Įkraunama...
Įkraunama...

Dukra ir jos teta

QUOTE(Ekorn @ 2018 03 16, 18:31)
Man cekiu nepateikua kad pirkta, tik uzraso bendra suma. Niekad per daug ir nesigilinay Iki paskutines didesnes sumos. Kai perka drabuzius, tuomet cekius paduoda.

tai cia jau ne pirmas kartas, kai perka drabuzius?
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 03 16, 17:33)
tai cia jau ne pirmas kartas, kai perka drabuzius?

Ne, nebe pirmas, praktiskai visada kazka nuperka, O paskui paduoda ceki apmoketi. Tai jei nori kazka nupirkti, tai Tegul ir sumoka is savo pinigu. O dabar nei sis nei tas.
Atsakyti

Tai aš tai galvoju, kad reikia griežtai pasakyti, jog galima apsieiti ir be drabužių pirkimo, ypač jeigu jų dukra turi pakankamai. ir jeigu jau nori kažką pirkti, tegul perka kaip dovaną, nes jūs taip dukters nelepinat. tiesiog pasayti griežtai ir pakalbėti. nes čia nesąmonė

Atsakyti
kam grieztai, jei galima draugiskai - padekoti, kad rupinasi, bet jus planuojat rubu pirkimus ir patys nuperkat, ko reikia, bet jus ne pries, jei ji kartais noretu ka nors padovanoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ekorn @ 2018 03 16, 16:25)
Vaika paliekam maks 2-3 dienom, ne savaitemis, tiesiog po kiekvieno tokio priziurejimo saskaitos isauga. AS nieko pries, kad i kavine kartais nueitu, bet man atrodo tikrai daug isleisti per kelias dienas 60 euru, ypac kai saldytuvas pilnas ur yra ka valgyti namie
Papildyta:

Ryt griztam namo tai ziuresiu kas darysis su pirktais drabuziais, tikrai nesiruosiu uz juos moketi

Palikot "savaitgaliui", ketvirtadienį sužinojot apie pirkinius, grįžtat ryt... Nu jei sakot, kad 2-3 dienom, tai kas aš tokia, kad netikėčiau biggrin.gif

Aš pvz. svetimuose namuose nemėgstu gaminti. Aš pati savaitei net apsipirkinėti nemėgstu, nes gaminu tai, ką šiandien noriu gaminti iš to, ką šiandien nusiperku. Tai jei aš savo dukterėčią prižiūrėčiau, man tas šaldytuvo turinys kažkieno nupirktas būtų peilis po kaklu. Tiksliai eičiau pirkti ką nors, ką aš noriu gamint. Arba į kavinę. Nepatinka - žiūrėkitės savo vaikus patys ir tiek. Tada gal ir striukes patys pirktumėt, tetom nereiktų tuo rūpintis.

Dėl daiktų tai jei Jūs iki šiol už daiktus apmokėdavot ir nė žodžio tetai nesakėt, tai iš kur jai žinot, kad Jūs tam nepritariat? Ji pirko, Jūs apmokėdavot nieko nesakiusi ir dabar ji kalta dėl to liko? Gal pirma savo elgesį įvertinkit ir savo vaiką auklėkit. O tada tiesiog tetai pasakykit, kad nuo šiol jokių daiktų nebepirktų. Nebent pati padovanoti nori.

Vaikų darželis kažkoks..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 16 kovo 2018 - 18:21

Tai aš tai galvoju, kad reikia griežtai pasakyti, jog galima apsieiti ir be drabužių pirkimo, ypač jeigu jų dukra turi pakankamai. ir jeigu jau nori kažką pirkti, tegul perka kaip dovaną, nes jūs taip dukters nelepinat. tiesiog pasayti griežtai ir pakalbėti. nes čia nesąmonė

Ką reiškia "griežtai" pasakyt kažką žmogui, kuris daro tau paslaugą? Nenori mokėt už pirkinius - nekviesk prižiūrėti vaiko. Simple as that.

