Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Moonte @ 2020 10 23, 15:52)
Man jau geriau 82 sverianti, raumenukus ir moteriskus apvalumus turinti moteriske, nei isplerusi, be raumenu, toki pat svori turinti. Mano galva svarbiausia organizmo tonusas, o ne kilai. Na kas gero is kudenu, kurios neturi raumens. Toks pat s..., sveikatos nulis.

Nu blyn. Pažiūri į Terezza ir pikta darosi. Ant savęs.
Nebarstyk druskos ant žaizdos.

Atsakyti
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 10 23, 12:38)
Kaip aš laukiu katino, jau rytoj wub.gif

Įsivaizduoju, bus reikalų smagių wub.gif dėk daaaug foto mums!!
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 10 23, 15:23)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72724371" data-time="1603453160"><div><p>Nu kaip, sportas greitina medžiagų apykaitą? Kuo dauviau raumeninio audinio, tuo labiau. negali sakyt, kad jau visai neveikia.
Kitas dalykas, kai meti svorį ir jei daug ir greitai, tai nesportuojant pliurzė iš kūno gaunasi.</p></div></blockquote><p></p><p>Čia ne aš sugalvojau. Rimti mokslininkai taip teigia. Iš pradžių aš lygiai taip pat atmečiau, kaip nesąmonę. Bet pasigilinus nuomonę pakeičiau. Sportas ne tik naudoja energiją, bet ir didina apetitą. Tai tas ant to išeina. 
</p><p>Kad kūno stangrinimui/stiprinimui sportas svarbus, tai faktas kaip blynas. Bet medžiagų apykaitos greitį reguliuoja tas pats insulinas. Kuo daugiau laiko be pakilusio insulino, tuo greitesnė medžiagų apykaita. Ir atvirkščiai (nes insulinas atsakingas už taupymą). Aišku, ten dalyvauja daugybė kitų hormonų, bet jie lygiai taip pat reaguoja į maistą.
</p><p>Jei įdomu pasigilinti, galiu pora angliškų knygų pasidalint.  </p>

Nu aš tikiu tavim, bet vis tiek nenoriu pasiduot biggrin.gif nejaugi sportas nėkiek mūsų organizmo neveikia, turiu omeny ne figūrą konkrečiai, bet kad ir tuos pačius hormonus juk veikia. Nžn ar pačiam insulinui turi įtakos fizinė veikla?
Atsakyti

Nu aš tikiu tavim, bet vis tiek nenoriu pasiduot biggrin.gifnejaugi sportas nėkiek mūsų organizmo neveikia, turiu omeny ne figūrą konkrečiai, bet kad ir tuos pačius hormonus juk veikia. Nžn ar pačiam insulinui turi įtakos fizinė veikla?

 

Hormonai nereaguoja į rankų ar kojų kilnojimą. Nors aš to labai norėčiau. Galėčiau ryt savo torčiukus, ir paskui juos išsportuot.  :D

Deja deja... Net ir intensyviai sportuojant torčiukai savo juodą darbą daro su to paties bjaurybės insulino pagalba.

 

Šitą pažiūrėk: https://www.youtube....L&index=5&t=11s

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 23 spalio 2020 - 18:27
QUOTE(Terezza @ 2020 10 23, 19:25)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72724482" data-time="1603469258">
<div>
<p>Nu aš tikiu tavim, bet vis tiek nenoriu pasiduot vartotojo įkelta nuotraukanejaugi sportas nėkiek mūsų organizmo neveikia, turiu omeny ne figūrą konkrečiai, bet kad ir tuos pačius hormonus juk veikia. Nžn ar pačiam insulinui turi įtakos fizinė veikla?</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Hormonai nereaguoja į rankų ar kojų kilnojimą. Nors aš to labai norėčiau. Galėčiau ryt savo torčiukus, ir paskui juos išsportuot.  biggrin.gif</p>
<p>Deja deja... Net ir intensyviai sportuojant torčiukai savo juodą darbą daro su to paties bjaurybės insulino pagalba.</p>
<p> </p>
<p>Šitą pažiūrėk: <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.youtube.com/watch?v=lDneyrETR2o&list=PL8l21vdi7O_VjWprSWGHMBcSGw2PMGrkL&index=5&t=11s'>https://www.youtube.com/watch?v=lDneyrETR2o&list=PL8l21vdi7O_VjWprSWGHMBcSGw2PMGrkL&index=5&t=11s</a></p>

