Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 29, 17:25)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72665069" data-time="1590765590">
<div>
<p>na pas mus LT neblogai tos vaiko priežiūros atostogos kelerius metus. Aš su vaikais buvau, aš naktim kėliausi, nemačiau reikalo vyro kelti, juk visvien maitinti keldavausi aš.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Man atrodo, kad neblogai tose salyse, kur vyras irgi turi dalintis atostogomis, nes kitaip jos dingsta. Tokiu budu vyras irgi itraukiamas i vaiko auginima. smile.gif</p>
<p> </p>
<p>p.s. O siaip LT ismokos mabai mazos. Lubos labai zemos. Mano kolege isejo i motinystes atostogas, gauna i rankas beveik 2000. Metus, o po to su vyru dirbs po puse etato 4-5 menesius. Ismoka irgi bus mokama, tik nzn kiek.</p>

Dėl tų atostogų dalybų - jei jos per dvejus metus paskirstomos-ok, pirmų metų neliečiant smile.gif Na aš žiūriu iš maitinančių mamų pusės. Kai nežindai, tai , aišku, galima ir pirmus keistis.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 05 29, 17:59)
Dėl tų atostogų dalybų - jei jos per dvejus metus paskirstomos-ok, pirmų metų neliečiant smile.gif Na aš žiūriu iš maitinančių mamų pusės. Kai nežindai, tai , aišku, galima ir pirmus keistis.

Bet tai ir dabar gali dalintis. Tiek, kad pareigos nėra. Realiai žinau ne vieną atvejį, kur antrus metus (ar dalį jų) vaiko auginimo atostogų išėjo tėčiai. Aišku, tai nėra masinis reiškinys kol kas, bet bent jau mano aplinkoje vis dažnesnis.
Atsakyti

Dėl tų atostogų dalybų - jei jos per dvejus metus paskirstomos-ok, pirmų metų neliečiant smile.gifNa aš žiūriu iš maitinančių mamų pusės. Kai nežindai, tai , aišku, galima ir pirmus keistis.

Kiek as zinau atveju, kur atostogos dalinamos, niekada nera prievoles, kada jas reikia isnaudoti. Tai, net ir kalbeti nera apie ka. :) Kiek kolegu isejo, tai visi vyrai po metu, arba metu gale, bet visi panaudojo, net ir baisuliniai virsininkai.

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 05 29, 11:53)
Su sąlyga, kad tėvai leis jiems kartu gyventi - taip. Ne visiems tėvams tai atrodytų tinkama ir siektina realybė. Jau vien dėl to, kad tai reikšmingai didina dar didesnio kiekio vaikų, kuriuos reikės seneliams išlaikyti, riziką. Be to, ne visi vaikų prisidarę netyčia ir patys nori kartu gyventi. Prievarta nesuvarysi. Kaip ir aborto prievarta nedarysi.

Taip, 50/50 nebūna dažnai, bet vis tiek praktinės ir smulkios pagalbos (iš kurios susideda kasdienybė) buvo pakankamai. Be to, kaip pati minėjot, vaiko priežiūros atostogų ėjau aš. Bet čia manot, kad mokslus abiems reikėtų mesti, nes nu paaugliams tai turi būti po lygiai. Galų gale suaugusių ir savarankiškų žmonių situacija daug kuo skiriasi nuo paauglių nėštumų. Ir paauglių vaikų auginime dalyvauja daug daugiau žmonių, kurie turi savo nuomonę. O tai kelia dar daugiau problemų paprastai. Jei bent viena pusė nėra adekvatūs - norėk tu ko nori...

