Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas kandžiojasi

QUOTE(Vaidilu @ 2013 04 17, 15:00)
Mano vaikui kas pasakytu kad gausi dantis,tai turbut pati mamele gautu i dantis,kiekvienas turi auklet savo vaikus o ne kitus vaikus gasdint ir dar jaustis tokia didvyre.Jau geriau nueit ir vaiko tevams griezciau pasakyt nei vaikui  schmoll.gif
Turejom pazistama mergaite kuri kandziojosi,bet niekada negasdinau jos,tiesiog pakalbejau su jos tevais ir jie suprato mano pozicija,o kaip jie aiskino vaikui kad kandziotis nereikia cia jau ne mano reikalas


tai Jus skaitykit viska is eiles, o ne tik ka pacituoja doh.gif sneketa su mama N kartu, su aukletojom, susirinkimai rengti.. dzin ir mamkai ir dukrelei. giliai abiem vienodai. man uzteko vieno karto, prie maniskio nelindo daugiau. tai cia buvo pries kokius 4-5 metus, dabar, kai jau jinai palyginus didele ir mokykloj mokytojai neuztenka pasiteisinimo "isaugs" (nes sekmingai toliau ta pati dare - normalu cia???) prasidejo seansai pas psichologa ir mamos , ir dukros.

as kalbu ne apie vaikiska ikandima, kai ziurima to kuriam kandama reakcija ir pan. jos dantu zymes savaitem negydavo doh.gif kai jau po n-tojo pokalbio pamaciau pas saviski ant peties dantu zymes maudydama "truko plionke" ir man.
Papildyta:
QUOTE(Vaidilu @ 2013 04 17, 15:00)
tiesiog pakalbejau su jos tevais ir jie suprato mano pozicija,o kaip jie aiskino vaikui kad kandziotis nereikia cia jau ne mano reikalas



thumbup.gif Jums pasiseke, supratingi tevai thumbup.gif o jei butu nekreipe i Jusu kalbas demesio? ir toliau butu kandziojamas arba musamas Jusu vaikas g.gif ? kaip tada? sneketumet su aukletoja g.gif ? o jei ir aukletoja nieko nepadarytu?

as tai jau eiciau, as tai jau padaryciau ... doh.gif pasneket forume nesunku, o kai realiai susiduri su tevais, kuriem vienodai kaip ju vaikas elgiasi ir atsimusi kaip i siena, ka tada?
Atsakyti
Pas mus kai buvo tokia situacija darželyje, tai auklėtoja pagrasino, kad ateis dantukų gydytoja ir visiems "kandikams" išraus dantukus.

Puikiai suveikė thumbup.gif

QUOTE
Mano vaikui kas pasakytu kad gausi dantis,tai turbut pati mamele gautu i dantis, kiekvienas turi auklet savo vaikus

O kodėl kai kurie neauklėja?
Atsakyti
Tegul vaikas pats ismoksta apsiginti,mano sunu pradinej klasej vienas vaikas irgi pastoviai stumdydavo,kalbejau su aukletojom,su tevais niekas nepasikeite,sunui pasakiau kad jei stums dar karta stumk atgal,nuo tos dienos baigesi visi stumdymai.Bet kad kitam vaikui pasakyt kad gausi i dantis,cia jau poer daug sau leidziama ir nereikia pasakot kad normalu toks pasakymas,siais laikais uz vaiku gasdinima baudziama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidilu @ 2013 04 17, 15:24)
Tegul vaikas pats ismoksta apsiginti,mano sunu pradinej klasej vienas vaikas irgi pastoviai stumdydavo,kalbejau su aukletojom,su tevais niekas nepasikeite,sunui pasakiau kad jei stums dar karta stumk atgal,nuo tos dienos baigesi visi stumdymai.Bet kad kitam vaikui pasakyt kad gausi i dantis,cia jau poer daug sau leidziama ir nereikia pasakot kad normalu toks pasakymas,siais laikais uz vaiku gasdinima baudziama  mirksiukas.gif


tai ka Jus siulot ? as turejau saviski ismokyt kast atgal mergaitei ar duot jai "grazos" blink.gif ? butu bernas tai dar suprasciau, bet lupt mergaiciu niekada nemokysiu savo sunaus schmoll.gif

jei jau cia prakalbom apie normaluma. o normalu yra kandziot vaikus darzely g.gif ?

