Įkraunama...
Įkraunama...

Havanos Bišonai

QUOTE(ievutce @ 2015 08 26, 05:55)
Sveikos havaniuku augintojos. Ziuriu tema labai neaktyvi. Gal kuri galetumet apie havaniukus daugiau parasyt kurios auginat is savo patirties? Visus pliusus bei minusus apie juos?

Mes auginam havanos bisonyte. Jai siuo metu jau metukai. Minusas mums buvo tai - kad labai ilgai pratinosi prie lauko - gal tik 8 men nustojo reikalus atlikineti namie (o mokem visais imanomais budais). Beje, jei labai nores ir nieks jos neisves i lauka (gali but pries tai buvus pries kokias 2-3 val.), tai dar ir dabar ima kartais ir padaro namie. Beje, iki tu 8 men. jau net keleta kartu yra ant lovos pridarius..Buvom neveltyj kazkuriuo momentu..

Plauku prieziura man atrodo tikrai sudetinga - labai linkusi veltis, sukuoti butina kasdien. Iki metu visiskai nesisere, bet dabar, atejus rudeniui, jau rubai nuo jos apsivelia..Bet galbut tai normalu - kailis, manyciau, turi kazkada keistis.. Na bet jei perbrenda per rudeninius lapus, tai yra ka veikt..

Maistui pas mus ji ypatingai isranki - sauso maisto needa absoliuciai jokio - jau lyg atrandu kas patinka, po poros dienu ir vel badauja.. Maitinames konservais - bet velgi pripazista ne visus, esam atrade, kas tinka jai,tai tik tos firmos ir perkam.

Namuose viena likti pradzioje nelabai norejo, kartais ir pastaugdavo. Dabar jau lieka ir net nesiverzia kartu, jei mato, kad pavadelis guli nepaliestas. Pradzioje, kad nesysiotu namie, laikydavom narve, kai iseidavom (vienintele vieta, kurioje niekad nepridarydavo), bet po keliu menesiu jau pradejom palikinet laisvai, tai megsta ka randa ne vietoj vaiku - ivairius piestukus, zaislus pakramtyt.. Batu ar baldu tikrai neliecia..

Dar del valgymo - jei kazkuris seimos narys valgo - musu bisonyte mes visus uzsiemimus ir lauks kasnelio (cia gal musu kalte, kad pvz. agurko galiuka ar koki obuoli patys valgydami paduodam kasneli), tai dabar nuolat prasineja.

Isvardinau minusus, su kuriais susidurem mes. Bet šiaip ji pakankamai protinga, viska supranta, tik ne visada gal nori suprast ir daryt kaip reikia. Dabar pratinames prie gero elgesio lauke, tai yra prie visu komandu, kurias puikiai atlieka namie, bet atsiradus dirgikliams dingsta paklusnumas.

Pliusai - be galo miela, zaisminga, puikiai sutaria su visais (ne tik vaikais). Proto tikrai turi, tik reikia ja mokint, auklet ir viskas pasiekiama.

Mes ją rinkomės dėl nealergizuojančio, nesišeriančio kailio, vidutinio dydžio (ji nėra iš tų mažųjų šunų), ne hyper aktyvaus, draugiško būdo bei pakankamo intelekto.
Visa tai ir gavom wink.gif

Atsakyti
Sveikos Havaniuku myletojos 4u.gif
Greit ir as istosiu i sia seima su nauju seimos nariu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2016 01 03, 15:53)
Sveikos Havaniuku myletojos  4u.gif
Greit ir as istosiu i sia seima su nauju seimos nariu  wub.gif

sveikinam, is kur atkeliaus havaniukas?
Atsakyti
QUOTE(inesak @ 2016 01 03, 19:07)
sveikinam, is kur atkeliaus havaniukas?

