Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip aš gimdžiau 4400g sūnų

08.08.
Rytoj draugės vestuvės. Kadangi su vyru bevaikiai (man tebuvo 22 metai, bet jau metai kaip buvau ištekejusi) ėjome į pabrolius blush2.gif . tik va problema - mmm turi ateit g.gif . Su jaunosios sese - vyriausiąją pamerge, turim tą pačią problemą. Kažkuri iš mūsų išgirdome doh.gif kad mmm pristabdo greipfrutai!!! prisipirkom greipfrutų kokius du kilogramus lotuliukas.gif . Kaip dabar atsimenu, sėdėjau pati sutinusi nuo tų greipfrutų ir galvojau: kaži bus gerai???
08.09
Vestuvės. Smagu - geras oras. Mmm nėra. Pas pamergę taipogi. Fui kokia šlykšti žuvis g.gif .
08.10 Antroji vestuvių diena. Vyriausioji pamergė atsliūkina ryte pas mane - mmm jau vietoje. Vadinasi suveikė greipfrutai?! Pas mane mmm nėra g.gif .
08.11
mmm nėra.
08.12
mmm nėra.Kodėl taip noriu miego?????
08.13
mmm nėra. g.gif .
08.14.
mmm nėra. Keista. Skambutis mamai. Ot kvaiša, tai jei mmm nėra ir su vyru miegi tai gal laukiesi? Nuskrendu kaip ant sparnų iki vaistinės. Perku patį brangiausią testą - kad kuo tikslesnis rezultatas būtų. Kad per daug nesinervinčiau nežiūriu į testą 2 min. Atsimerkiu - NEGALIU PATIKĖTI - AŠ NĖŠČIA??????? nestuke.gif drinks_cheers.gif . Drebančiom rankom bandau sukti vyrui į darbą.
-Mes turėsim leliuką!!!
kitam gale laido jaučiu didelį klaustuką. Nelabai suvirškina žinią mano brangusis. Viskas būna tik vėliau vakare. Begalinis džiaugsmas.
Toliau viską atsimenu taip lygtai būtų buvę vakar (gimdžiau prieš 8 metus) - vizitai pas daktarytę, mieli spyriai į pilvą. Neskaitant dviejų gręsiančių ir inksto uždegimo jaučiausi puikiai - jokių pykinimų, vėmimo ir alpimų. 6 nėštumo mėnesį apžiūrėjęs docentas Krūminis pareškė - sveikinu - bus berniukas.
Kovo gale du kartus buvo parengiamieji sąrėmiai. Žinojau kad tokie bus taigi į ligoninę neskubėjau.
04.12 Velykos. Sekmadienis. Tokia puiki nuotaika. Tik mažylis kuo toliau, tuo labiau ramesnis g.gif . Susiruošiu krepšį. Terminas tik 15 dieną, taigi gali būti bet kada.
04.13 II-oji Velykų diena. Kaimuke renkasi giminė. Pašiurpinu visus atsakymu į klausimą kada tu gimdysi?-Trečiadienį. Dar begalinės ašaros, nes noriu pasilikti nakčiai. Mama paprotina - vaikeli, jei tau naktį užeis, kas tave kur veš žvyrkeliu 10 kilometrų. Bet aš taip noriu čia pasilikti?
04.14 Matyt žvyrkelis padarė savo. Ryte tualete pliumpteli krešuliukas. Skambutis mamai - mama ką daryti???. Mama (kadangi medikė) supakuoja mane ir pristato į klinikas. Priėmime dar nepatenkinta sesutė burbteli - ko čia atvažiavo??Sąrėmių tai nėra? Bet kadangi vietų yra ir terminas rytoj visdėlto paguldo. Visą dieną jaučiuosi puikiai. Kyla klausimas - nu kokio velnio aš čia važiavau???Vyras po darbo atvažiuoja ir kalbina namo. Neišleidžia. Padaro ultragarsą, parodo pėdutę, kuria mano sūnutis įsirėmęs. Bus apie 3500g - praneša daktarė.
04.15 3 val nakties. Prabundu nuo kirbančio skausmelio pilvo apačioje kaip per mėnėsines?! g.gif Valio - gimdau!!!!Išverčiu iš patalo sesutę - gimdau!Toji nepatenkinta paguldo pamatuoja - išvada - nieko nevyksta eik miegoti. Bet aš gimdau??? Nenorom nueinu į lovą. Užmiegu.
5 val nakties. Taspats skausmelis. Laaabai įkyrus. Vėl pas seselę. Aš jai ryškiai miegot nedaviau tai jinai liepė susirinkti daiktus pasidaryti klizmą ir eiti į gimdyklą.
6 val ryto. Aš žvali - juk šiandien mano kūdikėlis išvys pasaulį 4u.gif . Kažkas siaubingai rėkia gimdykloje. Net nustoja skaudėti doh.gif .Vaikštau priešgimdyvinėje palatoje viena. Sunku. Visdėlto 20 kg nešioju daugiau. Pavaikštau pasėdžiu - nesidaro niekas. Ateina gydytoja - apžiūri 3 cm. Net juokas ima - kol vaikštau - skauda, atsisėdu - nieko. Net gėda blush2.gif .
