Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

As tai nesuprantu, nejaugi sunku nepatenkintoms imti ir susikurti savo tema. Dabar net uzrakinti galima. Kokia ,,Augame kartu su Delfine" ir kalbetu sau visos rimtai. biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
G.Nausėda suabejojo, ar Lietuvoje ministrų ne per daug: "Ministrų per daug?
Klausiamas, ar pritaria, kad Vyriausybėje keistųsi keturi ministrai, G.Nausėda pasisakė taip: „Neskaičiuosiu, nes tikrai dabar neprisiminčiau, kiek ten pagal tą mūsų sąrašą… Tiek ministrų daug, gal ir turėtų jų mažiau šiek tiek Lietuvoje. Reikia apie tai pakalbėti rimtai ir tik tada užsiiminėti matematika.“
"
Štai kaip prezidentas gaudosi apie vidaus politiką. Dar pakalbės apie tai rimtai...
Va ką reiškia naujokas politikoje.

Beje, apie Kukuraitį jau niekas nebekalba, nors oi kaip grąsinosi "griežtai pakalbėti", matyt, tuomet tai dar "nerimtai" buvo. Dabar stengiamasi išsaugoti KAM Karoblį, kas pradžioje atrodė savaime suprantama kaip nejudinama pozicija.

Beje, naujausi LRyto gandai sako, kad vietoj KAM Žemaitaičiui ketinama siūlyti SAM. Atsikratytų Verygos, kaip vieno iš nepopuliariausių, ir aistras dėl KAM nuramintų.
Ministrų kėdžių dalybose – netikėtumas: atiduodamas Aurelijaus Verygos postas?

Tik kodėl iškart nepagalvota apie pasekmes? hmm.gif Nes matė, kad prezidentas silpnas, ir gal pavyktų pastumti net ir Karoblį, be jau pašalinto R.Masiulio ar VRM ministro?
Dėl Karoblio nebepavyksta, bet vis vien pokyčių bus gana daug ir į blogesnę pusę. Nes prezidentui "tų ministrų tiek daug", jis dar pasimeta tarp jų, dar "rimtai pakalbėti reikia" kaip ten ta vyriausybė veikia... Žodžiu, serialas tęsiasi.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2019 07 18, 18:14)
Kokia ,,Augame kartu su Delfine" ir kalbetu sau visos rimtai.  biggrin.gif  4u.gif

Prisiekiu i tokia nezengt.
Man bais ilgos paklodes nuobodzios.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 07 17, 20:29)
As sutinku, kad perdaug demesio skudurams.
Isn't it ironic?, kaip dainavo A.Morissette. Prezidentūra dar labiau sureikšmina tuos skudurus, kuriems per daug, pasak Jūsų, skirta čia dėmesio. Tuos skudurus prezidentūra ketina eksponuoti kaip muziejinius eksponatus: "Jie žymi tam tikrą Lietuvos istorijos momentą – prezidento inauguraciją. Todėl po šios šventės jie daugiau nebus dėvimi, turėtų būti saugomi, tik kol kas nėra nuspręsta kur, ir sudaromos sąlygos norintiems juos apžiūrėti kaip muziejinius eksponatus." (Inauguracijos vakarui menininkių sukurta suknelė ir apyrankė netaps D.Nausėdienės nuosavybe). bigsmile.gif
QUOTE(vilnera @ 2019 07 17, 17:03)
Dirbat grožio srity ir neabejoju, kad ateina klienčių, kurios sako - noriu atrodyti vienaip ar kitaip. T.y. savo išvaizda mes siekiame sudaryti vienokį ar kitokį įspūdį, perduodame kažkokią info apie save, t.y. komunikuojame. Prezidento žmona savo įvaizdžiu taipogi perduoda informaciją, ir tą info įdomu analizuot, nes tai žmogus, kuris darys įtaką prezidentui, jo sprendimams kelerius metus - vadinasi, tą jos daromą įtaką jausime mes visi.. Savo apranga, papuošalais, pasirinkimu ji bendrauja su mumis, o jau mūsų pačių pasirinkimas, ar gilintis ir bandyti prognozuoti kažką apie ją iš to, kaip ji save pateikia, ar tiesiog žiūrėti paviršutiniškai ir nesigilinti - asmeninis pasirinkimas smile.gif Man Delfinės mintys įdomios.
Taip, susigalvotas įvaizdis formuojamas labai atkakliai, nepaisant visuomenėje susidariusio neigiamo įspūdžio. Ir aiškėja papildomas to įvaizdžio dėmuo - milžiniškas susireikšminimas. Pvz.: Nausėda pasisakė, kad jo prezidentavimo sprendimai lems Lietuvos ateitį 30 metų į priekį; o va Nausėdienė savo inauguracinę suknią jau palieka istorijai kaip eksponatą. Grandissimo... smile.gif
Atsakyti
Rimtai pasakius dar taip nemaciau sm , kad i viena nares sakini ta pati komentatore susigriebtu atsakyt po paros...
P.s. i is Sviesos fraze.
Boze boze...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 18 liepos 2019 - 22:12
QUOTE(cambala @ 2019 07 19, 00:10)
Rimtai pasakius dar taip nemaciau sm , kad i viena nares sakini ta pati komentatore susigriebtu atsakyt po paros...
P.s. i is Sviesos fraze.
Boze boze...

