Įkraunama...
Įkraunama...

2019 m. gegužinukės

liudnoka, dabar studijuoju ar labai blogai vaika palikti taip anksti, del darbo gali tekti ir 6 menesiu greiciausiai. Kolega viena pastebejima pasake, kad kuo anksciau palieki tuo jiems mazesne trauma, nes jie nera tiek prisirise prie taves, bet kitavertus kaip tolimesnis prisirisimas progresuos, ar ne pakenks? Savanaudiskai skaudziausia, kad kai jie tokie mazuciai, tiek daug bus pirmu kartu, kuriuos turbut praleisiu :( 

As stengiuosi vis tiek pajudeti, nes nezinau, kas yra gimdymas, o sako judresnes yra istvermingesnes, lengviau pernesa skausma ir greiciau atsistato jegos. Tikiu, nes ir pati tai buvau pastebejusi, anksciau kuri laika intensyviau sportavau ir tikrai pajutau, kad kai lipdavom i kalnus, eidavom i zygius, nors ir vistiek sunku budavo, bet pakakdavo trumpo pailsejimo, kad sirdis vel griztu i normalu plakima ir po visko nesijausdvau silpna, nuvargusi. 

Mano akusere dar pasiklause ar darau Kegelio pratimus, sako labai svarbu, butinai daryk, bet man jie nuobodus ir tiesa sakant nelabai zinau ar gerai darau. Man atrodo mano tie raumenys ir taip stiprus, vien del to, kad tenka daznai laikyti slapima (nes vis dar daznai reikia!), nu ir jis neprateka. Kartais pazaidziu su srove, tai sulaikau, tai reguliuoju ir puikiai sekasi. Nors akusere dar dave pastebejima, kad sulaikant srove, dalis slapimo grizta atgal, tai gali padidinti infekcijos rizika, bet man keista, jeigu galu gale viska issisioji ir geri daug vandens, sisioji daznai, neturetu ta rizika buti.

Atsakyti

Pries pirma nestuma svajojau,kaip as vaikstau i nestukiu kursus.Niekur nejau.Niekas manes nieko nemokino,jokiu pratimu nedariau ir pagimdziau graziai ir laimingai.Svajojau,kad salia manes kazkas stoves,ranka palaikys.Ir gerai kad nieko nebuvo...Gulejau sau vonioj atsipalaidavus,pora kartu prisnudau,manau tas ir palengvino pati gimdyma.Gavau pagyrima nuo gyd. apie kvepavima ir pati jauciau jog tai tikra padeda.Buvo sneka apie vaistus kur palengvina gimdyma,vis laukiau kada gi cia bus tas momentas kad ju reikia...pavelavau...Jau laikiau savo melynake (pradzioj) ant ranku.
Neperseniausiai skambino is ligoniu kasu klause-siule vel nestukiu kursus,siule ''nuosava'' akusere kuri dabar mane priziuretu ir kazkuri laika po gimdymo....Visko atsisakiau...Nuskambejo gal kaip asociali mama,bet nenoriu kad kazkas svetimas kistusi.Net savo mamos patarimu as nelabai klausau.Kazkoks vidinis balsas man sako ka turiu daryti.
Nors gyd. sake kad leliaus galva didele,pirma mano mintis buvo,kaip gimdyt reikes?!...ale veju blogas mintis salin.Kam man tos liudnos emocijos? Pratimu nedarysi-bus sunku,infekcijos ir t.t. ... Negyvenu uzsidejus roziniu akiniu,bet pati jauciu jog su gerom mintim gyvenimas daug lengvesnis.Turiu pora zilu plauku,o kam man ju dar daugiau.... Viskas bus gerai!

Taip anksti leliu atiduoti,oj kaip sunku.... Pagal mane ir metuku dar anksti.... Jie auga,kiekviena diena po naujiena....,bet jei kitaip neiseina....gaila..

Atsakyti

Aciu, viki81, uz sita aprasyma. Butent tokias istorijas ir noriu girdeti! Nesu naivuole, atsitinka visko, bet noriu tiketi, kad pozityvus nusiteikimas, pasitikejimas savo kunu ir jo klausymas butent ir sumazina rizika tu atsitikimu. 

Atsakyti

Oi tu,oi tu Irmgarda :D Aisku gali save palepinti ir patingeti.O jei nori ka pakramtyti,nusipirk kukuruzu ar semku  :D  
Tai va,jei finansai tie patys,tai ko i ta darba ... Sunku stovet,sunku lankstytis.... Kol vaikai mokykloj,darzelyje - pagulek,o paskui aplinkiniais keliais (pasivaiksciojant) juos susirinksi is istaigu....

As galvojau vakar,kad mano pilvas nukris arba suplys.Jau taip sunku judet pasidare...Oro truksta... Per diena turiu daug skysciu gerti,vakare kavalierius pasiule dar nealkoholinio alaus stikline.Jomajo kaip ispute ir ant miego patrauke....Net nepajutau kaip uzmigau valandikei...

