Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

Kai temoje tenka bendrauti su dviem pagerintom, brukanciom savo lempines tiesas, nori nenori, bet TENKA SUSIPAZINTI SU JU KLIEDESIAIS, JU PATEIKTOMIS NUORODOMIS.

Bet kvankos tiek i save isimylejusios, kad negeba protauti, pacios siuslina savo pezalais, nuorodomis tema, ir pacios postringauja, kad ju pateikta slamsta kas skaito.

As pradzioje irgi skaiciau, visada turiu vilti kad zmones protingi, bet kai jie man SAVO PEZALAIS, JU PATIEKTOMIS NUORODOMIS irodo priesingai, kaip sakoma duodu du.... kelia. Kaip tamstai 4u.gif

Ta puslapi parode i ezoterika inikusi giminaite. Sneka ji, beje, ta pati, ka kai kurios cia. As galiu duoti galva nukirsti, kad kai kurios nares arba skaito straipsnius rusu kalba, kuriuos tas puslapis vercia, arba ta puslapi. :)

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 21, 11:00)
Ta puslapi parode i ezoterika inikusi giminaite. Sneka ji, beje, ta pati, ka kai kurios cia. As galiu duoti galva nukirsti, kad kai kurios nares arba skaito straipsnius rusu kalba, kuriuos tas puslapis vercia, arba ta puslapi. smile.gif
</p>

normalūs rusai, kurie iš tiesų kažką gali, pvz. išgydyti su energijomis, jokių reptilijų nemini biggrin.gif
mačiau reptilijas kaip tik mini toks vienas labai trenktas lietuvis, kuris kaip TU, niekuo netiki, jokia religija, tik savimi, tipo nieko nėra, tik pats viską gali. Bet reptilijas kaip tais mato, nors nieko nėra biggrin.gif Ir šiiap, žmogelis jis matosi labai nesaugus. Nu kas gali saugoti jį, kai jis niekuo netiki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 05 21, 10:22)
Kazkaip neadekvaciai reaguoji, reakcija neadekvatesne, nei Ubuntienes sapaliones. Ta sau ramiai sapalioja ir neima i ponchka, o jus vos ne varjojate...

Nusiraminkit ir maziau imkit rimtai visokias sapaliones, nes visai isprotesit


AR verta komentuoti, musu adekvatuji...
Plaukite pasroviui, su savo dviem pagerintom panelem.

Duodu kelia assa.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 21, 11:00)
Ta puslapi parode i ezoterika inikusi giminaite. Sneka ji, beje, ta pati, ka kai kurios cia. As galiu duoti galva nukirsti, kad kai kurios nares arba skaito straipsnius rusu kalba, kuriuos tas puslapis vercia, arba ta puslapi. smile.gif


Man rodos, kad visi mes turime savo gimineje "pagerintus"- suprask nusvitusius, del nusvitimo. Kartais galvoju, kodel zmones itiki tokiom nesamonem. Bent jau pradinis issilavinimas yra visiem privalomas.
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2019 05 20, 22:20)
Liberalų Sąjūdis remia konservatyvesnį kandidatą G.Nausėdą.
Tuo aiškiai parodydamas, kurioje vietoje šiai partijai yra vertybės ir pažiūros.
Akurat jų kandidatas, toks pat "tokios, kokios reikia" nuomonės turėtojas.  bigsmile.gif


visos partijos renkasi tik vienu aspektu-KAS NAUDINGIAU PARTIJAI. Bestuburis Nausėda yra naudingiau, nes lengviau bus paveikti, palenkti, o ir konkuruojančiai konservatorių partijai mažiau erdvės. Liberalams ultraliberali Šimonytė neparanki.
Nusivyliau liberalais galutinai.
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2019 05 21, 09:21)
Ne su manimi reiktų šiuo klausimu lažintis...  bigsmile.gif Akivaizdu, kad už G.Nausėdą.
Visas šis 'kvietimas ant kilimėlio" ir demonstratyvus "Lietuvai rūpimų klausimų" kėlimas yra tik tam, kad pridengti apgailėtiną R.Karbauskio susimovimą, aiškinant, kad visi kandidatai yra "konservatorių statytiniai" (ir tik S.Skvernelis nuo to išgelbėtų).


