Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

Sniego kiekiu džiaugiasi tik miestiečiai.


Arba tie,kurie vairuoja džipus :lol:

Nors aš šnd ant kalno sunkiai kėliausi.Net sarmata buvo.Biškį baisu buvo,kaip mašiniuką   kylant į kalną pradėjo tampyti.

Dėl rūtų tai šventa teisybė.Pačiai neteko gerti,bet žinau kas gėrė.Kai buvau pacankė,netyčia nuklausiau tetos su kaimyne pokalbį.Yra dar ir kitokių augalų sukeliančių abortą,tik nerašysiu viešai pavadinimo.

Ne visos šeimos augindavo daug vaikų.Buvo šeimų,kur buvo 2-3 vaikai.Matomai kažkaip saugodavosi,arba sugebėdavo atsikratyti nepageidaujamo nėštumo.


Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2021 01 27, 19:41)
Arba tie,kurie vairuoja džipus lotuliukas.gif
Nors aš šnd ant kalno sunkiai kėliausi.Net sarmata buvo.Biškį baisu buvo,kaip mašiniuką   kylant į kalną pradėjo tampyti.

Aš grandines turiu, kažkur. Tai vienais metais, kai reikėjo važiuoti į mišką - kai tankas ėjo.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 01 27, 17:22)
Skaitau apie abortus.
Pasirodo, Lenkija buvo pirmoji tarpukaryje legalizavusi dėl prievartos ir medicininių priežasčių. O va dabar vis konservatyvėja.

Ir kaip įdomu, kad rūtos priskiriamos vestuvių simboliui, mergelės skaistybei, kai tuo tarpu jos buvo viena iš priemonių abortui. Įtariu, kad čia nemažas ryšys yra, turbūt promotės irgi pagudraudavo - prisižoliaudavo, o tada save kaip dar nekaltą jaunikiui pristatydavo biggrin.gif

Aga, kitoj trmoj rašiau mūsų neminėtinoms žolininkėms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2021 01 27, 19:41)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Nakviša" data-cid="72772717" data-time="1611745305"><div><p>Sniego kiekiu džiaugiasi tik miestiečiai.
</p></div></blockquote><p>Arba tie,kurie vairuoja džipus lotuliukas.gif
</p><p>Nors aš šnd ant kalno sunkiai kėliausi.Net sarmata buvo.Biškį baisu buvo,kaip mašiniuką   kylant į kalną pradėjo tampyti.
</p><p>Dėl rūtų tai šventa teisybė.Pačiai neteko gerti,bet žinau kas gėrė.Kai buvau pacankė,netyčia nuklausiau tetos su kaimyne pokalbį.Yra dar ir kitokių augalų sukeliančių abortą,tik nerašysiu viešai pavadinimo.
</p><p>Ne visos šeimos augindavo daug vaikų.Buvo šeimų,kur buvo 2-3 vaikai.Matomai kažkaip saugodavosi,arba sugebėdavo atsikratyti nepageidaujamo nėštumo.
</p><p>
</p>

Dar apie bitkrėslę rašė.
Į kalniuką kad užvažiuotum, reik iš anksto įsibėgėt geriau ir bent 2 bėgiu varyt, tai nenuslysi smile.gif gyvenu ir mokausi biggrin.gif
Atsakyti

Dar apie bitkrėslę rašė.

Ar bitkrėslė turi abortuojančių savybių,nežinau.Tiksliau sakant nesu radusi informacijos.Žinau,kad jos arbata varydavo kirminus,ir vaikams ir gyvuliams.Bitkreslė gydo kepenų ir žarnyno ligas,retina širdies ritmą,didina kraujospūdį,didina tulžies išsiskyrimą.Ir šiaip nuodinga,savarankiškai,be gydytojo vartoti negalima.Man tikrai sukėlė nuostabą,kaip taip galima reklamuoti nuodingus augalus.

Jei kalba pasisuko apie nėštumo nutraukimą,prisiminiau,kad interneto platybėse radau tokią info.Straipsnis buvo rusų kalba, ir rašė apie tai,kaip saugodavosi senovėje.Kai moterys daugiau nebenorėdavo vaikų,į gimdą įvesdavo sutuoktuvinį žiedą.Kaip,kokiam lakui jį palikdavo, straipsnyje nerašė.Bet minėjo atvejus,kai pas ginekologus patekusioms vyresnio amžiaus  moterims,rasdavo gimdoje jau įaugusius žiedus.Kai pagalvoji, tai visai logiška.Žiedai būdavo auksiniai,nesukeldavo uždegimų, bet ir neleisdavo vaisiui įsitvirtinti gimdoje.Jei tai tiesa, tai manau ir lietuvės taip darydavo.Tik niekam nesipasakodavo.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2021 01 28, 12:21)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72773354" data-time="1611824391"><div><p>Dar apie bitkrėslę rašė.