Nu kaip nereaguoja? Kortizolis, tas pats insulinas, alkio hormono mažinimas, sotumo h didinimas, augimo hormonas, pvz bėgimas labai didina laimės ir antistreso hormonų kiekį, del kurių valgyt mažiau norisi. Dar lytiniai hormonai, kurie turi įtakos svoriui, ir kuriuos fizinė veikla taip pat veikia.
Tai kaip ir netiesiogiai sportas veikia, bet per hormonus, tai dar ir kaip dalyvauja.
Atsakyti

Nu kaip nereaguoja? Kortizolis, tas pats insulinas, alkio hormono mažinimas, sotumo h didinimas, augimo hormonas, pvz bėgimas labai didina laimės ir antistreso hormonų kiekį, del kurių valgyt mažiau norisi. Dar lytiniai hormonai, kurie turi įtakos svoriui, ir kuriuos fizinė veikla taip pat veikia.
Tai kaip ir netiesiogiai sportas veikia, bet per hormonus, tai dar ir kaip dalyvauja.

 

Kaip jau sakiau, tai ne mano išvados.

 

O/bet/tačiau, patikrinau tai ant savęs, ir pamačiau, kad veikia. T.y. kai sportavau ir ribojau kcal, svoris ne tik kad nekrito, bet net pamažu augo. O va per paskutinį pusmetį nesportavau visiškai (nes sporto salė užsidarė karantinui, o paskui pradėjo remontą), bet pertvarkiau mitybą - valgau gerokai daugiau kcal, bet kitokį maistą (duodantį ilgalaikį sotumą) ir kitokiais intervalais (griežtai be užkandžiavimo, max 2 x per dieną), ir svoris nutirpo kaip lydytas sviestas. Neįtikėtina, bet akivaizdu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 23 spalio 2020 - 21:27
QUOTE(Terezza @ 2020 10 23, 22:22)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72724549" data-time="1603476540">
<div>
<p>Nu kaip nereaguoja? Kortizolis, tas pats insulinas, alkio hormono mažinimas, sotumo h didinimas, augimo hormonas, pvz bėgimas labai didina laimės ir antistreso hormonų kiekį, del kurių valgyt mažiau norisi. Dar lytiniai hormonai, kurie turi įtakos svoriui, ir kuriuos fizinė veikla taip pat veikia.

Tai kaip ir netiesiogiai sportas veikia, bet per hormonus, tai dar ir kaip dalyvauja.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Kaip jau sakiau, tai ne mano išvados.</p>
<p> </p>
<p>O/bet/tačiau, patikrinau tai ant savęs, ir pamačiau, kad veikia. T.y. kai sportavau ir ribojau kcal, svoris ne tik kad nekrito, bet net pamažu augo. O va per paskutinį pusmetį nesportavau visiškai (nes sporto salė užsidarė karantinui, o paskui pradėjo remontą), bet pertvarkiau mitybą - valgau gerokai <strong>daugiau </strong>kcal, bet kitokį maistą (duodantį ilgalaikį sotumą) ir kitokiais intervalais (griežtai be užkandžiavimo, max 2 x per dieną), ir svoris nutirpo kaip lydytas sviestas. Neįtikėtina, bet akivaizdu.</p>

Aš tikrai neneigiu mitybos reikšmės. Tik sakau, kad abu svarbu smile.gif
Juolab, kad sportas ne tik apie svorį sukasi, o praktiškai apie visą fizinį ir dvasinį kūną.
Atsakyti

Aš tikrai neneigiu mitybos reikšmės. Tik sakau, kad abu svarbu smile.gif
Juolab, kad sportas ne tik apie svorį sukasi, o praktiškai apie visą fizinį ir dvasinį kūną.