Beje, šįkart ir Liberalų Sąjūdis parodė savo blogiausias savybes.
Todėl prognozuojama jam liūdna baigtis.

Daugelis profesionalų labai nusivylė G.Nausėdos finansavimo neskaidrumu ir išvedžiojimais.


Tai kad prezidento temoje tik jūs apie prezidento rinkimus rašote, tai su jumis ir lažinuos. Kitiems artimiau reptiloidai ar orai ar dar kas.

Liberalai susidegino per neskaidrų finansavimą. Dabar remia konservatyvesnį ! kandidatą , kurio rinkimų finansavimas akivaizdžiai neatitinkantis matomų išlaidų. Vakar klausiausi Nausėdos rinkimų štabo vadovo paaiškinimų ir negalėjau patikėti kad taip galima. Viskas ten nemokama. Stendai nemokami, klipai nemokami.... nu nereikia lia lia. Kažkas apmoka. Kas ? Kodėl slepiama ? Žiauriai nuvylė.

Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2019 05 21, 12:40)
visos partijos renkasi tik vienu aspektu-KAS NAUDINGIAU PARTIJAI. Bestuburis Nausėda yra naudingiau, nes lengviau bus paveikti, palenkti, o ir konkuruojančiai konservatorių partijai mažiau erdvės. Liberalams ultraliberali Šimonytė neparanki.
Nusivyliau liberalais galutinai.


Tas pats jausmas "aplanke".
Papildyta:
Užkliuvo Dalios Grybauskaitės apranga: detalė išduoda svarbų dalyką
Atsakyti

Lutuke, Jūs gi suprantate, kad mamutas čia - tik simbolis. Nors teigti, kad jų žmonės nemedžiojo... nu aš nedrįsčiau biggrin.gifDabar, žinoma, galite mane pataisyti, kad apskritai mėsos nevalgė žmonės iki pramonės revoliucijos.

P.S.: ką bendro turi mamutai ir Biblija - nesupratau... Kas Biblijoje parašyta apie pirmykščių žmonių gyvenimo trukmę taip pat, atvirai prisipažinsiu - nežinau.

simbolis kieno  bet kokio gyvuno? Taip kai kurie medziojo, kai kurie nemedziojo gyvunu, gal visaip buvo, bet faktas, kad nevalge mesos 3 k per diena kiekviena diena. net musu proseneliai, ka galima pasiklausti ar rasti daug daugiau patikimesne smedziagos, valge mesos daug maziau budavo pasnikai, kiaule seimai metam , kelios zasys tai jau cia pasiturinti seima,  karves uztrukdavo ir neduodavo pieno kelis menesiu., valge duag raugintu darzoviu ziema, grybu sudytu ir t.t.

ka noriu pasakyti,kad gyv kilmes maisto valge ne tiek ir daug, aisku iv peridoais ivairiai, o su mamutu medziokle konkreciai is vis dar klausimas. Lietuviai anot archyvu gyveno ilgai. Viduramziuose vakaruose buvo didelis apisleidimas, atejes su kriskcionybe, ten neisgyvendavo ilgai, ypac pilyse, kur gyvavo pelesiai ir kur ismatom apteke buvo aplink jas.

O Biblija siuo atveju buvo simbolis istoriniu knygu. Jei Biblija net netikit, ko tikit kiekvienom fantazijom, kas ka susigalvoja?

Juk apie akmens amziu nepaklausi mociutes, viskas yra archeologu fantazijos vaisiai, kazka randa, pasidaro kazkokias isvadas, o ar jos teisingos dar neaisku, o kas netinka prie tu teroriju tuos radinius ignoruoja..

Piesia musm akmens amziaus mzones tokius buksu, vos ne gyvuliukus, kruie kiauras dienas tik maisto iekso ir medzioja , daugiau nieko nedaro, tik kazin ar taip ir buvo, daug vadinamu pasaulio stebuklu , kuriu mokslas dar dabar nepaaiskina, leidzia utom labai net abejoti...