Aciu drinks_cheers.gif Is Mano gentis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2016 01 03, 20:46)
Aciu  drinks_cheers.gif Is Mano gentis  wub.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
Aš naujokė ir taip pat auginu šitą džiaugsmą!!! smile30x30.png
Ji-BELLA. tongue30x30.png
Bellai neseniai suėjo keturi mėnesiai bigsmile.png
Kai parsivežėm po savaitės pradėjo prašytis į lauką (cypdama prie duru)!! Net veterinarė nustebo!! smile30x30.png biggrin30x30.png

Bet turėjom bėdų su valgiu, nes parsivežėm iš kaimo, kur šėrė pačiu blogiausiu maistu pedigree!!! blink30x30.png verysad.png
Galima sakyt, kad iš kaimietės per kelias dienas padarėme karalaitę!! tongue30x30.png
nupirkome ,,natures protection'' ir jai labai patiko. nežinau ar tai geras maistas pakomentuokite prašau, nes tikrai nenorime maitinti blogu maistu!!!!!

O su priežiūra viskas gerai, nes maudytis ir nagus karpyt nemėgsta, bet labai ramiai guli, nesimakalioja!! Jau moka komandas atnešk, sedėk ir gulėk. Tikrai labai protinga!! Kartą atėjo draugė (ji turi Tulearo bišoną) pasakiau Bellai nejudėk ir pati nuėjau į virtuvę vaišių atnešt. Grįžtu atgal, o draugė juokiasi:
- Bella kaip stovėjo taip ir liko, net nepajudėjo!!!! bigsmile.png juoko_asaros.png

Dabar man patarkite help.png nežinau ką daryt??:
Artėja ruduok, paskui žiema, bus šalta ir va ar reikia rengt Bišonus ar ne. Kai kurie sako, kad reikia, kai kurie, kad ne. Taip ir nesupratau ar reik ar ne????!!!!
Bijau, kad nesušaltu nesusirgtu ir doctor.gif doctor.gif doctor.gif doctor.gif cry.png
Na ir prirašiau, gal kas nors atkreips dėmesį... smile30x30.png smile30x30.png mirksiukas.png tongue30x30.png
Atsakyti
Kas paskatino Jus šunį pirkti iš daugintojų? hm.png
Atsakyti
QUOTE(Žiuljenas @ 2016 08 11, 11:50)
Kas paskatino Jus šunį pirkti iš daugintojų? hm.png

Sveiki,
nu taip, galima sakyt, kad išdaugintojų, bet manau, kad tai netiesa, nes:
Su ta ,,daugintoja" esam geriausios draugės nuo paauglystės. Ji pirmiausia įsigyjo Havaniukę su dokumentais ir taip prasidėjo. Mano Bellos tėvas irgi su dok., bet Bella neturi. Jos mama parsivežė iš užsienio ir anksčiau eidavo į parodas, dabar jau nebe. Aš tikrai nenorėjau pirkti šuniuko iš bet ko ir bet ką, o draugę seniai pažystu ir pasitikiu. nuo pat mažytės pažinojau Bellos mamą, o tai, ,,kad jei be dok. tai mišrūnas" ir aš taip maniau, bet dabar pakeičiau nuomonę. Nemanau, kad poperėlis turi įtakos, kad Pvz. reikia mažiau rūpintis ar mylėti. Nors mano Bella manau daug prodingesnė už kokią Havaniukę su dok. Beto aš sumokėjau dvigubai mažiau ir galiu leisti nupirkti Bellai gerą maistą ar priežiuros priemones.

essen.png O dėl maisto, tai ji šeria Pedigree, bet kiekvieną dieną verda kepenėles ar širdeles, o kartais ir papildų duoda, kad sveikesnė ir gražesnė būtų. O aš irgi verdu širdeles, bet sauso maisto tikrai nenorėjau duot Pedigree, tai pabandžiau Nature's protection sausą maistą, ir vėl cituoju savo klausimą, ar tai geras maistas?

O, kad Bellos mama užaugo ir gyvena kaime tarp gyvulių, man visai nepatiko, nes galėjo Bellai kokią baimę įvaryt...Bet nieko neįatsitiko. smile30x30.png smile30x30.png smile30x30.png smile30x30.png

Dėl rengimo, susimaišiau, nes draugė kuri turi Tulearo Bišoną žiemą rengia, o kita draugė iš kurios pirkom mano havaniukę, Bellos mamos nerengia. tai todėl ir klausiau jūsu patarimo.

