Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

QUOTE(vilnera @ 2019 05 21, 19:12)
Na tai gal jis biologas ar zoologas koks.. Nes reptilija - tai roplių mokslinis pavadinimas, o va reptiloidai - tai jau čia, kaip sakant, iš tų aukštųjų materijų..

aha, norėtumėt biggrin.gif jis seminarus veda, aiškina kaip niekuo negalima tikėti, pinigėlius iš durnų ateistų ima biggrin.gif
o dėl to žodžio, tai tik parodo, kad aš su reptiloidais (kaip jūs sakote) nieko bendro neturiu biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 21, 21:59)
aha, norėtumėt biggrin.gif  jis seminarus veda, aiškina kaip niekuo negalima tikėti, pinigėlius iš durnų ateistų ima biggrin.gif
o dėl to žodžio, tai tik parodo, kad aš su reptiloidais (kaip jūs sakote) nieko bendro neturiu biggrin.gif  tongue.gif

Na dar to betrūktų, bendrysčių su reptiloidais biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 21, 14:26)

Net jei Simonyte ir nebutu tokia prasta visais atzvilgiais kandidate, ..........nebalsuociau uz ja

Vien už tokio asmens skleidžiamos antiagitacijos pakanka suvokti, kad tinktis reikia I. Šimonytę.


Puidoką reklamavo, dabar Nausėdą. Verčiau su velniu neobuoliauti.

Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2019 05 21, 22:47)
Vien už tokio asmens skleidžiamos antiagitacijos pakanka suvokti, kad tinktis reikia I. Šimonytę.
Puidoką reklamavo, dabar Nausėdą. Verčiau su velniu neobuoliauti.

Va va, ką Lutukė berekomenduotų, protingam aišku - kažkas negerai, reikia atvirkščiai daryti biggrin.gif
Atsakyti
Antrasis būtų jau čia minėtas Nidos Vasiliauskaitės straipsnis: Nida Vasiliauskaitė. Abu blogiau, bet kas mažiau? atsakymas Rimvydui Valatkai
Ji kairioji, filosofė, intelektualė. Berods, žymi Naujosios Kairės '95 (NK95) aktyvistė, besireiškusi kartu su kažkaip dingusiais iš eterio Bielskiais.
Nekurioms šis jos tekstas yra "Pats geriausias palyginamasis straipsnis"... ax.gif Taigi, bent šiek tiek panagrinėkime jį.
Beje, tai N.Vasiliauskaitės atsakas į šį R.Valatkos straipsnį: Rimvydas Valatka. Kas geriau – Šimonytė ar Nausėda (10 patikros stacijų)?

Imkime kad ir jau cituotą N.Vasiliauskaitės frazę:
"ji lygiai taip pat naudoja catch all, tikėdamasi liberalų, kairiųjų ir netgi valstiečių rinkėjų balsų ir prisistatydama „žmonių prezidente“ (supraskime: jei tu – žmogus, tu – už; arba mažiau groteskiškai: jei tu „paprastas žmogus“, tai Šimonytė – kaip tik tau, bet pirmiausia ji reklamuojama kaip „išsilavinusio elito“ narė; nors realiai ji – nei viena, nei kita). Tad Valatkos retorinį klausimą „Kas geriau – kandidatas, kuris neslepia savo pažiūrų net tada, kai tai jam nenaudinga, ar kandidatas, kuris kalba tai, ką žmonės trokšta girdėti?“ teisingiau būtų pertvarkyti taip: Kas geriau – kandidatas, kuris neapsimeta pažiūras turintis ir neneigia siekiantis įtikti visiems, ar kandidatas, kuris daro tą patį, bet pozuoja kaip „tvirto stuburo“, savarankiškas ir pavyzdingai nuoseklus?"

Pirma, N.Vasiliauskaitė akivaizdžiai nesupranta skirtumo tarp Prezidento priedermės atstovauti VISIEMS ar bent daugumai Lietuvoje ir todėl natūralaus siekio tartis su visais (išskyrus kenkėjus), t.y. telkti, jungti, vienyti; ir catch all strategijos rinkimuose, kai bandoma visiems įtikti, pozicionuojant save taikytojo, vienytojo vaidmenyje, ir kalbėti miglotai, niekam nepasakant savo tikrojo požiūrio, nes tuomet tai tikrai kažkam nepatiks.
Nesutinku, kad I.Šimonytė "lygiai taip pat naudoja catch all". Ne, nenaudoja. Ji su visais kalbasi, bet visiems pristato savo aiškias pažiūras. Savo dešiniąsias pažiūras pristato net ir S.Skvernelio rinkėjams. Paaiškina savo pažiūras konkrečiais pavyzdžiais. Atsako į visus keliamus klausimus. Nebijo nei žmonių (visokių!, susitinka ne tik su simpatikais, bet ir jai kritiką išsakančiaisiais), nei savo pažiūrų (paaiškina motyvus, kodėl buvo elgtasi taip, o ne kitaip; paaiškina ketinimus, kaip elgsis, jei bus išrinkta; nemeluoja norėdama įtikti ar patikti). Todėl YRA arčiau žmonių nei dauguma politikų. Va todėl "žmonių prezidentė".

