QUOTE(Tamuke* @ 2009 02 26, 17:12)
Nu nebūkime tokie "tamsūs", kad vien tik kažkokias perdžiūvusias manekenes žinome.. Pačios tos garsiosios manekenės vardas iš oro taip pat neatsirado
Pr. Kr. buvo garsi Klaudijų giminė, Klaudijus buvo Romos imperatorius, dar vienas garsus asmuo - Klaudijus Ptolemėjus - graikų geografas, astronomas ir astrologas, kurio svarbiausi darbai Geografija, Astronomija ir Muzikos teorija, kodėl to niekas nežino.. Ir kiek dar daug gabių, protingų žmonių su tokiais vardais, tai pamąstykim, kad tas vardas nėra šlubai silpnas

Gal lotyniškai "claudus" ir reiškia šlubas, bet gal kitomis kalbomis tai visai kita reikšmė? Visame pasaulyje šis vardas populiarus ir pripažįstamas.. Ir plėskime akiratį, neapsistokime ties mados pasauliu su kažkokia Klaudija Šifer.
QUOTE(klara c @ 2009 05 07, 09:40)
man ypac Klaudijus grazus. Vienas graziausiai skambanciu vardu. Svarstau kaip vardo varianta antram sunui. Reiksme tai ir man nepatinka, bet manau, kad svarbu ne tik (ar ne tiek) pradine zodzio reiksme, jo etimologija, bet daugiau vardo istorija. Ir man patinka, kad, kaip cia jau rase, tai yra senas romenu aristokratu gimines vardas, be to, daugelio garsiu, iskiliu zmoniu vardas, o tai mane gerai nuteikia

Be to, tokia "lietuviska" asociacija su Lietuvai taip budingais debesimis:) Ir dar, vaikysteje pazinojau labai miela zmogu, fotografa Klaudiju Driskiu, baisiai mielai jam tiko ir jo vardas, ir pavarde:)
Pridėkim dar kilmingąją (be kabučių) Klaudiją Pulchrą ir jos brolį Klaudijų, kurie, kaip įtariama, buvo meilužiai... Klaudija - turbūt garsiausia pasaulyje prostitutė, nuo Katulo jai skirtų eilių prasidėjo modernioji lyrika:
"Myliu ir nekenčiu jos. Kodėl taip darau, tu paklausi?
Aš nežinau, bet kančios draskantį skausmą jaučiu."
Puikios poetas, bet gal dėl to Klaudijos vardas man asocijuojasi vien su ja, Klaudija Pulchra, poeto vadinta Lesbija