Atsakyti

Pats geriausiasi palyginamasis straipsnis, juo gal ir baigsiu diskusijas apie tuos du kandidatus, man tai jau ir taip viskas aisku pasidare, o kiti lai renkasi, jei mato is ko :huh2: Net jei Simonyte ir nebutu tokia prasta visais atzvilgiais kandidate, vien uz tas patycias nebalsuociau uz ja, nes labai jau atsibodo jos politineje arenoje, nieko atrodo nebvyskta, tik vieni kitus stengiais pasiepti, panasiai kaip ir siame forume, visuose delfiuose ir t.t. tokia nacionaline kultura atrodo tapo - patycios, laido riteriai, kurie realiai net protesto akcijos normalios nesugeba surengti....laikas jas jau gal baigti...bet kam patinka, aisku balsuos uz ja....

 

Tuo labiau – nėra pagrindo manyti, jog jos elektorato akyse ta mintis dabar atrodo bloga: ji lygiai taip pat naudoja catch all, tikėdamasi liberalų, kairiųjų ir netgi valstiečių rinkėjų balsų ir prisistatydama „žmonių prezidente“ (supraskime: jei tu – žmogus, tu – už; arba mažiau groteskiškai: jei tu „paprastas žmogus“, tai Šimonytė – kaip tik tau, bet pirmiausia ji reklamuojama kaip „išsilavinusio elito“ narė; nors realiai ji – nei viena, nei kita). Tad Valatkos retorinį klausimą „Kas geriau – kandidatas, kuris neslepia savo pažiūrų net tada, kai tai jam nenaudinga, ar kandidatas, kuris kalba tai, ką žmonės trokšta girdėti?“ teisingiau būtų pertvarkyti taip: Kas geriau – kandidatas, kuris neapsimeta pažiūras turintis ir neneigia siekiantis įtikti visiems, ar kandidatas, kuris daro tą patį, bet pozuoja kaip „tvirto stuburo“, svarankiškas ir pavyzdingai nuoseklus?

4) Humoro jausmas. O čia padėtis tokia: Nausėda chamizmu (šiame kontekste kažkodėl atkakliai laikomu „humoru“) lyg ir nepasižymi, tuo tarpu Šimonytė demonstruoja košmarišką RokiškisPliusRadijoŠou bjaurastį, nesivaržydama vulgariausios patvorinės leksikos (sąmojo aukštumos jos gerbėjams). Vien šitai – pakankamas kriterijus rinkti bet ką, tik ne ją, nes ji – tai Pipedija ir žiurkėnas Rabinovičius.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...2u9yw13iegMX6r8
 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 21 gegužės 2019 - 14:30
QUOTE(mjforever @ 2019 05 21, 12:40)
visos partijos renkasi tik vienu aspektu-KAS NAUDINGIAU PARTIJAI. Bestuburis Nausėda yra naudingiau, nes lengviau bus paveikti, palenkti, o ir konkuruojančiai konservatorių partijai mažiau erdvės. Liberalams ultraliberali Šimonytė neparanki.
Nusivyliau liberalais galutinai.
visos partijos
Na, liberali Šimonytė konservatorių partijai nėra labai naudinga. Priešingai - tai skaldo aršius krikdemus ar tautininkus konservatorių gretose. Krikdemiškas Pavilonis, konservatyvesni Ušackas ar Nausėda būtų "naudingesni". Bet jie turi kitokių trūkumų. Va, G.Nausėdos ne-dešinumas išbujojo, kai kovoti reikia su I.Šimonyte. Matomai, jei būtų tekę kovoti su S.Skverneliu, būtų labiau dešinysis ir liberalus, ar ne? unsure.gif

ultraliberali Šimonytė
Va, pvz.: kairioji Nida Vasiliauskaitė visiškai nesutinka, kad I.Šimonytė yra ultraliberali ar net tiesiog liberali. Jai liberalesnis yra V.Andriukaitis, o ne I.Šimonytė:
"taip, dalis dešiniųjų Šimonytę išties kaltina „mirtina liberalumo nuodėme“ (Valatkos stilistika), taip, išties nepagrįstai, nes didi liberalė ji anaiptol nėra (pvz., iš visų pirmo turo kandidatų vienareikšmiškai už LGBT partnerystes pasisakė vienintelis Vytenis Andriukaitis)"

