Į vakarienių temą. Visada sau gamindavau apkepą, visi raukydavosi ir neragaudavo, nes gi nenaudojamos dvi daržovės įeina. Net vyrui nelabai, nes saliero visą šaknį sudedu.
2 Cukinijos, saliero šaknis, 3-4morkos, viską susmulkinu kubeliais, apkepinu, druska, pipirai, tada sudedu svogūnų laiškus, išmaišau ir pilu į skardą, tada išplaku 8 kiaušinius, supilu 600ml pieno (aš anakardžių naudoju dažniausiai), druska, pipirai. Supilu ant daržovių ir kepu orkaitėje apie 50-55min.
Šiandien sugalvojau su smulkintuvu visas daržoves susmulkinti ir tą patį apkepą iškepti. Vaikams aišku abiems viduriai užkietėjo, pilvus susiėmę, arbatą geria. Sakau, valgysit, kad pilvukų neskaudėtų - sutiko. Tai kirto abu net ausys lapsėjo ir prašė pakartoti, kaip skanu 🤣🤣🤣🤣 Juokas ėmė.
Aišku vyriausias tai grįžęs kiaušinienę-omletą pats kepėsi, bent likusius svogūnų laiškus sunaudojo. To tai nevisada daržovėm suviliosi

O taip dažniausiai kepti varškėčiai, naminė pica, koldūnai, bulvės įvairiu pavidalu, blynai, makaronai, čirviniai blynai su varške, grikiai (mažajam būtinai su avokadu), sriubos (einamiausios čili, burokėlių, mėsos kukulių).