QUOTE(Gafsa @ 2020 09 23, 19:17)
Mergaitei 15m jau nemaža tikimybė kad bus augimo zonos sukaulėjusios, jokie vitaminai įtakos nepadarys. Jei jaudinatės ir norit ko nors nepražiūrėt- eikit pas endokrinologą.
Pritariu dėl endokrinologo. Kaip tik savąjį slieką ketvirtoką vedžiau (132 cm, 24 kg) . Padarė augimo fermentus, skydliaukę ir rankos plastakos rentgeną. Po tyrimų paskambino ir nuramino, kad viskas tvarkoj, auga proporcingai (5 cm į metus), rankos rentgenas atitinka 9 m amžių (jam tiek ir yra, tuoj bus 10). Na ir aš su vyru mažiukai. Jei kažkas būtų negerai, būtų guldę į stacionarą rimtesniems tyrimams.
Lankemes santariškėse pas endojrinologę motery (ten viso tera 2 vaikų endokrinologai).
Endokrinologė išaiškino visas augimo fazes pagal amžių. Minėjo ir vėlyvąjį brendimą, kuris būna 11-12 klasėj kai vaikai tik tada paauga.
Dėl vitaminų - čia tik mano teorija- kai vaikui buvo 4 m irgi vedžiau pas endokrinologą vyrą santariškėse, jokių tyrimų nedarė, tik sakė per metus paaugt 5 cm. Nu ir dirbom ant tų 5 cm - kabėjo ant skersinio kas vakarą ir vitaminų kažkokių maitinau. Vaikas paaugo 5 cm, bet regėjimas krito smarkiai (daugiau šeimoje niekam nebūdinga). Manau, kad akis per greit paaugo dėl vitaminų, ko pasekoj dabar vaikas jau su akinukais. Tokua mano vitaminų teorija.