taip ir neatsaket i mano klausima ka darytumet jei jau nei pokalbis su tevais, nei su aukletoja nepadetu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 17 balandžio 2013 - 14:28
N gasdint vaiko tikrai nepulciau,nesu tiek zemai nusiritus kad vaikus gasdinciau schmoll.gif reikia kalbeti su mokyklos valdzia apie tokius vaikus,viska galima padaryti ir be vaiku gasdinimo.Speju jei jusu vaikas psiskustu kad kazkokia tetule jam taip pasake nebutumet labai patenkinta ir tik nepradekit kalbet kad mano vaikas taip nedarytu doh.gif
Atsakyti
As tai suprantu Vaiva number 1, nenoreciau, kad mano vaikas turetu randu vien del to, kad korektiskos priemones nedave rezultatu. Cia tuo atveju, kad visi kalbejimai, skundimaisi ir pan butu isbandyti.
Atsakyti
QUOTE(Vaidilu @ 2013 04 17, 17:16)
N gasdint vaiko tikrai nepulciau,nesu tiek zemai nusiritus kad vaikus gasdinciau  schmoll.gif reikia kalbeti su mokyklos valdzia apie tokius vaikus,viska galima padaryti ir be vaiku gasdinimo.Speju jei jusu vaikas psiskustu kad kazkokia tetule jam taip pasake nebutumet labai patenkinta ir tik nepradekit kalbet kad mano vaikas taip nedarytu doh.gif

Ne nuo to galo pradedat bigsmile.gif
Kas įvyksta pirmiau - kandimas ar gąsdinimas?

Mama nepatenkinta, kad tetulė gąsdina jos vaiką.
Bet kad vaikas kandžioja ar kitaip skriaudžia kitus vaikus - tai jai nekelia nepasitenkinimo wub.gif Tai vadinasi nebūti "žemai nusiritus"?
Atsakyti
vaiva number 1,
o as jus palaikau clap_1.gif jei tevams giliai nusispjaut, kad ju vaikas kitus kandzioja, jei aukletoja nieko del to negali ar nenori padaryt, tai dzin man ta morale, etika ar dar kas. Man mano vaikas svarbiau! Jo fizine ir psichine sveikata. Tikrai nelaukciau kol ikas veidan taip, kad randas liks schmoll.gif Ir lai loja kitos kaip nori, jei graziai zmonem nepavyksta isaiskint, kad susitvarkytu su savo vaiko problema, mano vaikas neturi del to kentet.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 04 17, 18:42)
vaiva number 1,
o as jus palaikau  clap_1.gif jei tevams giliai nusispjaut, kad ju vaikas kitus kandzioja, jei aukletoja nieko del to negali ar nenori padaryt, tai dzin man ta morale, etika ar dar kas. Man mano vaikas svarbiau! Jo fizine ir psichine sveikata. Tikrai nelaukciau kol ikas veidan taip, kad randas liks  schmoll.gif Ir lai loja kitos kaip nori, jei graziai zmonem nepavyksta isaiskint, kad susitvarkytu su savo vaiko problema, mano vaikas neturi del to kentet.

Būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidilu @ 2013 04 17, 17:16)
N gasdint vaiko tikrai nepulciau,nesu tiek zemai nusiritus kad vaikus gasdinciau  schmoll.gif reikia kalbeti su mokyklos valdzia apie tokius vaikus,viska galima padaryti ir be vaiku gasdinimo.Speju jei jusu vaikas psiskustu kad kazkokia tetule jam taip pasake nebutumet labai patenkinta ir tik nepradekit kalbet kad mano vaikas taip nedarytu doh.gif


doh.gif as gi Jums aiskinu, kad kalbeta ir su aukletoja, ir su mama... NIEKAS NEPADEJO. Nebuvo taip, kad jinai ikando ir as paknopstom lekiau vaiko gasdint doh.gif
Visu pirma, jei su manim mokykloj ar darzely kito vaiko tevai sneketusi del mano vaiko blogo elgesio as neatsakyciau "o ka as galiu padaryt?" doh.gif . Mano vaikas ir as esu atsakinga uz tai kaip jis elgiasi visuomenej.
Antra, atsiprasyciau tevu ir maniskis privaletu atsiprasyt nuskriausto vaiko.
Trecia, jei nezinociau kaip sprest problema ieskociau pagalbos pas tuos, kas zino.

