Įkraunama...
Įkraunama...

Klaudija

QUOTE(JulijaR @ 2009 05 14, 08:36)
Vardas grazus, bet reiksme tai nelabai  4u.gif

Mes irgi turim Klaudute, Klaudyte, Klauduciuka, ir vardo reiksme visai netrukdo 4u.gif 4u.gif Labai retas vardas tikrai nesupainios su kt vaiku, ir beje su kojomis viskas tvarkoje.
Atsakyti
tai būtent todėl ir retas, kad tėveliai vis dažniau domisi reikšmėmis ir nenori dukrų vadinti raišomis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(JulijaR @ 2009 05 14, 08:36)
Vardas grazus, bet reiksme tai nelabai  4u.gif

pritariu ax.gif
Atsakyti
Klaudija man asmeniškai nėra gražus vardas, bet ne blogiausias variantas mirksiukas.gif
Dėl vardo reikšmės - sudėtinga kažką sakyti, nes tarkim vardas Siga estiškai reiškia karvutę blush2.gif

Beto, juk ne vardas puošia žmogų, o atvirkščiai, todėl jei tėvams jis tinka ir patinka - kodėl ne.
Atsakyti
QUOTE(Tamuke* @ 2009 02 26, 17:12)
Nu nebūkime tokie "tamsūs", kad vien tik kažkokias perdžiūvusias manekenes žinome.. Pačios tos garsiosios manekenės vardas iš oro taip pat neatsirado  g.gif
Pr. Kr. buvo garsi Klaudijų giminė, Klaudijus buvo Romos imperatorius, dar vienas garsus asmuo - Klaudijus Ptolemėjus - graikų geografas, astronomas ir astrologas, kurio svarbiausi darbai Geografija, Astronomija ir Muzikos teorija, kodėl to niekas nežino.. Ir kiek dar daug gabių, protingų žmonių su tokiais vardais, tai pamąstykim, kad tas vardas nėra šlubai silpnas mirksiukas.gif Gal lotyniškai "claudus" ir reiškia šlubas, bet gal kitomis kalbomis tai visai kita reikšmė?  Visame pasaulyje šis vardas populiarus ir pripažįstamas.. Ir plėskime akiratį, neapsistokime ties mados pasauliu su kažkokia Klaudija Šifer.

QUOTE(klara c @ 2009 05 07, 09:40)
man ypac Klaudijus grazus. Vienas graziausiai skambanciu vardu. Svarstau kaip vardo varianta antram sunui. Reiksme tai ir man nepatinka, bet manau, kad svarbu ne tik (ar ne tiek) pradine zodzio reiksme, jo etimologija, bet daugiau vardo istorija. Ir man patinka, kad, kaip cia jau rase, tai yra senas romenu aristokratu gimines vardas, be to, daugelio garsiu, iskiliu zmoniu vardas, o tai mane gerai nuteikia thumbup.gif Be to, tokia "lietuviska" asociacija su Lietuvai taip budingais debesimis:) Ir dar, vaikysteje pazinojau labai miela zmogu, fotografa Klaudiju Driskiu, baisiai mielai jam tiko ir jo vardas, ir pavarde:)

Pridėkim dar kilmingąją (be kabučių) Klaudiją Pulchrą ir jos brolį Klaudijų, kurie, kaip įtariama, buvo meilužiai... Klaudija - turbūt garsiausia pasaulyje prostitutė, nuo Katulo jai skirtų eilių prasidėjo modernioji lyrika:
"Myliu ir nekenčiu jos. Kodėl taip darau, tu paklausi?
Aš nežinau, bet kančios draskantį skausmą jaučiu."

Puikios poetas, bet gal dėl to Klaudijos vardas man asocijuojasi vien su ja, Klaudija Pulchra, poeto vadinta Lesbija
Atsakyti
vardas gražus, bet reiškmė doh.gif
Atsakyti
Vardas gražus, bet jau reikšmė doh.gif Vien dėl to pabijočiau vaika taip vadinti
Atsakyti
Reikšmė tai... Bet pats vardas thumbup.gif
Atsakyti
Dukryte tokiu vardu, nekreipiu i tas kvailas reiksmes demesio, jos nieko nelemia..., o ir dukryte yra sveika grazi mergyte, mum svarbu buvo kad mum vardas labai grazus o ne kazkokios nesamoningos reiksmes.
Atsakyti
QUOTE(Naivuolė. @ 2015 04 29, 16:11)
Dukryte tokiu vardu, nekreipiu i tas kvailas reiksmes demesio, jos nieko nelemia..., o ir dukryte yra sveika grazi mergyte, mum svarbu buvo kad mum vardas labai grazus o ne kazkokios nesamoningos reiksmes.

Niekas juk ir nesako, kad lemia. Tiesiog žodis reiškia "luošas", ir tiek. Tikrai nebūtinai visos moterys, vardu Klaudija, taps luošomis - tiesiog jas visą gyvenimą vadina šlubėmis. Kadangi kita kalba, tai, laimė, ne visi supras smile.gif Nors ir lietuvių kalboje yra žodis "kliauda", kilęs būtent iš claudus, reiškiantis beveik tą patį - trūkumą, defektą.
Taip yra, ir nėra čia ko pykti. g.gif

Atsakyti