Įkraunama...
Įkraunama...

Nemoka alimentų

Sveiki. Nelabai, kur randu temų man šiuo metu aktualiu klausimu.

Situacija tokia, kad su vaikų tėvų išsiskyriau prieš 3 metus. Su vaikais jis nebendravo, aišku, jų ir neišlaikė. Padaviau į teismą dėl alimentų. Dabar jis man skoloje už visą praėjusį laiką.

Po teismo jis tiesiog sukilo ir puolė "norėti" bendrauti su vaikais. Kol kas tik per skypa kelis kartus kalbėjo. Jau dabar pradėjo planuoti vaikus pasiimti atostogoms I Lt. Mes gyvenam užsienyje. Bet alimentų tai jis ir toliau nemoka! :) Paklaustas apie tai sako, kad neturi iš ko. Tai ar normalu, kad turi iš ko pirkti bilietus, pramogauti, atostogauti, o vaikų išlaikymui nieko? Mamytės, gal esat susidūrę su panašiais atvejais, ar turit ką patart tuo klausimu.

 

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RedApple: 10 gegužės 2018 - 18:07

Užsienio antstoliams pranesk.

Lietuvoj tai butu normalu, pilna cia tokiu superteciu, kur su mersais, po uzsienius vazineja, verslus turi, bet "neturi" alimentams. Niekam neidomu, nei policijai, nei prokuratūrai, nei teismams 

Atsakyti

Pararciau elgtis pagal teismo sprendimą. Ir is patirties pasakysiu, kad, deja, laikini tie susidomejimo vaikais epizodai, reti ir greit praeina. 

Atsakyti
QUOTE(RedApple @ 2018 05 10, 18:04)
<p>Sveiki. Nelabai, kur randu temų man šiuo metu aktualiu klausimu.</p>
<p>Situacija tokia, kad su vaikų tėvų išsiskyriau prieš 3 metus. Su vaikais jis nebendravo, aišku, jų ir neišlaikė. Padaviau į teismą dėl alimentų. Dabar jis man skoloje už visą praėjusį laiką.</p>
<p>Po teismo jis tiesiog sukilo ir puolė "norėti" bendrauti su vaikais. Kol kas tik per skypa kelis kartus kalbėjo. Jau dabar pradėjo planuoti vaikus pasiimti atostogoms I Lt. Mes gyvenam užsienyje. Bet alimentų tai jis ir toliau nemoka! smile.gif Paklaustas apie tai sako, kad neturi iš ko. Tai ar normalu, kad turi iš ko pirkti bilietus, pramogauti, atostogauti, o vaikų išlaikymui nieko? Mamytės, gal esat susidūrę su panašiais atvejais, ar turit ką patart tuo klausimu.</p>
<p> </p>
<p> </p>


Jei jus gyvenate uzsienyje, tai turetu tos salies atitinkamos instancijos moketi vaikams alimentus ir is jo atskaiciuoti. Jusu vyras irgi uzsienyje gyvena? Jei ne arba jei ir kitame uzsienyje, jis gali reikalauti susitikomo su vaikais. Net reikalauti, kad vaikai butu grazinti gyventi i Tevyne, jei vyras ten gyvena. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2018 06 17, 17:34)
Jei jus gyvenate uzsienyje, tai turetu tos salies atitinkamos instancijos moketi vaikams alimentus ir is jo atskaiciuoti. Jusu vyras irgi uzsienyje gyvena? Jei ne arba jei ir kitame uzsienyje, jis gali reikalauti susitikomo su vaikais. Net reikalauti, kad vaikai butu grazinti gyventi i Tevyne, jei vyras ten gyvena.  mirksiukas.gif

ne, jis negali reikalauti jokio grazinimo i Tevyne. Nebent noretu is mamos atimt motinystes teises ir pasiimt vaikus savo globai. Bet pagal situacija, tai tikrai negresia. Ir jo ta internetine meile vaikams garantuoju, kad irgi greitai isbles.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2018 06 17, 20:03)
ne, jis negali reikalauti jokio grazinimo i Tevyne. Nebent noretu is mamos atimt motinystes teises ir pasiimt vaikus savo globai. Bet pagal situacija, tai tikrai negresia. Ir jo ta internetine meile vaikams garantuoju, kad irgi greitai isbles.

Gali Leksa. Gali. Cia jau buvo gvildenta sita tema. Viena musu forumiete jau nukentejo nuo to. Vyras prisiteise sunu ir dar ja patrauke baudzamon atsakomyben uz neteiseta vaiko isvezima. Gi jau senai reikia, kad tevai sutiktu. Parasytu pas notara rastiska sutikima, jog nepriestarauja vaiku gyvenimui uzsienyje. Gyvenimui. Ne atpstogom. Atostogom 3 men. sutikimo nereikia, nei vieno is tevu. mirksiukas.gif

Prisimeni ta atveji, kai vokietis is lietuves ateme dukra, todel, kad ji ja isveze i Lietuva gyventi.
Atsakyti
bet RedApple neraso, kad issiveze vaikus be tevo leidimo. Jei tipo pagrobe, tai taip.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2018 06 19, 18:46)
bet RedApple neraso, kad issiveze vaikus be tevo leidimo. Jei tipo pagrobe, tai taip.