P.S. Kaip gyvena jūsu Havanos bisonai? Aš esu iš Kauno, gyvenu žaliakalnyje ir vis matau Ąžuolyne vaikščiojant Bišoną (manau, kad ten Havanos bišonas), tai gal žino kas nors ir ką nors apie tai, jei iš Kauno? tongue30x30.png tongue30x30.png happy.png happy.png
Atsakyti
QUOTE(ugnegelyte29 @ 2016 08 11, 15:34)
Sveiki,
nu taip, galima sakyt, kad išdaugintojų, bet manau, kad tai netiesa, nes:
Su ta ,,daugintoja" esam geriausios draugės nuo paauglystės. Ji pirmiausia įsigyjo Havaniukę su dokumentais ir taip prasidėjo. Mano Bellos tėvas irgi su dok., bet Bella neturi. Jos mama parsivežė iš užsienio ir anksčiau eidavo į parodas, dabar jau nebe.

Konkretus klausimas: mama dokumentuota, parodose dalyvavusi (?), tėvas su dokumentais, tikėtina, parodose irgi buvęs. Kodėl šuniukas neturi dokumentų?

O Jūsų draugė, su kuria taip seniai pažįstamos ir ja taip pasitikit, kad pirkot šuniuką be jokių garantijų, negali Jūsų pakonsultuoti šiais klausimais? Veisėja juk, tai kaip ir turi apšviest Jus pirmiausia ji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 11 rugpjūčio 2016 - 15:34
QUOTE(Agnnyte @ 2016 08 11, 15:32)
Konkretus klausimas: mama dokumentuota, parodose dalyvavusi (?), tėvas su dokumentais, tikėtina, parodose irgi buvęs. Kodėl šuniukas neturi dokumentų?

O Jūsų draugė, su kuria taip seniai pažįstamos ir ja taip pasitikit, kad pirkot šuniuką be jokių garantijų, negali Jūsų pakonsultuoti šiais klausimais? Veisėja juk, tai kaip ir turi apšviest Jus pirmiausia ji.

Aš norėjau tiesiog šeimos draugės ir man nereikia dokumentų, nes į parodas nesiruošiu vežiotis ( į parodas eiti, tai manau čia žmonių kaip ir hobis). Visiems kitiems šuniukams (Bellos sesėms ir broliams) buvo išduota dok., bet man buvo perbrangu ir ji pati man negalėjo nuleisti puse kainos ( aš ją suprantu, nes jai būtų neapsimokėja parduoti). Paprašiau, kad man kaip draugei parduotu be dok. ir ji sutiko. Jeigu būtu kiti Havaniukai irgi be dok. tai būčiau neėmus, nes tikrai bijočiau, kad nebūtu kokie nesveiki. Nemanau, kad jei visi sveiki tai jau ji bus kokia nusilpus ar mišrūnė, tai va tokia istorija. smile30x30.png smile30x30.png

Klausiau apie viską informacijos, bet man tiesiog įdomu ką jūs manot.
Atsakyti
QUOTE(ugnegelyte29 @ 2016 08 11, 17:46)
Aš norėjau tiesiog šeimos draugės ir man nereikia dokumentų, nes į parodas nesiruošiu vežiotis ( į parodas eiti, tai manau čia žmonių kaip ir hobis).  Visiems kitiems šuniukams (Bellos sesėms ir broliams) buvo išduota dok., bet man buvo perbrangu ir ji pati man negalėjo nuleisti puse kainos ( aš ją suprantu, nes jai būtų neapsimokėja parduoti). Paprašiau, kad man kaip draugei parduotu be dok. ir ji sutiko. Jeigu būtu kiti Havaniukai irgi be dok. tai būčiau neėmus, nes tikrai bijočiau, kad nebūtu kokie nesveiki. Nemanau, kad jei visi sveiki tai jau ji bus kokia nusilpus ar mišrūnė, tai va tokia istorija. smile30x30.png  smile30x30.png

Tai kad dokumentai šuniukui kainuoja apie 25 eurus... Pigiai pirkot šuniuką biggrin30x30.png
Atsakyti
Man asmeniskai cia panasu i kazkokius kliedesius. Taigi nebuna, kad vieni suniukai su dok, o kiti be toj pacioj vadoj. Visi su dok arba be. Manau jusu geriausia drauge nuo paauglystes jus APGAVO!!!

P.S. Natures Protection yra prastas maistas.
Atsakyti