8 val ryto. Pasikeičia pamaina. Jaunas rezidentas apžiūri mane - tie patys 3 cm. verysad.gif Nu kas čia dabar??? Taigi sakiau jau gimdysiu??Rezidentas šypsosi - tai nori gimdyt šiandien kaip pagal terminą ar gryši į palatą??? neeee, tai gi gėda bus prieš seseles.Dar leidžia paskambinti vyrui.
8.30 praplėšia vandenų pūslę. Vandenukas jau žalstelėjęs. Po truputėlį skaudena stipriau. Atvažiuoja vyras. Abu dar juokiamės, juokaujam. Žiūrim pro langą - ten žmonės ramiausiai žingsniuoja į darbus - pas juos eilinė diena. O mes - mums ši diena didžiulė šventė!
10 val. skausmai dažnėja ir juokas jau nebeima. Rezidentas liepia suleisti man truputėlį raminamųjų kad pailsėčiau(juk pusę nakties "gimdžiau"). Jei aš būčiau žinojus kas bus, būčiau prašius kad neleistų tų vaistų. Juk aš taip ir nepamiegojau. Tų 4 valandų nuo 10 - 13.50 neprisimenu. Viskas kaip per rūką. Kadangi buvau pusiau apdujus, nelabai atsimenu, nei kas buvo atėję nei ko klausė tik pamenu, kad skausmas buvo klaikus.
13.50. Beprotiškai noriu stangintis. Jau nebe taip baisiai ir skauda. Užlipu ant stalo, akušerė apžiūri - jau! Klausau visų jos nurodymų - per antrą sąrėmį jaučiu palengvėjimą - jau. SŪNUS!!!!!
Padeda man ant krūtinės tokių rubuiliuką 2 sekundėm. Girdžiu kažkokį šnibždesį "hipertrofiškas, reikia tirti" sunus pagriebiamas man nuo krūtinės ir skubiai išnešamas iš gimdyklos. Kas čia???? blink.gif O akušerė dar lenda su savo raginimais "-gimdyk placentą" kai man ne tas galvoje. Į mano klausiamą žvilgsnį rezidentas atsako šypsodamasis -"- Tavo sūnus tikras milžinas, t.y.palyginti didelio svorio atsižvelgiant į tai kad tai jūsų pirmas vaikas. Jį dabar nunešė vienam tyrimukui. Bet aš tikiu kad viskas bus gerai" Negaliu patikėti, kad tai nutiko man - pati akušerė sakė kad mano plyšimai tik I laipsnio?! Kaip taip gali būti??
Verdiktas - sūnus gimė 4400g, nors ultragarsu iš vakaro daktarė nustatė 3500g. Tai kaip čia suprasti?? 900g priaugom per parą??
17.00 Guliu palatoje ir negaliu patikėti - aš jau mama! Ir negaliu atsistebėti - toks milžinukas? Gretimoje lovoje guli mama su coliuku - 2800g. Paprašau jos paslaugos - gulėdamai sunku persikelt sūnelį prie kitos krūties - ji net aikteli - nieko sau.
Tai va - mano Milžinukui Dominykui jau aštuoneri. O aš laukiuosi nestuke.gif . Tikiuosi šį kartą bus Milžinytė. Ai koks skirtumas - svarbu sveikas.
Atsakyti
Labai gražiai aprašei savo stebuklėlio istoriją. Tikras Milžinukas ir labai greitai išstūmei.
Maniškis 4630 gr. gimė. gydytoja iškarto pasiūlė vardą -Ąžuolas, nes jau atrodė kaip mėnesio laiko. Aš dabar irgi laukiuosi ir tikiuosi truputėlį mažesnio smile.gif
Atsakyti
Kokia graži istorija smile.gif Sėkmės laukiant antrojo milžiniuko(-ės) 4u.gif
Atsakyti
Grazi tavo istorija 4u.gif As pati gimiau 4400 gr, o mano dukryte gime 3150, o menesio buvo tokia kaip as ka tik gimus doh.gif

Paradoksas tame, kad gimiau "milzinuke", o visa gyvenima buvau mazute, smulkute. biggrin.gif
Atsakyti
Labai grazi istorija thumbup.gif , sekmes ir laimes milzinukui ir busimsm mazikui.
Atsakyti
šaunuolė,kad išstūmei tokį milžiną thumbup.gif laimingai išnešiok ir antąjį milžinuką/milžinytę 4u.gif
Atsakyti
labai graži istorija,sėkmės nešiojant antrą leliuką 4u.gif
Atsakyti
Šaunuolė biggrin.gif
linkiu, lengvo gimdymo ir šį kartelį ne tokio milžinuko ar milžinukės lotuliukas.gif
bet jeigu taip sekėsi pačiai pagimdyti tai antras kartas bus dar lengvesnis biggrin.gif
na aš to labai linkiu wub.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už palaikymą, tikrai nuoširdžiai norėjau su visomis pasidalinti savo džiaugsmeliais blush2.gif
Atsakyti
skaičiau su malonumu, labai patiko pats pasakojimo būdas thumbup.gif nuostabi istorija thumbup.gif
Atsakyti
Labai graži istorija linkiu kad ir kitas nestuke.gif gimdymas būtu toks lengvas wub.gif
Atsakyti
wub.gif Šaunuolė thumbup.gif Taip fainiai aprašei savo gimdymo istoriją.
Mano taip pat buvo milžinukas, tai labai įdomu buvo skaityti tavo sūnučio atėjimą.
Atsakyti