Įkraunama...
Įkraunama...

Spalinukai 2018

QUOTE(BaraLinda @ 2018 02 18, 19:57)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Zunkelis" data-cid="72005017" data-time="1518983565"><div><p>saulele18, ojjj kaip aš Jus suprantu ;) aš irgi lb namų ilgiuosi, bet nežn ar ilgai busiu su mažiuku LT, nes bus šalta LT., planuoju ne anksčiau nei kovo menesį grįžti. Pas mus motinystės atostogos tik 26 sav., nžn kaip čia reikės į darbus grįžti, nes mano vyras tik akiim varto kai užsimenu jog nenorėsiu vaiko niekam palikt... o ir pati realybę lb adekvačiai suvokiu, jog reikia įsirengti būstą ir pinigų papildomai turėti, nes esam pripratę prie gyvenimo kokybės.

BaraLinda, kokios šalies pilietis Jūsų vyras? Kodėl renkatės Portugaliją, juk ten taip karšta vasarom, neištveriamai.. , man pabūti smagu, bet gyventi nenorėčiau...
Papildyta:
Aš tai tokios nuomonės jog tuos vitaminus reikia gerti tik pirmąją pusę nėštumo, nes sintetiniai vitaminai nėra tas pats kurie gaunami per maistą ir didelės jų dozės gali būti netgi žalingos.... Aš pagersiu pirmą trimestrą ir žiūrėsiu ;)</p></div></blockquote><p>Vyras mano portugalas, bet is siaures nera baisiai ten jau karsta istverti galima smile.gif aisq vasaros siltos bet ne tiek kad nebutu imanoma gyvent , o namai ten pritaikyti karsciui, tik kad ziema salta. As visai ne patriote esu. </p><p>I lietuva atostogeliu balandzio pabaigoje vyksim. Pabunu savaite ir man per akis.aplankau seima , pasibunam ir noriu atgal 😊</p>
[right][snapback]72005028[/snapback][/right]

Na va kaip įdomiai, kiekvienam savo ;) Aš laikau save lietuve patriote ir tą meilę LT gali suprasti tik likimo broliai ir seserys... Bet tikrai manau jog sava šalis labiau mylima ir vertinama esant išvykus, nes tik tada atsiranda suvokimas kiek tokie dalykai kaip kalba/kultūra/maistas/šventės reiškia...
Atsakyti

Labas rytas, kavos išgėriau, vaiką į darželį nuvedžiau, pas genetikę užsiregistravau- kupina energijos. Lėksiu pakartotinį hcg daryti, dar reikia pas ginę užsiregistruot :)

Atsakyti
QUOTE(Tinap @ 2018 02 19, 07:00)
<p>Labas rytas, kavos išgėriau, vaiką į darželį nuvedžiau, pas genetikę užsiregistravau- kupina energijos. Lėksiu pakartotinį hcg daryti, dar reikia pas ginę užsiregistruot smile.gif</p>

Darysitės genetinius tyrimus? Ar Jums jie privalomi dėl amžiaus grupės?

Aš vakar nusipirkau kavos be kofeino tai šnd pakilus nuo 5 ryto važiuoju į kelionę tai tokia pavargus esu., na bet oro uoste įkalsiu normalios kavos... nes čia tokia strategija išsilaikyti be kavos iki pietų biggrin.gif

Vakar lb daug skaičiau apie omega 3 svarbą besivystančio vaiko smegenims. Dauguma šio riebalo yr tik žuvyje, dar chia seeds, linų sėmenyse, graik riešutuose, kanapių sėklose bei kiaušinių tryniuose., bet gaunama norma nepakankama su maistu dėl riboto žuvies vartojimo. Ar planuojate kažkaip spręsti šią problemą ar viską palikti likimui???
Atsakyti

Esu turėjusi nėštumą su genetine patologija, todėl būtinai darysiuosi, nors ir šiaip su visais nėštumais dariausi. Man ramiau, kai tą pagrindinį 11-13 sav echi genetikas daro, jie daug geriau viską mato, smulkiai apžiūri.

Dėl papildų- vartoju tik folio rūšį, mano genetikė griežtai prieš visokius sintetinius papildus. Nebent labai jau skurdi mitybą. Aš stengiuosi maitintis įvairiai, todėl tikiuosi, akd vaikelis iš mano atsargų pasiims ką ir kiek reikia. Man net maitinan t ir laukiantis nerekomendavo nieko papildomai vartoti, nebent geležį, jeigu nukristų hmg.

Atsakyti
QUOTE(Tinap @ 2018 02 19, 08:38)
<p>Esu turėjusi nėštumą su genetine patologija, todėl būtinai darysiuosi, nors ir šiaip su visais nėštumais dariausi. Man ramiau, kai tą pagrindinį 11-13 sav echi genetikas daro, jie daug geriau viską mato, smulkiai apžiūri.</p><p></p><p>Dėl papildų- vartoju tik folio rūšį, mano genetikė griežtai prieš visokius sintetinius papildus. Nebent labai jau skurdi mitybą. Aš stengiuosi maitintis įvairiai, todėl tikiuosi, akd vaikelis iš mano atsargų pasiims ką ir kiek reikia. Man net maitinan t ir laukiantis nerekomendavo nieko papildomai vartoti, nebent geležį, jeigu nukristų hmg.</p>

Tai ta tabletinė folio rūgštis ir yra sintetika. O žuvų taukai tai natūrali gamoje randama riebalų forma.