Steisi liudna,kad taip anksti leliu reikia palikti...Pas mus yra darzeliai jau nuo 4men.
As vis tik daugiau linkstu link triju metu namuose.Nors vaika i darzeli leisti noreciau nuo dveju metu - pirmi metai ten pripratimo,ligu metai.... Tikiuosi,kad i darba grizti galeciau pirmais menesiais keleta kartu i savaite,o isivaziavus vel normaliai dirbti.... Svajones,planai....Na ziuresim...Apsispresti iki galo reikes kai vaikas gims

Rytine kava isgeriau,reik eit su lygintuvu padraugaut

Viki.. oi nejuokauk...😆😆😆mes gyvenam privaciam name (sode) iki miesto 5 kilometrai...taigi i miesta tik masina.. be masinos ne zingsnio!

O beto as jau senokai vaiksciot nemoku...je darbe per pietus iseinu spaudaus po to...

Nuo kovo 4 einu i step kursus...😊😊😊

Jau vienus step mokymus paaugliams pabaigiau...dabar lankysiu nuo 5 iki 12 metu...😊

Kalbejau su daktare sake laisvai galiu dirbti iki balandzio pradzios...

Sake kai sugalvosi iseiti i dekreta ateik tada ir sutvarkysiu popierius!!!

Atsakyti

Pries pirma nestuma svajojau,kaip as vaikstau i nestukiu kursus.Niekur nejau.Niekas manes nieko nemokino,jokiu pratimu nedariau ir pagimdziau graziai ir laimingai.Svajojau,kad salia manes kazkas stoves,ranka palaikys.Ir gerai kad nieko nebuvo...Gulejau sau vonioj atsipalaidavus,pora kartu prisnudau,manau tas ir palengvino pati gimdyma.Gavau pagyrima nuo gyd. apie kvepavima ir pati jauciau jog tai tikra padeda.Buvo sneka apie vaistus kur palengvina gimdyma,vis laukiau kada gi cia bus tas momentas kad ju reikia...pavelavau...Jau laikiau savo melynake (pradzioj) ant ranku.
Neperseniausiai skambino is ligoniu kasu klause-siule vel nestukiu kursus,siule ''nuosava'' akusere kuri dabar mane priziuretu ir kazkuri laika po gimdymo....Visko atsisakiau...Nuskambejo gal kaip asociali mama,bet nenoriu kad kazkas svetimas kistusi.Net savo mamos patarimu as nelabai klausau.Kazkoks vidinis balsas man sako ka turiu daryti.
Nors gyd. sake kad leliaus galva didele,pirma mano mintis buvo,kaip gimdyt reikes?!...ale veju blogas mintis salin.Kam man tos liudnos emocijos? Pratimu nedarysi-bus sunku,infekcijos ir t.t. ... Negyvenu uzsidejus roziniu akiniu,bet pati jauciu jog su gerom mintim gyvenimas daug lengvesnis.Turiu pora zilu plauku,o kam man ju dar daugiau.... Viskas bus gerai!

Taip anksti leliu atiduoti,oj kaip sunku.... Pagal mane ir metuku dar anksti.... Jie auga,kiekviena diena po naujiena....,bet jei kitaip neiseina....gaila..

Viki81, man vyras gimdyme reikalingas...kazkas gi turi daktarus uz ranku palaikyti, kai as visus kolioju...man tai skauda...o as skausmo nepakenciu, o nejautros jie Utenoje turbut dar nemoka daryt...nes beveik visoms mano pazistamoms sake kad nera kam padaryti, nes enestezologe uzsiemusi...😠 va uz tokius zodzius ir atkencia po to...

As noriu i maitimo krutimi kursus...ir eiskosiu ar bus utenoje artimiausiu metu...😊

As noreciau bent jau iki1,5 metuku auginti leliuka.  

Maniskiai dabar 7 metai.pirmoj klasej..oi kiek pirmu kartu cia!!!

Atsakyti

Nu jo,jei nuo miesto toliau gyvenat,tai siek tiek sunkiau su transportu.Ir tikiu pripratus prie masinos,tai kaip be ranku.
As pati nevairuoju.Vis laukiu kada kavalierius savaitgaliais griz,tada ji uz kupros ir i pardes.Uzejo kalba,kad gal jis vaziuos uz 700km. dirbti,tada tik karta i menesi galetu atvaziuoti.Man plaukai pasisiause,bet pratylejau.As motera tarybine kaip nors atprasiu nuo masinos ir pati pasirupinsiu pirkiniais.Ale tas pokalbis,taip ir liko pokalbiu....valio!!!

Ka darot per tuos step kursus?