</p></div></blockquote><p>Ar bitkrėslė turi abortuojančių savybių,nežinau.Tiksliau sakant nesu radusi informacijos.Žinau,kad jos arbata varydavo kirminus,ir vaikams ir gyvuliams.Bitkreslė gydo kepenų ir žarnyno ligas,retina širdies ritmą,didina kraujospūdį,didina tulžies išsiskyrimą.Ir šiaip nuodinga,savarankiškai,be gydytojo vartoti negalima.Man tikrai sukėlė nuostabą,kaip taip galima reklamuoti nuodingus augalus.
</p><p>Jei kalba pasisuko apie nėštumo nutraukimą,prisiminiau,kad interneto platybėse radau tokią info.Straipsnis buvo rusų kalba, ir rašė apie tai,kaip saugodavosi senovėje.Kai moterys daugiau nebenorėdavo vaikų,į gimdą įvesdavo sutuoktuvinį žiedą.Kaip,kokiam lakui jį palikdavo, straipsnyje nerašė.Bet minėjo atvejus,kai pas ginekologus patekusioms vyresnio amžiaus  moterims,rasdavo gimdoje jau įaugusius žiedus.Kai pagalvoji, tai visai logiška.Žiedai būdavo auksiniai,nesukeldavo uždegimų, bet ir neleisdavo vaisiui įsitvirtinti gimdoje.Jei tai tiesa, tai manau ir lietuvės taip darydavo.Tik niekam nesipasakodavo.

</p>

O kas tuos augalus reklamuoja? Jei tu apie mane, tai aš tik knygoj perskaičiau, nelaikau jos reklamine.
Nežinau, ar tebėra, bet būdavo gimdos spiralių auksinių.
Atsakyti

O kas tuos augalus reklamuoja? Jei tu apie mane, tai aš tik knygoj perskaičiau, nelaikau jos reklamine.

Ne,ne čia ne apie tave.Neminėtoji maždaug prieš kelis mėn. rašė apie žolinius antihelmitinius preparatus.Ir man buvo įstrigę,kad juos reikia gerti ilgą laiką.Man jau tada buvo labai keista.Nes žoleles vartojant ilgą laiką, galima pasidaryti daug žalos.

Buvau vakar kaimuke,pažiūrėti ar stogai vietoje.Eina sau kiek sniego :oh: Kelias atseit nuvalytas,bet su žemesne mašina neįveikiamas. :( Gerai,kad brolį pasiėmiau su benzo pjūklu,nes pilna ant kelio privirtusių šakų,radom ir kelis medžius ant kelio gulinčius.

Atsakyti
Na jau vakar situacija daug geresnė buvo, viskas pašalę ir ta košė ne tokia klampi, nėkart nestrigau biggrin.gif
Miške buvom pasivaikščiot, tai sniego iki kelių!
O medžių tikrai siaubingai daug iškritusių unsure.gif kitavertus, natūrali atranka, kam buvo laikas išeit, tie išėjo smile.gif
Nusipirkau light cocoa plaukų dažus, jau neatsimenu, kada buvau ne ryža bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 29 sausio 2021 - 08:29
Gal apie gimdymą ir vietos pasirinkimą diskusiją tęsiame čia? Nes ten visiškai neintelektuali diskusija, susivedanti į ad hominem argumentus.
Atsakyti

Gal apie gimdymą ir vietos pasirinkimą diskusiją tęsiame čia? Nes ten visiškai neintelektuali diskusija, susivedanti į ad hominem argumentus.

Galima tęsti čia.Skaičiau, apie tai.Kaip bebūtų gaila tėvelių. :(

Man šita mada gimdyti namuose tai :mmm:  Jei man vėl reikėtų gimdyti, vėl rinkčiaus ligoninę,jokiu būdu nenorėčiau,kad šalia manęs būtų asmuo be atitinkamos kvalifikacijos.

Atsakyti
Aš gal per daug kategoriška...
Šiuo atveju vaikas, matyt, turėjo įgimtų sutrikimų, dar išsiaiškins tai. Bet jei ligininėje gimęs jis būtų turėjęs šansą gyventi, tai tėvų man visiškai negaila.
Apskritai, ligoninės dabar geros, lievų gydytojų chamų mažai... tad nematau jokių priežasčių rizikuoto sabo vaiku ir gimdyti namie
.
Atsakyti
Manau, kad geriau papldomai butu inevestuojama, kad jaukiai sutvarkyti gimdymo istaigas, gerai paruostas personalas, nei leidimas gimdyti namuose.

Nezinau, bet as linkusi apsidrausti, siuo atveju pirmenybe teikiu SAUGUMUI. Gydymo istaigoje didense tikimybe isgyventi, ir kad galimos gimdymo komplikacijos minimaliai itakotu ateiti.
Atsakyti