Sveiki,
Rašau čia pirmą kartą, tačiau ieškau minčių,nuomonių ar patarimų ką galėčiau daryti savo situacijoje. Su vaikinu draugauju antri metai, atvažiavau gyventi pas jį į užsienį ir netikėtai po pusės metų pastojau. Žinią apie mano nėštumą visi priėmė su džiaugsmu ir laimės ašaromis. Tačiau dabar sulaukiu begales raginimo, kad reikia tuoktis ir pnš, vaikas negali gimti nesantuokoje. Pati tai puikiai suprantu ir norėčiau normalios visuomenei priimtinos šeimos, bet negaliu versti ir kažkaip prašyti savo vaikino,kad man pasipirštų. Jis dėl vaiko džiaugiasi ir visai nebijo tapti tėvu,bet kartais susidaro vaizdas jog jis bijo santuokos, žinoma, esame jauni, jam - 21m. o, man - 22m. todėl tokie rimti gyvenimo žingsniai gasdina. Tačiau jaučiu, kad šioje situacijoje man yra sunkiausia, nuolatiniai mamos skambučiai ir aiškinimai bei klausinėjimai,kada vestuvės, tai kaip čia bus, visas tas spaudimas mane muša iš vėžiu,norisi pasislėpti nuo visų ir pradingti. Tuo pat metu mėginu su vaikinu kalbėtis vestuvių tema,tačiau jaučiu,kad spaudžiu jį pasipiršti ir todėl viskas netenka prasmės,atrodo, kad verčiu užmauti žiedą, romantika išnyksta ir lieka daryti tai kas priimtina visuomenei. Kaip manote,kaip reikėtu nuraminti mamą dėl vestuvių klausimo? Kaip subtiliai paaiškinti vaikinui, kad vis tik būtų teisinga pasielgti atsakingai ir suteikti vaikui šeimą, nespaudžiant ir neverčiant kitą dieną pirštis? ...
![]()