Čia labai sutinku. Sportas yra labai svarbus tiek fiziniam kūnui, tiek smegeninės veiklai. Tik tiek, kas svorio metimo atžvilgiu sportui nepelnytai skiriama tiek daug liaupsių, kai jis tėra tik pliusiukas (ir tas nebūtinas) prie mitybos svarbos.

Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2020 10 23, 10:48)
Mano dar viena kolegė ėmė keto maitintis. Sako, kad susitvarkė skrandžio rūgštingumas ir dar kažkas (nepamenu). Svorio gal kiek ir pametė, bet nedaug.
[right][snapback]72724230[/snapback][/right]

As turbut trecia sav ant mani isivaizduojamo keto (sugriesijau 1 diena su sushiais ir tortuku). rasau isivaizduojamu, nes nezinau del tokiu produktu kaip tarkit troskinta paprika, ji keto ar ne keto. nes pomidoru daug negerai, bet as ju nevengiu. aisku ne po kila suvalgau, bet vietiek. tai pirma savaite uzaugunau kila biggrin.gif bet cia matyt kad pasileidau plaukus su riesutais wub.gif bigsmile.gif o jie mano maistas. paskui riesutuku apmazinau, grizau i buvusi svori. tai mano ir pojuciu pasikeitimas toks, kad visai nebepucia pilvo. anksciau budavo i vakara apsunkes, issiputes, dbr nebe.

QUOTE(Terezza @ 2020 10 23, 15:23)
Sportas ne tik naudoja energiją, bet ir didina apetitą.
[right][snapback]72724395[/snapback][/right]

as kai uzsikabindavau stipriai sportuot, man nebesinoredavo jokiu picu, tortu, ledu. tad valgydavau daugiau salotu, lengvesnio maisto. nezinau ar cia pasamoningai tas toks valgymas budavo.

o siaip sportas svoriui mazai itakos turi, bet didele itaka turi kuno stangrumui, stiprumui, istvermei. yra gi kudu, bet isplerusiu, ir apvalainu, bet kieto kuno savininkiu. tai jei jos nejuda, sustingusios, gal graziau akiai kudos, bet jei pajudetu ir pasimatytu tu kudus tirtejimas, tai graziau tos tvirtos atrodo bigsmile.gif biggrin.gif tai cia del grozio. o del sveikatos, aisku tos tvirtos sveikesnes, raumenynas didesnis, sirdis, kraujotaka stipresni.
Atsakyti
QUOTE(Žu žu @ 2020 10 24, 16:08)
As turbut trecia sav ant mani isivaizduojamo keto (sugriesijau 1 diena su sushiais ir tortuku). rasau isivaizduojamu, nes nezinau del tokiu produktu kaip tarkit troskinta paprika, ji keto ar ne keto. nes pomidoru daug negerai, bet as ju nevengiu. aisku ne po kila suvalgau, bet vietiek. tai pirma savaite uzaugunau kila biggrin.gif bet cia matyt kad pasileidau plaukus su riesutais  wub.gif  bigsmile.gif o jie mano maistas. paskui riesutuku apmazinau, grizau i buvusi svori. tai mano ir pojuciu pasikeitimas toks, kad visai nebepucia pilvo. anksciau budavo i vakara apsunkes, issiputes, dbr nebe.
as kai uzsikabindavau stipriai sportuot, man nebesinoredavo jokiu picu, tortu, ledu. tad valgydavau daugiau salotu, lengvesnio maisto. nezinau ar cia pasamoningai tas toks valgymas budavo.

o siaip sportas svoriui mazai itakos turi, bet didele itaka turi kuno stangrumui, stiprumui, istvermei. yra gi kudu, bet isplerusiu, ir apvalainu, bet kieto kuno savininkiu. tai jei jos nejuda, sustingusios, gal graziau akiai kudos, bet jei pajudetu ir pasimatytu tu kudus tirtejimas, tai graziau tos tvirtos atrodo  bigsmile.gif  biggrin.gif tai cia del grozio. o del sveikatos, aisku tos tvirtos sveikesnes, raumenynas didesnis, sirdis, kraujotaka stipresni.


