Įkraunama...
Įkraunama...

Dukra ir jos teta

QUOTE(myliulietu @ 2018 03 19, 14:38)
<p>išrankumas maistui labai skiriasi, vieni viską valgo, kitiems, pvz., antros dienos sriubos ar kotletuko neįkiši. Vieni gali savaitgalį pramisti pusfabrikačiais, kitiems nuo sumuštinių ir pirktinių koldūnų skrandis stoja. Tad klausimas, kokie yra tetos ir dukros mitybos ypatumai, ir kiek ko ten tame šaldytuve realiai valgomo būna palikta. Ir autorės nuomonė, kas yra "pilnas šaldytuvas", nebūtinai sutampa su tetos nuomone.
</p><p></p><p>Apsipirkinėjimas yra viena iš pramogų.  </p><p> </p><p></p>

Na jei ten kokie veganai, tai dada sunkiau. Bet jei normalus visavalgiai, tai vienam prie kito lengva prisiderinti. Pries issidirbinejant del maisto, visada reiktu pagalvoti apie kokius Afrikos nuo bado sulysusius vaikus.
Apsipirkinejimas yra viena is pramogu, bet uz savo pinigus ( seimos pinigus) . Tai kita karta mergaite gali "pramogauti " aukso ir briliantu parduotuvej bigsmile.gif . Tai paskui gales mamyte trizenkle ar keturzenkle suma padenginet, nes gi " teta nupirko".
Neisivaizduoju kaip taip galima aukleti vaikia, kad zinant, jog tevai isvyke, leistis schopintis.

Papildyta:
QUOTE(myliulietu @ 2018 03 19, 14:38)
. Nes dabar susidaro įspūdis, kad temos autorei atrodo, jog užtenka išsikviesti tetą, palikti prikimštą šaldytuvą, kelis eurus kišenpinigių, ir vaiko "problema" išspręsta. </p><p> </p><p></p>

Susidaro ispudis, kad autorei atrido, jog teta vienisa ir jai didziausia laime but su jos vaiku bigsmile.gif .O jei teta savaitgaliais su mergaite nesedetu, tai gal ir vienisa nebutu tongue.gif biggrin.gif .
Atsakyti
o man tai idomu butu suzinot kur ir kokiais tikslais tevai taip gan daznai kazkur savaitgaliui isskuodzia, kad 12 metu vaiko su savimi pasiimti negali ar nenori. Suptantu, gal kartais norisi romantisko vakaro be vaiko, tik su vyru, bet, kad cia atrodo ne pavieniai vakarai, o gan dazni istisi savaitgaliai ir net ilgiau nei savaitgaliai. Nepriekaistauju, bet jei yra taip, kaip galvoju, gal geriau butu pradeti laisvalaiki leisti visai seimai kartu. Atkristu tetos problema. O ir vaikui tevu reikia ne vien darbo dienom. Vaikui gal irgi noretusi kur nors su tevais isvaziuot, o ne, kad vien jiedu kazkur isvaziuotu. Net jei teta faina. Tevai yra tevai.
Atsakyti
Gal kokia kontrabanda is lenku ar latviu vezioja biggrin.gif . Man irgi nesuprantama kodel ta mergaite su teta savaitgaliais reikia palikinet.
Atsakyti

kam grieztai, jei galima draugiskai - padekoti, kad rupinasi, bet jus planuojat rubu pirkimus ir patys nuperkat, ko reikia, bet jus ne pries, jei ji kartais noretu ka nors padovanoti biggrin.gif

na, aš bent jau supratau, kad čia ne pirmas kartas, ir kad jau buvo kalbėta gražiai (ar ne?). Tai jei buvo kalbėta gražiai ir pasakyta, kad nenori mokėti už pirkinius ir kad prašo, tik pabūti su mergaite, tai manau, galima ir griežčiau pasakyti. Bet taip, aišku, galima ir gražiai,tik kartais žmonės gražaus žodžius už rimtą pinigą nepriima :)

Atsakyti
ar is latviu, ar is lenku, bet vistiek nereikia keliom dienom is namu dingt. Muitiniu nera, eiliu su pasu kontrole irgi. Be to, jei jau rimtai butu kontrabanda, tai geriau vazinet po viena, o ne, kad paskui tevus "supakavus" dukra su teta min.keliem menesiam liktu.
Man labiau atrodo, kad tevai jau pavargo nuo tevystes, tai ir tepa slides vaika palike, vos proga pasitaiko. Baliai-festivaliai be vaiku smagiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2018 03 19, 17:21)
ar is latviu, ar is lenku, bet vistiek nereikia keliom dienom is namu dingt. Muitiniu nera, eiliu su pasu kontrole irgi.


Tada lieka Baltarusija
Atsakyti

na, aš bent jau supratau, kad čia ne pirmas kartas, ir kad jau buvo kalbėta gražiai (ar ne?). Tai jei buvo kalbėta gražiai ir pasakyta, kad nenori mokėti už pirkinius ir kad prašo, tik pabūti su mergaite, tai manau, galima ir griežčiau pasakyti. Bet taip, aišku, galima ir gražiai,tik kartais žmonės gražaus žodžius už rimtą pinigą nepriima :)

Jei būtų auklė už pinigus, tai galima ir griežtai, bet kai čia nuolatinė ir nemokama auklytė, tai verta gerai pasvarstyti prieš statant griežtas sąlygas ar moralizuojant.

Dar vienas niuansas. Jei tėvai nuolat nakvoja ne namie, tai greičiausiai sau jie negaili pinigų kelionėms, viešbučiams, restoranams ar kitoms pramogoms, tokioms kaip spa. O namie likusiam vaikui ir tetai, programa minimum, į kavinę neit, net iš parduotuvės maisto geriau nepirkt. 

Atsakyti
Gal istorija siek tiek pagrazinta. Gal tevai kur uzsienyje ir dukra gyvena su teta, nes raso neturi kada vaikui rubu nupirkti, kaip gali netureti laiko vienam vaikui nupirkti rubu??? smile.gif Arba tevai dirba kur turguje be iseiginiu?? Ne tai svarbu, mane tik pritrenkia zmoniu nesugebejias komunikuoti. Tai vyro sesuo, kaip suprantu, ir vyras neigalus pasakyti sesei, uz kokias sumas, ka gali pirkti?? Kas per isizeidinejimai??
Jei jau sutinka padeti, priziureti vaika, tai nereiskia, kad tevus i bankrota reikia nuvesti, supratimas gi turi buti pas suaugusius zmones. Taip pat tevai neisaukleja dukros, kad neprasinetu tetos nieko? Ne seima, o nesusisnekejimo namai ir is to kyla problemos. Snekekit zmones tam yra tas plyselis veide - burna ir smegenys galvoje, kad mastyti, ka snekat smile.gif
Atsakyti