QUOTE(mylimuke! @ 2018 10 10, 08:03)
As irgi cia visoms vos ne is eiles siulydavau skirtis, dabar visai kitaip mastau ir vis tik manau, kad skyrybos yra didziulis pralaimejimas abiems ir trauma vaikams. Ir daznai turbut didesne nei barniai.
Manau kad daug dalyku galima isspresti santuokoje. Bent vienam is ju reikia pradeti keistis ir kitas dazniausiia neturi kito pasirinkimo, kaio tik keistis irgi, nes likti senoje padetyje pasidaro pernelyg nebepatogu.
butent, aisku jei abu nenori keistis ar vyksta kazkoks rimtas smurtas , reikia pasitraukti, bet daugumoje seimu vyksta konfliktai ir pasakoma nebutinai svelnus zodziai, buna ir kitokiu bedu. Tai arba dirbi su tuo ir keitiesi pamazu, taikaisi, ismoksti nesakyti to, kas kita suerzintu, zeistu, arba eini su pakelta veliava su visais kariauni ir tikeisi kad kakzas priims ir pagirs .
Pvz as seniau irgi aiskindavau vyrui kazka, irodinedavau, susipykdavom, o dabar sutinku su tuo, ka jis siulo, ziurek daznai buna ir pats persigalvoja mano naudai

O jei reikai kazka pasakyti savo butinai, tai sneku ramia, paaiskinu, kaip is mano puses atrodo, be kaltinimu, be smerkimu ar pan.palieku laiko pamastyti.
Vyrai nenori kariauti su zmonom namie, jie pasaulyje prisikariauja, konkuruoja, stengiasi, dirba, o namie norisi ramybes, supratimo, o ne dar vieno konkurento.
ir is uzburto rato kai seima nelaiminga is kartos i karta neiseinama per skyrybas, o tik iveikus sitas problemas, ismokus sugyventi su zmogum, tada ir vaikai ismoksta spresti konfliktus, o ne kariauti ir begti.
Papildyta:
QUOTE(undines @ 2018 10 10, 07:35)
<p>Jūsų vyras taiko psichologinį ir ekonominį smurtą, tai yra taip pat baisu, kaip ir fizinis, esate ydingame smurto rate, kuris nuolat kartojasi. Viena pati vyro nepakeisit, jei jis nenori, Siūlyčiau paskambinti į kokią liniją arba užsirašyti konsultacijai. ps. pati esu konsultavus smurtą patiriančias moteris, todėl jūsų situacija man labai suprantama. Paieškokit išeičių, žinau, būna ir su 4 vaikais moterys išsiskiria, o dėl finansų, pinigai svarbu, bet ir su mažesniu jų kiekiu, galima išauginti laimingus vaikus.</p>
kur jus cia iziurejot ekonomini smurta is vyro puses? kad zmona jam drauzia kazka pirkti?
ne vyra, o save reikia keisti.
Idomiai jus konsultavot....