Taip, manau situacijos sprendimas smarkiai priklausytu nuo to, ar nori buti kartu, ar nori pasilikti vaika.
O tolesni veiksmai po to.
Nezinai,kaip kiti, bet as negaleciau per prievarta nutempti dukra daryti aborto ar uzdrausti. Ar nuspresti isskirti pora, jei noretu but kartu (isimtis turbut kokie zalojantys santykiai su smurtu, bet cia jau nestumo nereiktu laukti)
Ir butu labai liudna situacija, jeigu nei vieni, nei kiti tevai nenoretu padeti savo vaikams.
O del darbu pasidalinimo, tai pakaitomis priziurint vaika abu gali mokytis. Aisku pamokose, paskaitose jau nesedes, bet dabar ir namie galima viska mokytis. Man pvz dukros tevas tikrai daug padejo, nes pagimdziau studijuodama dieniniam.
Atsakyti

Bet tai ir dabar gali dalintis. Tiek, kad pareigos nėra. Realiai žinau ne vieną atvejį, kur antrus metus (ar dalį jų) vaiko auginimo atostogų išėjo tėčiai. Aišku, tai nėra masinis reiškinys kol kas, bet bent jau mano aplinkoje vis dažnesnis.

As Lietuvoje zinau tik viena toki atveji. Ir pagal statistika (skaiciu neprisimenu tiksliai), i tevystes atostogas einanciu vyru skaicius yra labai labai mazas.

Dar man labai keista stebeti kur socialiniuose tinkluose nuotraukas ir straipsnius "Tetis su dukra zaide restorana". Stebuklas, ***. Mamos su vaikais zaidzia, piesia, kapstosi. Vyras pirstelejo - straipsnis.

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 05 29, 13:24)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72664917" data-time="1590740086"><div><p>Prie ko cia tuoktis?
Vaika augint kartu tuoktis nereikia.
Paaugliu nestumas ne pirmas ir ne paskutinis kartas, ne visi darosi abortus, ne visos mamos vienus augina. Buna ivairiai.
Bet jus negaletumet priversti dukra darytis aborto, jeigu ji nenoretu. O jei nusprestu pasilikti jusu dukra vaika, ar noretumet, kad vaiko tevas padetu, ar kad net nesirodytu akyse? Tetuko tevams aisku butu smagiau, jeigu jis issisuktu ir nusiplautu, o dukros? Montekrista augini abu, bet esi vyru pusej?</p></div></blockquote><p></p><p>Jokio buvimo vyrų pusėj nematau. Čia tu padebesiais skraidai svajodama apie idealią situaciją. Deja, realybė dažniausiai kitokia. Ir būtent realybės suvokimas yra labai geras stabdis neprisidirbti.</p>

Tai gal labiau vyrai bijotu prisidirbt, jeigu nuolatos butu kalama, kad IR JIE augins, IR JIE kazko tures atsisakyti, o ne tik susimokes alimentus ir ciau viso gero.
Nes dabar gi labiausiai gasdinamos merginos (nesakau, kad be pagrindo), bet jeigu nuo mazens berniukai butu auklejami su mintim apie kuo lygesne atsakomybe, tai pagalvotu dukart vietoj vieno.
Atsakyti

Tai gal labiau vyrai bijotu prisidirbt, jeigu nuolatos butu kalama, kad IR JIE augins, IR JIE kazko tures atsisakyti, o ne tik susimokes alimentus ir ciau viso gero.
Nes dabar gi labiausiai gasdinamos merginos (nesakau, kad be pagrindo), bet jeigu nuo mazens berniukai butu auklejami su mintim apie kuo lygesne atsakomybe, tai pagalvotu dukart vietoj vieno.

As pritariu. :)

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 05 29, 14:00)
Mylimuke, tu neatsakei- tai tau vaik9 auginimas jauno 8skepto tevelio butu keist pampius, maitint, vezt i lauka, keltis naktim+ pinigus uzdirbt? Cia butu idealus tetukas? O mamyte tada ka? Spakliaus ant visur ir i trasa su draugem?