Kaip sakiau nelankiau as jokiu kursu....maitinau cioce savu pienu 11men. manau nemazai... ale nusitraukinet reikedavo,nes ji tokia miegale budavo ir tingine.... Gal po tu kursu buciau ismokusi leliu pazadinti,kad pats trauktu piena ar tinkamai kruti paduoti,bet pripratau prie nusitraukimo ir buvo liuks....

Galvoju isigyti nestukiu dirza,nes vakarais taip pilva zemyn tempia...bet liko 2men. ... tai dabar dvejoju..su gyd. siuntimu aisku nieko nekainuotu,nes kitaip virs 100eu.

Atsakyti

Sveikos merginos...

Nu jo,jei nuo miesto toliau gyvenat,tai siek tiek sunkiau su transportu.Ir tikiu pripratus prie masinos,tai kaip be ranku.
As pati nevairuoju.Vis laukiu kada kavalierius savaitgaliais griz,tada ji uz kupros ir i pardes.Uzejo kalba,kad gal jis vaziuos uz 700km. dirbti,tada tik karta i menesi galetu atvaziuoti.Man plaukai pasisiause,bet pratylejau.As motera tarybine kaip nors atprasiu nuo masinos ir pati pasirupinsiu pirkiniais.Ale tas pokalbis,taip ir liko pokalbiu....valio!!!

Ka darot per tuos step kursus?

Kaip sakiau nelankiau as jokiu kursu....maitinau cioce savu pienu 11men. manau nemazai... ale nusitraukinet reikedavo,nes ji tokia miegale budavo ir tingine.... Gal po tu kursu buciau ismokusi leliu pazadinti,kad pats trauktu piena ar tinkamai kruti paduoti,bet pripratau prie nusitraukimo ir buvo liuks....

Galvoju isigyti nestukiu dirza,nes vakarais taip pilva zemyn tempia...bet liko 2men. ... tai dabar dvejoju..su gyd. siuntimu aisku nieko nekainuotu,nes kitaip virs 100eu.

As tai be masinos niekur... ir miegociau turbut joje jei galeciau. .😆😆😆

Siaip tie step kursus veda psichologe.pazistama ir save ir savo vaikus.mokinames ka daryti, kai paauglys elgiasi kazkaip ne taip...( pvz neklauso, vartoja alko, rekauja) 

As su savo paaugle dar problemu neturiu, bet pasiule tai ie ejau...patiko...nusprendziau dar vienus palankyti...☺

Zinok, viki aš be diržo jau seniai negaliu...tikrai apsimoka...Su juo tikrai lengviau, nes be dirži šiandien nuėjau į darbą ir dabar dar guliu nugara net laužo...

Prašyk daktarės jei yra galimybės nemokamai...

Nors šiaip aš nuo antrosios dukros turėjau pasilikus.. bet atrodo nebuvo toks brangus...pirkau ligoninėj tada, nes gulėjau su gresiančiu gimdymu 26 sav...ir daktarė liepė be diržo niekur!!!

Atsakyti

As internete kai ziurejau,tai kainos buvo 20-40 euru.Reiketu pirkti per amazon arba ebay,bet nemoku ir nenoriu.O va kai nuejau i spec parde kaina virs 100eu.Idomu koks skirtumas tu dirzu....Internetu aisku vienas visoms,o spec. pardej ismatuoja apziuri ir tada parenka tinkamiausia.Gal pacio dirzo medziagos geresnes...?

Oi koks vejas baisulinis pas mus siandien....

Si ryta lelius koks aktyvus.... Makaluojasi kaip reikalas.Uz tai vakar visa diena ramus buvo,kol vakare negavo ledu paragaut.Koja tik bac i sona....vos nepaspringau

Atsakyti

O kaip jusu maziukai pasisuke, ar visi zemyngalva? Mano auktyn nuo 21 savaites (dabar 31), buna pasisupa i sonus, bet man atrodo niekada nepersivercia zemyngalva. Kazkaip pradedu pergyventi, kelis kartus gulinejau zemyngalva kaip pataria, bet turbut reikia tai pradeti daryti dazniau ir ilgiau, kad spetu persisukti.

Atsakyti
Man kaip tik šiandien žiūrėjo, tai kolkas sėdi, bet tikrai nepykčiau jei taip ir liktų, noriu Cezario, bet dar laiko yra tikrai, manau ištaisys kaip reikia.
Atsakyti

Mano labai anksti zemyn galva buvo,paskui atsisedo,dabar vel zemyn galva....

Atsakyti

Man kaip tik šiandien žiūrėjo, tai kolkas sėdi, bet tikrai nepykčiau jei taip ir liktų, noriu Cezario, bet dar laiko yra tikrai, manau ištaisys kaip reikia.

O kodel nori cezario? Nepamenu, ar rasei, cia tavo pirmas nestumas?

Atsakyti