Tai taip. As tik klausiau jos ar ji gyvena viena su vaikais uzsieny. Ar ir ex ten pat gyvena. Nes, jei kalbejo apie Skype, tai kaip ir ne toje pacioje salyje. Ir jei jis nori vaikus pasiimti atostogauti i Lietuva, tai gal jis LT gyvena?
Todel as rasiau, kad jis gali reikalauti grazinti vaikus i Lietuva, jei to nori. Nors dazniausiai vyrams tu vaiku ir nereikia, po skyrybu.
Atsakyti
na, bet moteris galejo gi gaut jo sutikima ir gyvent svecioj saly. Kodel butinai be sutikimo turi gyvent uzsieny? Internetus dabar dauguma turi, negi taip sunku susizinoti, kaip emigruot su vaiku? O jei ir be jo, tai su tokiu "domejimusi" vaikais, kazin ar vyras pareikalautu, kad moteris juos jam atsiustu gyvent. Itariu,kad jau pradeda pamirst, kad vaikus turi.
Atsakyti
Paimkite is teismo vykdomaji rasta ir kreipkites su juo i antstolius. Jei jis dirba oficialiai, tai isskaiciuos is algos.
Atsakyti
Sveikos, gal bent cia patars kas ka.. Buves vyras vaikui skolingas jau apie 15 tukst.euru. Pries 3 metus jis deklaravo savo gyv. vieta Vilniuje, mes is Pnvz, todel man pries pora metu atejo popieriai is mano Panevezio anstolio, kad turiu kreiptis I Vilniaus anstolius, nes jis musu miestui nebepriklauso, as taip nieko ir nebedariau. Siandien tvarkiau senus dokumentus ir uzmaciau ta laiska, galvoju reikia pasiskambinti i koki Vilniaus anstoli pasiteiraut ka daryti, tai man paaiskino, kad mato pagal jo asmens koda kuri as nurodziau, kad turi jis ir nemazai kitu skolu net juokingai nuskambejo viena 3eu kita 18eu ir tt. Tai as tureciau anstoliui sumoket 260 euru, kad jis imtusi isieskot is jo tuos alimentus, tik dave suprast kazin ar dar ir tuos 260 atsiimsiu, jau apie tuos tukstancius tai net nekalbu, jeigu 3 euru isieskot negali, zinau, kad jis Vilniuj turi buta ir masinas dauzo viena po kitos, atseit nemato kad dirba, bet aisku dirba nelegaliai arba pagal patenta, nebezinau kas cia darosi pas mus toj LT, kodel uz tokias sumas i kalejimus nesodina.Taip, moka vif po tuos 67, bet kas is to.. Ar dar kreiptis man kur nors ar, viska taip ir palikt, sunui visgi jau 15 metu..
Atsakyti
Kreipkites i policija. Jie turi pradet ikiteismini tyrima, o tada jau ir teis, bet i kalejima nesodins. Maximum ka padarys, tai duos teistuma su daliniu laisves aprybojimu, t.y. nuo 23h iki 6h sedet nemie tam tikra laika.
Mano vaiku tevas skolingas jau daugiau, turi 3 teistumus uz alimentu nemokejima, pelningai veikiancia imone, kurioje direktoriauja, savo vardu neturi jokio turto, issk. tai kad yra vienintelis UAB'o savininkas. Deja, tai nepadeda antstoliams isieskoti alimentus. Todel, nematydama kitos iseities, kreipiausi i policija. Bukite pasiruosi, kad policija atsisakys priimti pareiskima, bet dabar jie privalo priimt, nes nebereikia eiti ir prasyti, kad priimtu pareiskima, dabar galima issiusti nuotoliniu budu. Bukite pasiruosusi ir tam, kad jie nutrauks ikiteismini tyrima, nes, neva, nu ir kas, kad nemoka, gal jam sunku dabar (patykekit, Vilniaus m. policijai tai gana svarbus argumentas nutraukti tyrima), bet nenuleiskit ranku. Mano vaiku tevas dar reaguodavo kazkaip pries pirma ir antra teistuma ir pervesdavo kazkiek, bet dabar jau jam dzin..ar du ar 5 teistumai, jis mato kad viska ka gali padaryt policija - tai liepti sedet namie nakti, issk. tuos atvejus jei darbo reikalais turi buti kazkur kitus, nu arba ligonine zinoma. Bet gal Jusiski skolininka tai pagasdins kazkiek, tuo labiau jei neturi teistumu ir nores likti ''svarus''.
Atsakyti