Aš žinau, kad mano kolegė naudoja programėlę kažkokią, kur suvedus maisto produktus matosi kiek ten baltymų/riebalų/angliavandenių. Tai čia turbūt padėtų dėl paprikų ir kitų dalykų įvertinti. Aišku, programėlė nepadės nevalgyti sušių, bet jai sakė pradžioje padėjo įsivertinti suvalgomo maisto kiekį/proporcijas maisto medžiagų.
Atsakyti

As turbut trecia sav ant mani isivaizduojamo keto (sugriesijau 1 diena su sushiais ir tortuku). rasau isivaizduojamu, nes nezinau del tokiu produktu kaip tarkit troskinta paprika, ji keto ar ne keto. nes pomidoru daug negerai, bet as ju nevengiu. aisku ne po kila suvalgau, bet vietiek. tai pirma savaite uzaugunau kila biggrin.gifbet cia matyt kad pasileidau plaukus su riesutais wub.gifbigsmile.gifo jie mano maistas. paskui riesutuku apmazinau, grizau i buvusi svori. tai mano ir pojuciu pasikeitimas toks, kad visai nebepucia pilvo. anksciau budavo i vakara apsunkes, issiputes, dbr nebe.

Keto mityboj reikia vartoti saikingai baltymų ir daug riebalų, o svarbiausia neviršyt 20g angliavandenių. Po 2-3-4 savaičių organizmas įeina į ketozę - t.y. persitvarko į riebalų (savų ar gaunamų iš maisto) deginimą energijai vietoj gliukozės.

Paprika gali būti vartojama, bet reikia žiūrėti bendrą dienos angliavandenių kiekį.

Pilvą pučia nuo angliavandenių, ypač nuo grūdinių ir ankštinių.

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 10 24, 19:39)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Žu žu" data-cid="72724816" data-time="1603548507"><div><p>As turbut trecia sav ant mani isivaizduojamo keto (sugriesijau 1 diena su sushiais ir tortuku). rasau isivaizduojamu, nes nezinau del tokiu produktu kaip tarkit troskinta paprika, ji keto ar ne keto. nes pomidoru daug negerai, bet as ju nevengiu. aisku ne po kila suvalgau, bet vietiek. tai pirma savaite uzaugunau kila vartotojo įkelta nuotraukabet cia matyt kad pasileidau plaukus su riesutais vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukao jie mano maistas. paskui riesutuku apmazinau, grizau i buvusi svori. tai mano ir pojuciu pasikeitimas toks, kad visai nebepucia pilvo. anksciau budavo i vakara apsunkes, issiputes, dbr nebe.
</p></div></blockquote><p></p><p></p><p>Keto mityboj reikia vartoti saikingai baltymų ir daug riebalų, o svarbiausia neviršyt 20g angliavandenių. Po 2-3-4 savaičių organizmas įeina į ketozę - t.y. persitvarko į riebalų (savų ar gaunamų iš maisto) deginimą energijai vietoj gliukozės.</p><p></p><p>Paprika gali būti vartojama, bet reikia žiūrėti bendrą dienos angliavandenių kiekį.</p><p></p><p>Pilvą pučia nuo angliavandenių, ypač nuo grūdinių ir ankštinių.</p>

Nu man galva neišneša, kaip jūs taip gyvenat? 20g angliavandenių! Tai čia viena didelė paprika per dieną. Ir viskas. Toliau mėsos, riebalai, kas dar? No chance man taip valgyt būtų, ne tik dėl valios, o neturėčiau ką valgyt tiesiog.
Beje, o kaip su vitaminais ir visom reikalingom medžiagom? Ar visko pakankamai gaunat be daržovių ir vaisių?


Va, paklausiau gamindama vakarienę podkastą apie plaukus, tai pasirodo negalima su šlapiais eit miegot, nebent - - - dėmesio, cambala! biggrin.gif - - - išimtis, jeigu miegate šilko pataluos, tada dar geriau. Kitaip jie susiglamžo, lūžinėja.
Beje, ar darotės galvos pylingą?
Ir, svarbiausia, ar plaunat plaukų šepečius??? Sakė, šito beveik niekas nežino ir jokie kirpėjai nesako. Nors gi taip svarbu, kaip ir plaut kometikos kempinėles visokias.
Atsakyti