Reikia buti visisku idiotu, kad nesuprasti ka cia veikia Delfine ir koks jos tikslas. Jai kaip zmogui, visiskai dzin tie Nausedienes apdarai. Pasakytu kazka trumpai-patiko/nepatiko ir pamirstu. Ka praktiskai visi ir padare. Bet jos tikslas yra kitoks. Sistemingai, pastoviai, apgalvotai zeminti prezidenta. Bet kokiomis priemonemis. Kabinetis prie bet kokio zodzio, veiksmo, intonacijos, sukelti abejones seimos darna, net prie rubu ir t.t. Skleisti zinias, kaip viska daro blogai. Pas ja nera normalios diskusijos. Kad pasakytu, ai gal cia ir esu neteisi ar kazkas panasaus. Yra tik apgalvotos, paruostos informacijos brukimas. Ji dziaugiasi atradusi klausytoju, kurie nori augti biggrin.gif ir labai nepatenkinta kas jai priestarauja. Susinervuoja is karto. biggrin.gif
Atsakyti
Nors delfine rasymo stilius geras, argumentuotai ir issamiai, bet siknoj uodegoj jos poziuris i prezidenta ar dar kazka. Turiu savo nuomone. O ka ji cia raso, na tegu raso, koks skirtumas?
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2019 07 17, 17:03)
Savo apranga, papuošalais, pasirinkimu ji bendrauja su mumis, o jau mūsų pačių pasirinkimas, ar gilintis ir bandyti prognozuoti kažką apie ją iš to, kaip ji save pateikia, ar tiesiog žiūrėti paviršutiniškai ir nesigilinti - asmeninis pasirinkimas smile.gif
Visiškai teisingai.

Bet pakalbėkime ne apie rūbus ir jais formuojamą įvaizdį, bet apie tai, kodėl D.Nausėdienė taip akcentuoja tą savo aprangą. Kokie jos galimi motyvai, ketinimai; ką tai atskleidžia apie jos psichologinį portretą?

Prisiminkime, kad ji yra baigusi siuvinių gamybos technologijos studijas KTU. T.y. rūbai jai gyvenime yra labai svarbūs nuo pat jaunystės, nes ji netgi tokią profesiją pasirinko. Pastebėtina, kad ne dizainerės, ne stilistės, kuri rūpinasi individualiu konkretaus asmens įvaizdžiu ar bendrai aukštąja mada (haute couture); o technologės, kuriai rūpi bendri principai, serijinė gamyba bei prêt-à-porter.

M.Trump yra buvusi manekenė, turinti puikų stiliaus jausmą. Ir būtent rūbais ji bando komunikuoti, nes daugiau niekaip nemoka ar nesigauna. D.Nausėdienė irgi inauguracijos įvaizdį ypatingai sureikšmino, nors būtent ji yra sakiusi vyrą giriančias kalbas, ko kitos nėra dariusios, ar net asmeniškai važinėjusi į susitikimus "vietoj vyro", t.y. rūbai nėra vienintelė saviraškos galimybė.

Taigi kodėl? Akivaizdu, kad profesija, bet ar tik tai? Kas dar? Galimi dar du aspektai.

Pirmas papildomas aspektas, kad pirmą sykį Lietuvos politikoje natūraliai susiformavo burbuliukų mada, kas galimai sužavėjo rūbams ypatingą dėmesį skiriančią D.Nausėdienę. Todėl ji norėjo kaip kontrastą burbuliukams išryškinti savo "šviesos rūbą", taip tikėdamasi tokio pat palaikymo, kaip kad natūraliai gavosi I.Šimonytės atveju.