Nusivyliau liberalais galutinai.
Taip. Deja...
Kai jau klaidų nedaryti nebegalima, nes reikia rodyti vien savo vertybiškumą, jei nori atstatyti pasitikėjimą - tik šnai...
Buvo variantas neremti nei vieno, nes abu neva dešinieji, arba remti I.Šimonytę, nes ji laikosi liberalių pažiūrų. Bet sugebėjo pasirinkti pati prasčiausią vertybiškai variantą: remti stambiųjų verslo struktūrų remiamą populistą.
Dabar jau Gentvilas bando gelbėtis, kad tai nėra partijos sprendimas, o tik Valdybos nuomonė, neprivaloma visiems liberalams. bigsmile.gif

QUOTE(mementoo @ 2019 05 21, 12:41)
Tai kad prezidento temoje tik jūs apie prezidento rinkimus rašote, tai su jumis ir lažinuos. Kitiems artimiau reptiloidai ar orai ar dar kas.

Liberalai susidegino per neskaidrų finansavimą. Dabar remia konservatyvesnį ! kandidatą , kurio rinkimų finansavimas akivaizdžiai neatitinkantis matomų išlaidų. Vakar klausiausi Nausėdos rinkimų štabo vadovo paaiškinimų ir negalėjau patikėti kad taip galima. Viskas ten nemokama. Stendai nemokami, klipai nemokami....  nu nereikia lia lia. Kažkas apmoka. Kas ? Kodėl slepiama ? Žiauriai nuvylė.

A, dabar aišku. 4u.gif

Vietoj atsakymų apie neskaidrų finansavimą asmeniškai G.Nausėda strikes back geriausiomis whataboutism'o tradicijomis: Nausėda nutarė kirsti atgal: Šimonytės štabo lėšos pasiekė konservatorių partijos narius ir giminaičius.
Be jokių įrodymų. Tiesiog šiaip. Kad neklausinėtumėte čia per daug apie tai, apie ką nenoriu atsakinėti ar susimauti meluodamas... ax.gif
Atsakyti
Skaitau ir kritiškai apie I.Šimonytę pasisakančius intelektualus. Tačiau jų argumentais nusivyliau... Panagrinėkime bent porą tokių straipnių.

Štai pirmasis - A.Vinokuras. Socdemas. Jų partija neremia nei vieno kandidato, nes jie - dešinieji. Gi A.Vinokuras teigia, kad jie abu - šūdmaliai: Arkadijus Vinokuras. Šūdmalystė kaip politinė kultūra
Apie G.Nausėdą - sutinku. Taip apie jį kalba ir daugiau kairiųjų ekonomistų ar intelektualų, net terminą A.Vinokuras pasiskolino iš socdemo V.Bachmetjevo.
Tačiau kokius įrodymus jis pateikia apie I.Šimonytę? Teturi tik 2.
Kad džiaugėsi po pirmo turo: neva maivėsi, kad nenori posto, o po to va kaip džiaugėsi, net pagal Metallica muziką šoko...
Ir kad yra nejautri pensininkams, nes nesiskolino iš TVF. Tik paskui kažkaip čia jau nebe I.Šimonytės kaltė dėl nesiskolinimo, o jau D.Grybauskaitės, nes ne "unoras buvo parodyti save silpna". Taigi, jau tik 1,5 šūdmalystės gaunasi? bigsmile.gif

Net tiek nesusidaro, nes abu argumentai ypatingai silpni ir lengvai paneigiami.

Pirmasis argumentas jau toks silpnas, kad net keista, kaip sugalvojo tokį net minėti... Juk tai buvo džiaugsmas ne dėl posto, o kad S.Skvernelis net į antrą turą neišėjo, taigi kad buvo užkirstas kelias jo išrinkimui ir nedemokratiškai valdžios vertikalei. Ir toks džiaugsmas buvo visų mąstančių rinkėjų, kurių yra dauguma (62,14% vs 19,67% + likę 18,19% už populistus)! Tačiau A.Vinokuras mano, kad I.Šimonytė turėjo dėl to liūdėti? Klaidinga prielaida iš pat pradžių. Taigi jokios čia šūdmalos nebuvo.