Mitybą taip sureguliuot, kad būtų gaunama visų medžiagų beveik neįmanoma arba reikia lb daug patirties ir žinių ;)

O Jūs pas ginę paklauskit kaip dėl Omega 3 riebalo vystymuisi ir čia parašykit, bus lb įdomu ir manau naudinga visoms ;)

Dar klausimas dėl genetinių abnormalijų? Kada Jums jį rado ar kažkaip spręndėte tą klausimą. Ar Jūs priklausote rizikos grupei nuo 36-erių metų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zunkelis: 19 vasario 2018 - 11:15

Omega 3 dažniausiai išgaunama iš didelių rūšių žuvų, kurios natūralioje gamtoje riebaluose sukaupia labai daug sunkiųjų metalų, o tos žuvys kurios auginamos fermose- gauna daugybę hormonų ir chemikalų augimui skatinti- ką irgi kaupia riebaluose. Tai čia jau jūsų pasirinkimas ar daugiau žalos ar naudos matote ;) aš matau daugiau žalos ir nekišu į save to- kas nėra būtina.

Apie folio rūgštį kita kalba. 

Genetinius pakitimus rado 11 sav, rizikos grupei nepriklausau.

Atsakyti
QUOTE(Tinap @ 2018 02 19, 10:46)
<p>Omega 3 dažniausiai išgaunama iš didelių rūšių žuvų, kurios natūralioje gamtoje riebaluose sukaupia labai daug sunkiųjų metalų, o tos žuvys kurios auginamos fermose- gauna daugybę hormonų ir chemikalų augimui skatinti- ką irgi kaupia riebaluose. Tai čia jau jūsų pasirinkimas ar daugiau žalos ar naudos matote ;) aš matau daugiau žalos ir nekišu į save to- kas nėra būtina.</p><p>Apie folio rūgštį kita kalba. </p><p></p><p>Genetinius pakitimus rado 11 sav, rizikos grupei nepriklausau.</p><p></p><p></p><p></p>

Ar čia Jūsų asmeninė nuomonė apie sunkiuosius metalus žuvų riebaluose ar kvalifikuotų žmonių?

O tuos pakitimus rado darydami skaną ar kaip? Ir koks galutinis rezultatas ar darytas valymas ar kas tokiu atveju vyksta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zunkelis: 19 vasario 2018 - 13:10

Ne, nuomonė tikrai ne mano, ne medikė ir ne mokslininkė aš, net google paieškojus rasite daug informacijos apie tai :) 

Prisca kraujo tyrimas rodė tikimybę, darėme choriono gaurelių biopsiją patvirtinimui. Po to jau šeimos sprendimas ką daryti. Žinoma daug kas priklauso nuo to kokie nukrypimai randami, gali būti tik kuris nors sindromas, o gali ir visa puokštė sutrikimų būti ir kartais tai būna nesuderinama su gyvybe. Galima rinktis- arba laukti kol savaime viskas išsispręs- t.y, vaisius nustos vystytis, o galbūt nėštumas netgi prieis iki gimdymo. Aš pasirinkau nelaukti.

Atsakyti

As noriu pasidaryti harmonia genetini tyrima is kraujo, kur viska pasako apie visus sindromus ir t.t bet kainele 580£ tad dar galvoju. Praita kart vaziavau i dublina privaciai pas genetike del rauksles paziuretu , nukrypiku nebuvo tad nieko daugiau ir nedariau. 

Atsakyti
QUOTE
Galima rinktis- arba laukti kol savaime viskas išsispręs- t.y, vaisius nustos vystytis, o galbūt nėštumas netgi prieis iki gimdymo. Aš pasirinkau nelaukti.</p>


Užuojauta dėl tokios skaudžios patirties... tikrai tikiu jog neramu dėl kitų nėštumų... kaip suprantu Jūs LT visas tas procedūras darotės. Aš esu tokioje šalyje, kur netgi esant patalogijai abirtas draudžiamas įstatymų, tad nieks čia per daug nieko ir netiria ir nesigilina. Abortas įstatymo leidžiamas tik esant grėsmei motinos gyvybei. Airijoj kaip ir Lenkijoj baznyčia griežtai įsikišusi į šitą reikalą ir tai nėra gerai nes žmogui nepalikta galimybė rinktis!
Atsakyti
QUOTE(BaraLinda @ 2018 02 19, 12:16)
<p>As noriu pasidaryti harmonia genetini tyrima is kraujo, kur viska pasako apie visus sindromus ir t.t bet kainele 580£ tad dar galvoju. Praita kart vaziavau i dublina privaciai pas genetike del rauksles paziuretu , nukrypiku nebuvo tad nieko daugiau ir nedariau. </p>

BaraLinda tikrai jog kainos kosminės, aš kažkaip atsiduodu likimui, net nelb noriu tokių dalykų tirtis ar žinoti...!!! Nebent jau situacija pati priverstų, o db save programuoju kad viskas bus-yra gerai ir tik gerai!!!

P.S. Laukiam skrydžio, vyras geria alų, o aš - vandenį biggrin.gif
Atsakyti

Sveikos, kaip smagu kad jau priplepejot :) tik kol atsimint visas dabar :D su vaikais iki pietu lauke padukom, siuntinukus kelis issiunciau, diena praleke kazkaip greit.

 

As ir pas genetike eisiu. Tik reik pasiskambint i santarus ar dideles eiles, jei ka-tai i privacia klinika eisiu, priklausys jau ir pagal amziu, bet su pirmais dviem irgi ejau, kad padaryru issamius scanus.

Pas gine uzsiregistravau kovo 6 diena tik.... Bus 7 su trupuciu savaiciu. Geriu folio rugsti. Reiktu vit D tyrima pasidaryti.

Atsakyti