės, tačiau Jūs geriau žinote kaip ją pasiekti.

Atsakyti
QUOTE(Fajeti @ 2018 02 01, 22:59)

Patiko 4u.gif
Atsakyti
Klausimas ko Jums reikia - santuokos, kaip formalumo ar piršlybų, vestuvių, romantikos. Mano galvoje tai skirtingi dalykai.

O jei nieko nereikia ir tik mama nervina savo klausimais, tai mamai tiesiai reikia sakyti - kol kas santuokos nebus. Ir viskas. Po kiek laiko nusibos ir jai klausinėt.
Atsakyti
As tai patarimus duociau abiems atskirai - merginai nesvajoti apie jokias pirslybas, o tiesiog susituokti- susirasyti, kad vaikas gimtu oficialioje santuokoje.
O vaikinui isvis anksti seima kurt. Nu vaikas pats...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 02 02, 11:26)
O vaikinui isvis anksti seima kurt. Nu vaikas pats...

Vaikus daryt ne anksti, o susiformint, kad motina ir vaikas jaustusi saugiai - anksti?
ka siulot? Pagimdyt ir imest i sulini?
Ar kiek paaugint, pasidziaugt, kai suniuku, o kai nusibos tos problemos su vaikais, tai ieskot kam vaika atiduot, i koki kaima gal? Sunis irgi i kaima vezdavo atsibodusius, nes kazkaip miske palikt ir nuvaziuot gal ziauroka
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 02 02, 11:56)
Vaikus daryt ne anksti, o susiformint, kad motina ir vaikas jaustusi saugiai - anksti?
ka siulot? Pagimdyt ir imest i sulini?
Ar kiek paaugint, pasidziaugt, kai suniuku, o kai nusibos tos problemos su vaikais, tai ieskot kam vaika atiduot, i koki kaima gal? Sunis irgi i kaima vezdavo atsibodusius, nes kazkaip miske palikt ir nuvaziuot gal ziauroka

Kam cia taip dramatizuot su suliniais?

Tiesiog nestumas gavosi neplanuotai. Ir gimdyt reikia, jei jau nori.
As galvoje turejau 21 metu vaika, kuris tikrai gali nenoret oficialiu vedybu. Kam jam sito reikia tokio amziaus? Na bus vaikas, tai bus, o zenytis tikrai anksti.

Vaikui siaip tas pats, ar susituoke tevai ar ne ir saugumui tai itakos nedaro. Svarbu kartu bunantys tevai. O stampai to irgi negarantuoja.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 02 02, 12:09)
As galvoje turejau 21 metu vaika, kuris tikrai gali nenoret oficialiu vedybu. Kam jam sito reikia tokio amziaus? Na bus vaikas, tai bus, o zenytis tikrai anksti.

Tai galejo draugauti su panele Delniauskaite, jei jau toks vaikas ar neissivystes protiskai.
Jei taip yra tai velniam su tokiu aplamai gyventi?
Dar, nesupratimas, kad mylintis galima pastoti, siais interneto laikais - rodytu visiska protini atsilikima.

Todel prileisim, kad jis yra normalus ir subrendes.
As tik sukakus 20 metu jau buvau vedes, 23 jau buvo 2 vaikai, atrodziau kaip 15 metu paauglys, nai ir kas?

Per daug sureiksminate, kazkokius ten popierius, o nuvertinate veiksmus nuo kuriuu atsiranda vaikai.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 02 02, 12:18)

Todel prileisim, kad jis yra normalus ir subrendes.
As tik sukakus 20 metu jau buvau vedes, 23 jau buvo 2 vaikai, atrodziau kaip 15 metu paauglys, nai ir kas?

Niekas ir neraso, kad jis nenormalus. Tiesiog labai jaunas seimai kurt. Ir neissilakstes.

Nu ir? Kas gavosi is jusu santuokos??? Kaip zinom nk gero, kazka ant kitu patrauke.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 02 02, 12:25)
Nu ir? Kas gavosi is jusu santuokos??? Kaip zinom nk gero, kazka ant kitu patrauke.

Sunku nuspet kas atsitiks po 10 -15 metu. Beje esminis momentas, kad vaikai tapo nereikalingi tokiai: "pasiimk jei tau reikia"

Pas mane net tokiu minciu nebuvo kile.

Taigi, ir moteris gali buti nepasiruosusi... tai kaip vaikui pilve pasakyt, tamsta per anksti?

Atsakyti