Atsakyti

Visai nebesuprantu... Jeigu jau n kartų pirko drabužius, o jūs nieko dėl to nesakėt ir sėkmingai pirkinius apmokėjot, ko tada piktinatės, kad ir vėl nupirko? Jei kažkas nepatinka - reikia pasakyt, o ne toliau skatinti taip elgtis. :) 

Atsakyti
Aukles valanda svyruoja nuo 2 iki 3 euru. Kazi kodel zmogus turi sedeti su vaiku ir buti apsnekamas. 12 metu mergaite gal ir gali is saldytuvo valgyt pasiimt ir mikrobangej pasisildyt, bet viena mergaite palikineti be prieziuros parom irgi nedristat. Na maza kas nutiks, gali ir nakti kazkas isgasdinti. Todel ir renkates ta teta, o ne todel, kad teta vienisa ir neturi kas veikt. ax.gif
Atsakyti

Jei tėvai išvažiuoja 2-3 paroms, paskaičiuokit, kiek auklė tokiam laikui kainuotų, ir dar reiktų rasti, kas norėtų parom leisti laiką su vaiku. Taip kad virkavimas dėl to, kad nuėjo į kavinę ar drabužių parduotuvę kaip ir truputį juokingas. Juolab, kad ta teta 12metės mergaitės ant kelių visą savaitgalį nečiūčiuos, tokiam vaikui reikia pramogų. O teta gal irgi nori savaitgalį kažką nuveikti, ne tik virti-kepti-puodus plauti, ir taip 3 kartus per dieną. Visai realu, kad jos eina pasivaikščioti, o sušalę užsuka į kavinę susišilti ar į kokią parduotuvę užeina. Dėl pirkinių vėlgi, klausimas, ar jums didelė pramoga trintis po parduotuves ir dukrą apipirkinėti. Jei ne, tada galima būtų iš anksto suderinti pirkinių sąrašą, pinigų sumas ir leisti joms apsipirkti. Ir finansuoti tik planuotus pirkinius.

Šiaip būtų gražu karts nuo karto tetai skirti pinigų ir pramogoms, ne tik maistui

Atsakyti

Vienintelis atvejis, kada tai tetai privalumas būtų leisti laiką svetimuose namuose, būtų, jei gyventumėte kurortinėje vietoje, tokioje kaip Palanga, Druskininkai ar pan. Kitu atveju, manyčiau, reikia ne kąsnius skaičiuoti, o pasirūpinti, kad teta ir toliau jūsų namuose jaustųsi komfortiškai ir kad ji norėtų leisti laiką su dukterėčia. Juolab, kad vaiko amžius arti paauglystės, kuo toliau, tuo vaiką gali būti sunkiau kažkuo sudominti. 

Atsakyti
Del tu kasniu skauciavimo, tai kaip as asmeniskai maistui neisranki, tai manau jei yra kazko valgomo saldytuve, tai galima ir sunaudoti, o ne pirkti imantrius maisto produktus ir gaminti sedevrus. Nes jei autore isvaziuoja keliom dienom, tai turbut prigaminus kokiu pusfabrikaciu, palieka. Nematau prasmes pirkti kitoki maista, na nebent kazko pritruksta pvz kokio pieno ar batono.
Kas liecia pramogas ir kavines - taip - reikia aptarti si klausima ir skirti tam pinigu. Juolab, kad teta uz dyka turi sedeti ir linksminti mergaite.
Del pirkiniu - pirmiausia autore turetu savo mergaite auklet, kad neprasinetu ir nezyzentu bliuzono ar striukes. As labai abejoju, kad teta po prievarta isiule nupirkti ta striuke biggrin.gif . Siaip yra tevai, kurie tikrai geriau zino ko reikia ju vaikui. Ir tokius stambesnius pirkinius turetu pirkineti jie. Na o jei mergaite iszyze striukes, tai tada dabar tegu puse metu gyvena be kisenpinigiu ax.gif .
Atsakyti

išrankumas maistui labai skiriasi, vieni viską valgo, kitiems, pvz., antros dienos sriubos ar kotletuko neįkiši. Vieni gali savaitgalį pramisti pusfabrikačiais, kitiems nuo sumuštinių ir pirktinių koldūnų skrandis stoja. Tad klausimas, kokie yra tetos ir dukros mitybos ypatumai, ir kiek ko ten tame šaldytuve realiai valgomo būna palikta. Ir autorės nuomonė, kas yra "pilnas šaldytuvas", nebūtinai sutampa su tetos nuomone.

Apsipirkinėjimas yra viena iš pramogų. Jei autorei nepatinka, kad jos dukra su teta taip pramogauja, tai galėtų pasiūlyti ir finansuoti alternatyvių pramogų - kinas, parodos, koncertai, aktyvios pramogos, nedidelės išvykos - šiais laikais didesniuose miestuose tikrai yra pasirinkimas pagal pomėgius ir kišenę. Ir nenuobodu būtų, ir vaiką būtų galima lavinti tuo pačiu. Nes dabar susidaro įspūdis, kad temos autorei atrodo, jog užtenka išsikviesti tetą, palikti prikimštą šaldytuvą, kelis eurus kišenpinigių, ir vaiko "problema" išspręsta. 

Atsakyti