Antra, N.Vasiliauskaitė visiškai nepagrįstai "žmonių prezidentės" supratimą suprimityvina (ir tai filosofė, sic!) iki "jei tu - žmogus, tu - už" bei keistai priešpriešina "išsilavinusio elito" narei. Lyg išsilavinęs žmogus negebėtų būti šiltas ir lengvai bendraujantis su įvairių sluoksnių žmonėmis. Galbūt N.Vasiliauskaitė norėjo pasakyti, kad I.Šimonytė nėra "apačių" kandidatė? Taip, tuomet tai tiesa. Ji nėra protesto balsų rankiotoja. Ji siūlo priešingai. Va Šiauliuose: "Kandidatė kalbėjo, kad viena iš mūsų nesėkmingų santykių su įvairiomis valdžiomis priežasčių – mes vis dar esame žmonės „prieš“, vis dar norime kažką bausti: „Ar Nausėda, ar Šimonytė – rasti motyvą, kodėl esu už. Tiesiog už. Tada, galbūt, amžinas nusivylimas, kuris mus ištinka, jau nebeturės naujo šanso“."
Kadangi kalba aiškiai, konkrečiai, dalykiškai, orientuotai į rezultatą, o ne į manipuliacijas bei primityvias emocijas - ja žavisi ir elito atstovai. Išsilavinusio elito atstovai. Netgi kairiojo elito... ax.gif
Apie leksiką, humorą, apsiskaitymą yra atskiros N.Vasiliauskaitės tezės, kurioms prieštaraučiau, bet apie tai - ne čia ir dabar.

Trečia, ir svarbiausia. Be to, kad N.Vasiliauskaitė visiškai klaidingai performuluoja R.Valatkos teiginį dėl I.Šimonytės, ji sugriauna ir savo kaip racionalios intelektualės įvaizdį, nes jai priimtinas "kandidatas, kuris neapsimeta pažiūras turintis ir neneigia siekiantis įtikti visiems". T.y. populistas, kuris net NETURI PAŽIŪRŲ, bei akivaizdžiai siekiantis įtikti, N.Vasiliauskaitei yra geriau nei kita kandidatė, N.Vasiliauskaitės vertinama labiau emocijomis nei racionaliais argumentais. Šiuo atveju netgi A.Vinokuras pasirodė geriau, teigdamas, kad jam netinka nei vienas (nors argumentai apie vieną iš tų netinkančių jam kandidatų buvo ypač silpni, niekiniai). bigsmile.gif
Atsakyti
Matomai Nausedos atstovai baznycias pareme, kad vienoj tai tikrai kunigelis snekejo, jog zmones pries atiduodant balsa gerai pagalvotu kas turi seima...Apgailetina.
Na ka, babulems tai bus motyvas atiduoti savo balsa visiskai nesigaudant, dar gi " grazus"... bus grazus prezidentas? biggrin.gif
Atsakyti
Karbauskis skatins balsuoti už Nausėdą. Labai jau lažybos aiškios buvo.
Kirkilo vadovaujami LSDDP už Nausėdą.
Živilė Pinskuvienė susitiko su ponia Nausėdiene ir balsuos už Nausėdą.
Gentvilas su neskaidriu jo partijos rinkiminiu finansavimu remia Nausėdą. Nausėdos štabas nutyli iš kur lėšos rinkimams ateina. Nieko neprimena? Toks tokį pažino.
Pinskuvienės ir Nausėdienės reklaminiai agitavimai nepažymėti privaloma nuoroda, kad tai reklama ir už kokias lėšas platinama.



Nausėda jau matuojasi karūną.
Karbauskis jau dabar aiškina, kad santykis su prezidentūra bus kitoks.

Bent mano akyse Nausėda smenga gilyn su pagreičiu.

Paluckio socialdemokratai susilaiko nuo patarimų ir paramų. Vis tik gerai kad jie atskilo nuo LSDDP, ten liko liūnas.

O Paksas ką ir Uspaskich? Nemačiau . Bet galiu spėti ir atspėti.
Atsakyti
Aš dar vis tikiuosi, kad už puponautus balsavę neateis, bet dalis skverneliečių tikrai balsuos už Nausėdą. Bet yra ir tokių kaip mano sūnus su drauge, nors abu yra už Šimonytę, bet pasirinko Nausėdą, nes galvojo, kad Šimonytė ir taip išeis į antrą turą, balsavo už Nausėdą, kad tik Skvernelis neišeitų. Manau tokių nemažai. Tikiuosi, kad jie bus labai aktyvūs.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2019 05 22, 22:15)
Karbauskis skatins balsuoti už Nausėdą. Labai jau lažybos aiškios buvo.

Nausėda jau matuojasi karūną.
Karbauskis jau dabar aiškina, kad santykis su prezidentūra bus kitoks.

Bent mano akyse Nausėda smenga gilyn



Finansai valdo.Korupcija ir rysiai, teismai.
Jau nama draustniyje pasistate, apip* so visus, , dar 4 arus valdiskis zemes pavoge. Fuii, garbetroska.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 05 23, 00:09)
Finansai valdo.Korupcija ir rysiai, teismai.
Jau nama draustniyje pasistate, apip* so visus, , dar 4 arus  valdiskis zemes pavoge. Fuii, garbetroska.

ir.......... už šitą parazitą balsuoja............. tavo vyras biggrin.gif 4u.gif
smagu tau, tokio vyro ir tarpusavio sutarimo tik pavydėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 23, 06:42)
ir.......... už šitą parazitą balsuoja............. tavo vyras biggrin.gif  4u.gif
smagu tau, tokio vyro ir tarpusavio sutarimo tik pavydėt biggrin.gif

Jo, balsuoja, nes ji pazista.
Bet juokingiausia tai, kai tu is vis nei uz nieka nebalsuoji, tau visiskai dzin tie balsavimai, bet kaip pati didziausia beprote cia reiskies biggrin.gif .
Atsakyti
Linksminuosi skaitydama delfyje straipsnius apie tai, kokia partija ar jos lyderis ka palaiko biggrin.gif
Tipo darbo partijos 90% nariu uz Nauseda biggrin.gif nes Uspaskich jau taip pabalsavo biggrin.gif
Atsakyti