O tai kai tevas trali vali, tai normalu? smile.gif
As kalbejau apie PASIDALINIMA kiek imanoma lygiau priklausomai nuo galimybiu. O tu apie ka?
Na o jei ir į trasa mamyte, tai ką? N tevu tokiu, ir ju niekas nesmerkia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Žu žu @ 2020 05 29, 14:44)
Kadangi galiu atsidurti ir tetuko ir mamytes tevu puseje, tai galiu pasakyt, kad priklauso nuo situacijos.
Jei dukrai butu buve vienkartinis nakties nuotykis ir ji pasiryztu auginti vaikeli, tikrai nenoreciau, kad koks lochatronas pastoviai valkiotusi aplinkui, o dar jei ir jo tevai debilavoti, tai geriau jau uzauginsim ta vaikeli mes. Tad ko gero ramiau visiems, jei vaikinukas nusisalintu ir neskaudintu toliau dukros, kas butu neisvengiama, jei du paaugliai gyventu ir bandytu zaisti seima. zinoma, gali papulti labai subrendes ir atsakingas vaikinas, bet kazkaip mazai tiketina ankstyvoje jaunysteje..

is sunau mamos puses taip pat, nenoreciau, kad anukas augtu su bet kuo ir bet kur. ir tikrai nesidziaugciau, jei sunus nusimuilintu ir visai nesidometu vaiku, nes man, kaip mociutei, tas vaikas tikrai rupetu. tad man, kaip berniuko mamai, turbut maziausia nervu kainuotu, jei ta mergaite negimdytu.

Na, taip, nesinoretu, kad su kokiu oblium susidetu, bet cia is musu perspektyvos, su mamu +30 metu gyvenimo patirtim.
O vaiku klaidos yra ju.
Tai tu kaip mociute negaletum dometis anuku, net jeigu tavo sunus nebendrautu? Ar padeti kazkuo?
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 29, 19:08)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Hmmm..." data-cid="72665087" data-time="1590768087"><div><p>Bet tai ir dabar gali dalintis. Tiek, kad pareigos nėra. Realiai žinau ne vieną atvejį, kur antrus metus (ar dalį jų) vaiko auginimo atostogų išėjo tėčiai. Aišku, tai nėra masinis reiškinys kol kas, bet bent jau mano aplinkoje vis dažnesnis.</p></div></blockquote><p>As Lietuvoje zinau tik viena toki atveji. Ir pagal statistika (skaiciu neprisimenu tiksliai), i tevystes atostogas einanciu vyru skaicius yra labai labai mazas.
</p><p>Dar man labai keista stebeti kur socialiniuose tinkluose nuotraukas ir straipsnius "Tetis su dukra zaide restorana". Stebuklas, ***. Mamos su vaikais zaidzia, piesia, kapstosi. Vyras pirstelejo - straipsnis.
</p>

Bijau suklysti, bet gal 5proc iseina, bet cia turbut iskaiciuotas ir tas menesis po gimdymo iskart (ten lyg kazkokios kitokios atostogos vadinasi, nesu tikra).
Realiai pazistu mazai isejusiu, nu tik medioj jei kas pasigiria, tai buna rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 05 29, 18:01)

gli, ir dalijasi, bet dažniausiai kas yra - moterys mažiau uždirba, tad... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 29, 18:10)

nu ir kAIP jie augins vienodai, negyvendami kartu?
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 05 29, 19:26)
gli, ir dalijasi, bet dažniausiai kas yra - moterys mažiau uždirba, tad... unsure.gif
Papildyta:

nu ir kAIP jie augins vienodai, negyvendami kartu?

Jau gal kelis kartus pasikartojau apie tą vienodumą.
Bet tu žinai tik arba 50/50, arba išvis nieko?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 29, 18:28)
Jau gal kelis kartus pasikartojau apie tą vienodumą.
Bet tu žinai tik arba 50/50, arba išvis nieko?

o KUR aš rašiau, kad visai nieko? Alimentai, keli savaitgaliai per mėnesį - juk net subrendę žmonės teismuose va taip gauna. O čia kalbame apie jauniklius. Tad sunkiausia būtų naujai iškeptai mamai.
Žinoma, galima tikėtis taikos pasaulyje ir daug apie tai kalbėti, tačiau nuo to niekas nesikeičia.

Papildyta:
Apskritai neabejoju, kad vaikus mokome pavyzdžiu, kasdienėmis situacijomis, o ne pamokslais ir aiškinimais kaip reiktų daryti. Tikiuosi, kad išaugs geri ir laimingi, tai viskas ko man reikia.
Atsakyti

Kalti vienas dalykas, o realiai tai įgyvendinti jau visai kitas. Deja.

Atsakyti