Nereikia cia pasaku sekt, kokia as baisi, nezmoniska ir vaiku gasdintoja. Neziuresiu as ramiais nervais kaip mano vaikas randuotas liks del kazkokios mamkos, kuri su savo vaiku nesusitvarko.
Papildyta:
QUOTE(Vaidilu @ 2013 04 17, 17:16)
N gasdint vaiko tikrai nepulciau,nesu tiek zemai nusiritus kad vaikus gasdinciau  schmoll.gif


nu ok biggrin.gif Jus negasdintumet. Tai papasakokit ka darytumet g.gif ? Kad eitumet su tevais sneket, su valdzia ir bla bla bla zinau... as irgi ejau .. NEPADEJO. Ka darytumet tada bigsmile.gif ???? Taip idomu man isgirst atsakyma bigsmile.gif Nupirktumet vaikui savo kremo , kad ikandimai greiciau gytu? Ar ismokytumet kast atgal doh.gif ? KA JUS DARYTUMET TOKIOJ SITUACIJOJ????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 18 balandžio 2013 - 07:30
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 04 18, 08:29)
nu ok  biggrin.gif  Jus negasdintumet. Tai papasakokit ka darytumet  g.gif ? Kad eitumet su tevais sneket, su valdzia ir bla bla bla zinau... as irgi ejau .. NEPADEJO. Ka darytumet tada  bigsmile.gif ????


Ar jūs norite, kad VISKAS, totaliai VISKAS ką jūs galėjote padaryti tai pakalbėti su mama, su auklėtoja, ir pasiūlyti mergaitei dantis išdaužyti? Kitų variantų Lietuvoje nebėra? Nėra nei policijų, nei darželio vadovybės, nei vadovybės ANT darželio, nei Švietimo ministerijos, nieko, nieko?? Tik tie 3 variantai?

p.s. aš dabar nuoširdžiai domiuosi kokios galimybės yra sutramdyti tokį vaiką darželyje nesiūlant jam į snukį ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Hermion@ @ 2013 04 17, 15:15)
Pas mus kai buvo tokia situacija darželyje, tai auklėtoja pagrasino, kad ateis dantukų gydytoja ir visiems "kandikams" išraus dantukus.


Dar vienas variantas fool.gif Ir, kaip po to kažin sekasi vaikams eiti pas stomatologus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 04 18, 11:36)
-Ar jūs norite, kad VISKAS, totaliai VISKAS ką jūs galėjote padaryti tai pakalbėti su mama, su auklėtoja, ir pasiūlyti mergaitei dantis išdaužyti? Kitų variantų Lietuvoje nebėra? Nėra nei policijų, nei darželio vadovybės, nei vadovybės ANT darželio, nei Švietimo ministerijos, nieko, nieko?? Tik tie 3 variantai?

p.s. aš dabar nuoširdžiai domiuosi kokios galimybės yra sutramdyti tokį vaiką darželyje nesiūlant jam į snukį  ax.gif



- i policija kreiptis del to, kad mano vaika darzely kandzioja mergaite 3-4 metu blink.gif ? cia reikejo pareiskima rasyt ar kviestis i darzeli ekipaza blink.gif ?

Jus eikit per svietimo skyrius, rasykit rastus del vaiko kandziojimosi darzely, per ta laika ir mokykla vaikas baigs kol jie teiksis Jums atrasyt biggrin.gif as suprantu, kai indicentas kazkoks ivyko jau ir jis nera pasikartojantis ( nu pvz susimuse mokykloj bernai du, vienas stipriau nukentejo ir tada tevai aiskinasi, kas kaltas, kur ziurejo vadovybe ir t.t), tai gali rasinets, aiskintis, laukt atsakymu oficialiu po 30 dienu ir t.t. bet kai tas vyksta nuolat, pastoviai ir reguliariai, tai as nesiruosiu laukt pusmeti.

susirinkimai, beje, buvo renkti su vadovybes darzelio zinia. direktore laiko neturejo.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2013 04 18, 11:36)
Ar jūs norite, kad VISKAS, totaliai VISKAS ką jūs galėjote padaryti tai pakalbėti su Dar vienas variantas  fool.gif Ir, kaip po to kažin sekasi vaikams  eiti pas stomatologus?  biggrin.gif


cia poziuris Jusu fool.gif Visi kalti aplink, aukletoja, as, mano vaikas dar turbut, bet tik ne mamka, kuri nesugeba savo vaiko isauklet ir isaiskint jam, kad negalima kandziot kitu vaiku doh.gif ?

Man turi rupet, kaip tas vaikas, kuris kandzioja kitus iki kraujo, jausis stomatologo kedej ?
Gal pradedam nuo to, kaip jauciasi kandziojami vaikai ir koki pavyzdi jie mato, kai "princeses" niekas negali sudrausmint g.gif ?
Atsakyti