Dėl antro priekaišto, tai tik ne socdemui priekaištauti (hypocrisy at its best)!
Pirma, sprendimas buvo teisingas, Lietuva pasielgė teisingai. Tai patvirtino ir socialdemokratinės Švedijos centrinio banko vadovas, ir Latvijos premjeras (Latvija gyvena blogiau nei Lietuva). Ir kiti išprusę ekonomistai. Skaičiais. Argumentais. O ne emocijomis ir nusišnekėjimais ar pigia politine propaganda.
Antra, būtent socdemai kalti, kad tokį drastišką sprendimą išvis Lietuvai teko priimti. Estija tuomet išvis nesiskolino! Nes turėjo rezervą, kokį galėjo turėti ir Lietuva, jei jo būtent socdemai nebūtų iššvaistę iki pat dugno ir melavę visiems apie tai, kad krizė Lietuvą aplenks bei jai ruoštis visai nereikia. Ir dar būtent socdemai galėjo laikytis fiskalinės drausmės ir Lietuva eurą galėjo įsivesti 2007 sausio 1 d. O tai irgi būtų palengvinę skolinimąsi pasaulinės krizės metu. T.y. konservatoriai sugebėjo nesubankrotinti šalies ir nedelvavuoti lito NEPAISANT socdemų neūkiškimo bei pasaulinės krizės.
Trečia, socdemai ir po krizės augti pradėjusioje ekonomikoje sugebėjo ne staigiai atsigauti, o tik plaukti, stagnuoti. Jei konservatoriai būtų tęsę darbus ir antrą kadenciją po krizės (2012-2016), tuomet Lietuvos rezultatas būtų dar geresnis, nei kad yra dabar.
Taigi ir tas antras ar tik jo pusė argumentas yra niekinis ir nebuvo jokios šūdmalos.
Būtent I.Šimonytė su A.Kubiliumi norėjo didesnio visuomenės solidarumo, kai norėjo daugiau mažinti atlyginimus daugiau uždirbantiems, nes jiems vis vien liktų daug, o ne mažiausias pajamas turintiems, bet Konstitucinis Teismas nurodė, kad diržų veržimas turi būti vienodu procentu, nors tai reiškė didesnę žalą mažiausiai uždirbantiems.
Ketvirta, net ir dabar būtent socdemų Andriukaitis ėjo kaip populistas, aiškindamas apie 500€ pensijas. Kad tik išrinktų. O kaip ir iš kur, kai mokesčiai pagal libertarą Šapoką sumažėjo, ir trūksta net mokytojams ar gydytojams pagal jau padarytus pažadus - populistiškai neįvardija. T.y. būtent Andriulaitis daugiau šūdmalos pasakė, kaip ir kiti kandidatai, tik ne I.Šimonytė, vienintelė nežadėjusi to, kas neįmanoma ar ne Prezidento galioje.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 21, 12:36)
normalūs rusai, kurie iš tiesų kažką gali, pvz. išgydyti su energijomis, jokių reptilijų nemini biggrin.gif
mačiau reptilijas kaip tik mini toks vienas labai trenktas lietuvis, kuris kaip TU, niekuo netiki, jokia religija, tik savimi, tipo nieko nėra, tik pats viską gali. Bet reptilijas kaip tais mato, nors nieko nėra biggrin.gif Ir šiiap, žmogelis jis matosi labai nesaugus. Nu kas gali saugoti jį, kai jis niekuo netiki biggrin.gif

Na tai gal jis biologas ar zoologas koks.. Nes reptilija - tai roplių mokslinis pavadinimas, o va reptiloidai - tai jau čia, kaip sakant, iš tų aukštųjų materijų..
Atsakyti

Na tai gal jis biologas ar zoologas koks.. Nes reptilija - tai roplių mokslinis pavadinimas, o va reptiloidai - tai jau čia, kaip sakant, iš tų aukštųjų materijų..

:D  :D  :D 

Atsakyti