Antras papildomas aspektas, kad ir pats G.Nausėda, ir D.Nausėdienė nori pabrėžti, kokie estetai jie yra. Šiuo atveju, turiu omeny nuolat akcentuojamą menininkų pasirinkimą, išvardijant jų nuopelnus, pavardes, pasakojant, kad norėta ne vieno, o būtent kelių menininkų bendradarbiavimo, kad kreiptasi būtent į VDA profesores, į būtent jau nusipelniusias moteris. Pasirinkta kostiumų dailininkė, kurianti Kauno dramos teatrui bei esanti VDA Kostiumo dizaino katedros vedėja (o ne šiaip rūbų dizainerė, pagavusi būtent prezidentienės stilių, gebanti rūbais išryškinti privalumus, atskleisti asmenybę, t.y. dėmesį žmogui, o ne rūbui teikianti; kaip kad yra Almos Adamkienės atveju) + grafikė + tekstilininkė + stiklo menininkė. T.y. norėta super wow efekto. Gavosi šiaip sau. Nes per sureikšminimą, neatkreiptas dėmesys į svarbias detales, kurios ir nulėmė bendrą vaizdą.

Kadangi rūbas ir papuošalas gautas dovanai, tai matomai nuspręsta nuolat atkakliai viešinti mažai žinomus visuomenėje vardus bei dovanas padaryti muziejaus eksponatais. Tai, kad dovanoti daiktai niekuomet netampa Prezidento ar jo žmonos nuosavybe, yra standartinė procedūra. Tačiau pradėti kalbėti apie "istorinį momentą" ir būtent rūbą rodyti kaip eksponatą, rodo abiejų Nausėdų gana didelį neadekvatumą. Jiems asmeniškai tai tikrai didelis pasikeitimas jų gyvenime, tačiau visai Lietuvai būtent darbai, o ne kalbos ar rūbai, rodys, ar tas pasikeitimas įneš reikšmingai teigiamų pasikeitimų šalies gyvenime, kad norėtųsi lankyti minimus muziejaus eksponatus.

Kol kas prognozuojama, kad Nausėda gali tapti silpniausiu prezidentu. Nes nepatyręs, ne politikas, be paramos, balsavo ne už jį, bet prieš konservatorius ir Šimonytę, susirinko gana silpną komandą, kalbos apie bendradarbiavimą bei gerovės valstybę yra gražu, bet nesimato, kad turėtų svertų tai įgyvendinti realybėje. Paksai irgi galvojo, kad reikia kolonų, nes ketinimai buvo grandioziniai. Gavosi visiškai kitaip. Tikėkimės Nausėdos labiau mokysis ir girdės ne vien pataikūnus, o ir realių tinkamų darbų norinčią visuomenės dalį. Ir savo susireikšminimą apie "istorinį momentą" ar "jaučiuosi, kad Lenkijoje viskas pradėjo tvarkytis" pakeis sunkiu darbu, kurio kol kas nėra.
Atsakyti
Delfine, rašyk, Tau nėra lygių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2019 07 19, 10:57)
Delfine, rašyk, Tau nėra lygių  4u.gif
4u.gif

Iš tiesų tai nėra lygių Juozui Erlickui, tikrai vieni perlai paskutiniame įraše apie "prezidentavimą".
Vienas tarp daugelio:
"– Po rinkimų keičiasi išrinktojo gyvenimas. Dar išrinktojo žmonos. Dar visokie parankiniai, paloviniai... Gyvenimas pasikeis net pusšimčiui asmenų! Ar to negana?
Dar labiau nuleidęs proto kartelę, prabilau su dirbtine ašara balse:
– O dabar apie tai, kas mums rūpi ir skauda. Jie žada kurti gerovės valstybę... O jeigu sukurs? Kur tada padės blogai gyvenančius?
Visi susikaupė.
– Tra ta ta... – paaiškinau padėtį.
Bijūnai nutiško raudonai...
"
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2019 07 19, 11:57)
Delfine, rašyk, Tau nėra lygių  4u.gif

Taip, labai įdomu skaityti, delfiuose taip įdomiai retai kas rašo. Ašakos pasigendu, jis įžvalgos irgi būtų labai įdomios.
Atsakyti

Kuo toliau skuduru tema vystoma, tuo labiau manau, kad ta jos drabuziu ideja tikrai grazi buvo. Kliautasi Lietuvos menininkais, viena doktorante, visais, kurie dirba valstybines istaigose, naudotas gintaras ir t.t. Gal atrode netobulai, bet Lietuvos kurejai pagerbti. Ir suknele naudoti kaip eksponata man atrodo grazu. Inauguracija yra svente Lietuvai.

Kai i uzsieni vaziuos, tai kitas atvejis, bet ir tada butu gerai pamatyti pirmaja ponia pasipuosusia LT dizaineriu drabuziais. Gal jau nebe VDA (tikiuosi...), bet kitu kureju. :)

Atsakyti